Není čas už rozpustit tu haagskou komedii? Prý budou soudit spor mezi Ruskem a Ukrajinou. Výsledek je jasný. Ve všech bodech Rusko vinno. Podle jakých podkladů? Přerce Rusko je zlo.

 

Alespoň trochu důvodů pro vysvětlení.

Dodnes není objasněno, natož odsouzen viník upálení občanů Donbasu na východní Ukrajině. Spor vznikl, když nacisti z Ukrajiny nutili občany východní Ukrajiny přestat používat ruštinu, zlikvidovat národnostní menšiny a západ byl ticho.

Nejméně 31 lidí bylo upáleno při požáru Domě odborů v Oděse. Vrazi jsou v utajení, ukrajinští nacisti naopak hrozí dalším povstáním a zabíjením. Lze dohledat. I v češtině.  Žhářství mají podle ruské agentury ITAR-TASS na svědomí radikální nacionalisté z organizace Pravý sektor.

Ukrajina v počátcích sporu soud OSN žádala o předběžné opatření vůči Rusku. Soud ale žádosti nevyhověl a chtěl po Ukrajině předložit potřebné důkazy o záměrném ruském vměšování, což se dodnes nestalo. Diskriminace menšin na Krymu je nesmysl a není ani jedna podložená informace, že by se tak dělo. Naopak všichni jásají, že už jsou pod Ruskem a mají klid.

A hlavně: Tribunál v Haagu neuznávají nejen USA, ale ani Čína, Izrael a Rusko. Tak k čemu taková fraška za naše peníze? Takže slouží pouze jako bič na otroky z malých států a politické deklarace?