Vytisknout

Exnáměstkyně a nynější vedoucí oddělení strategií ministerstva vnitra Hamáčka (ČSSD) Monika Pálková vystupuje v kauze kolem nemocničních zakázek významněji, než se dosud vědělo.

 

Její jméno figuruje rovněž v policejních dokumentech, které server iROZHLAS.cz prostudoval. Vyšetřovatelé mnohaměsíčním sledováním zjistili, že se Pálková účastnila schůzek, na kterých se domlouvala zmanipulovaná zakázka na úklid v Nemocnici Na Bulovce.

Ta se podle něj dohodla se stíhanou exředitelkou Bulovky Andreou Vrbovskou, že jí zařídí čtyřicetimilionový grant na ministerstvu vnitra. Na oplátku Vrbovská přítelkyni Monice nabídla tendr na úklidové služby u ní v nemocnici. Předpokládaná hodnota zakázky byla stanovena na 149 milionů.

Monika Pálková

Na ministerstvu vnitra působí od roku 2007. Dnes spolupracuje s Hamáčkem. V únoru roku 2014 se stala náměstkyní ministra vnitra pro sociální, zdravotní a právní zabezpečení, bezpečnostní výzkum a programové řízení. Jako nominantku KDU-ČSL ji jmenoval bývalý ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD).

Z KDU-ČSL Pálková vystoupila na konci roku 2017.

V lednu Nejvyšší státní zastupitelství zamítlo jejich stížnosti proti zahájení trestního stíhání v dané kauze jako nedůvodnou.