Každý, kdo vyrábí lepší zboží, levnější zboží či ropu a plyn ohrožuje prý bezpečnost USA a mohou na něj vyvíjet tlak od sankcí po bombardování? Je to normální?

Je to banditismus, nebo už mezinárodní terorismus? A co na to WTO?

 Společnost Allseas, která je zodpovědná za pokládku potrubí plynovodu Nord stream 2, pozastavuje práce na projektu, a to v souvislosti s tím, že byl v USA schválen vojenský rozpočet, který předpokládá uvalení sankcí vůči účastníkům tohoto projektu. Oznámila to samotná společnost Allseas.

Takže USA vyhlašují sankce na Německo, Rusko, Švýcarsko, Turecko, Sýrii, Libyi, Venezuelu, Čínu a další státy, protože údajně ohrožují USA. A dokonce některé státy už vybombardovaly, pouze na Rusko a Čínu si to nedovolí.

 

Příští rok se stěhuje obrovská americká armáda do Evropy a České republiky. Prý na cvičení. Proč asi? Budou nás bombardovat? Už nyní vyhrožují Německu vojenskou doktrinou. A co dál?

Američtí senátoři Ted Cruz a Ron Johnson dne 19. prosince zaslali šéfovi švýcarské společnosti Allseas Edwardovi Heeremovi výhružný dopis. V něm ho varovali, že společnost bude čelit ničivým a potenciálně fatálním sankcím, pokud nezastaví svou účast v projektu. Pohrozili také „podstatným snížením ceny akcií a zničením finanční životaschopnosti společnosti“, a to kvůli úplnému zablokování všech jejích aktiv v USA. Společnosti budou také zakázány jakékoli transakce v americké jurisdikci a vedoucím představitelům společnosti bude zakázán vstup do USA. 

 

Až 40000 amerických vojáků bude v Evropě