Jaroslav Matuška před divadlem Ta Fantastika v sedmé minutě "Bobovize".

 

Možná to zní velice překvapivě, ale Brexit a Czexit skutečně nastal dnem, kdy probruselští bijci obsadili Českou televizi a až do podepsání vstupu do EU zněla jediná pravda: Evropskou unii si rozvrátit nedáme, kdo nejde s námi jde proti nám. A zatímco prapodivní skřeti jako Vydra s Bouškovou či sestry Monika MacDonagh-Pajerová a její povedená rodinka s Kateřinou Žákovou - Pajerovou, zvanou Jacques hrabaly dotace už tehdy na PRO VSTUP DO EU, opačná strana nedostala ani pověstnou vindru.

 

A samozřejmě útok na svobodu zahájil "spacák Ruml" a jeho čtyřkoalice!

 

 

 

Tehdy, v roce 2000 jsme poznali skutečný rozdíl mezi svobodou, pro kterou jsme cinkali klíči a svobodou vnucenou, podobnou té, kterou jsme měli za komunistů.

A zahraniční štáby zíraly, protože ten rozdíl byl pro ně neuchopitelný, nepochopitelný. Oni totiž tu totalitní svobodu nezažili a tak byli naivní jak dětičky ve školce.

 

Najednou zde opět byla svoboda, kdy nám nařizovali, co smíme svobodně říct a co ne. A čím více se blížil vstup do Evropské unie, tím tvrdší byla nařízení, co se smí a co se nesmí v České televizi říkat. Do České televize se vrátila cenzura a autocenzura stejně tak jako do dalších médií a Evropské (pa)hodnoty roztáhly svá chapadla udavačství a zvrácenosti.

 

Dnes už nám přímo diktují, koho smíme milovat a koho ne, vyhrožují jak za totality, pokud nebudeme hlásat jedinou pravdu, kterou nám předloží, smíme se přátelit s národy, které nám povolí, smíme se rozhodovat jenom dle návodu ,který nám dovolí a vrchní cenzorské vedení je zde od toho, aby hlásilo závadné myšlenky stejně jako STB.

Tak co se pro nás v roce 2016 oproti roku 1989 změnilo?

Pouze to, že lidé jsou stále více vzteklí, cítí stále větší odpor k USA a SSSR už pro ně není takový strašák jako v období, kdy o západu běžný občan nic nevěděl.

 

 A právě kolem roku 2000 začala růst i velká nespokojenost ve Velké Británii. V tom období se začal proměňovat velký exodus Poláků na nesnesitelný, navíc naši romští spoluobčané vycítili sociální dávky, které tam byly vyšší než platy lékařů u nás a tak invaze na ostrovy dosáhla takové výše, že  Britové se vrátili na Ruzyni - iDNES.cz  aby už zde selektovaly ty, kteří jdou pouze za dávkami  a nikoliv za prací. Samozřejmě už tehdy se nesmělo říkat, že jdou britské občany okrádat, ale že je to "diskriminácia" a "gadžovský rasismus", protože oni mají na ty dávky plné právo, což jim přiznávali záhadní provokatéři jako Kocáb, Uhl, Šabatová a další.

Matiční ulice

V říjnu 1999 radnice začala stavět betonový plot, který měl obyvatele činžáků oddělit. Vydržel jen něco málo přes měsíc, než ho radnice na nátlak vlády a Evropské unie zase rozebrala a udělala z něj oplocení zoologické zahrady. O kom mluvil Kocáb na Parlamentních listech? O Matiční?  Ta razance, kdy se okleštila svoboda v Evropě byla obrovská.

 

A krásně to zapadalo do sebe

V téže době kolem roku 2000 Soros začal platit neziskové organizace, Ruml, Havel, Uhl a Šabatová poštvaly nepřizpůsobivé proti slušným lidem a začalo peklo. A tehdy i ve Velké Británii začaly sílit hlasy, jak se odříznout od zvrácené Evropské společnosti. Pouze NÁŠ národ nechtěl uvěřit, že by se západní svobodná společnost nechala tak utáhnout na vařenou nudli a nejdříve nadával nám, menšině, která tenkrát společnosti u Ta Fantastika ukazovala, kam se západní společnost řítí a my s nimi. Tenkrát nám česká veřejnost ještě neuvěřila...

 

 Takže na otázku kdy začal Brexit a Czexit? V roce 2000 bojem o Českou televizi, kdy spacák Ruml a Evropské hodnoty obsadily studia!

 

Předešlé

Spacák Ruml a ti druzí v roce 2000, aneb boj o svobodu slova v České televizi

Jak nás Řecko pozvalo v roce 2003 do rozkvetlé Evropské unie!

Brexitem to nekončí, jedeme dál, připravme se na CZEXIT

 
 
 
Jiří Žáček je mimo jiné i básník a možná také proto se, dokonce i o České televizi , vyjadřuje tak decentně, nóblesně...
 
 

„Jsem schopen Českou televizi pochválit za řadu pořadů, ale zpravodajství mi připadá trochu moc propagandistické. Jako by diváci byli dementní a muselo se jim napovědět, co si mají myslet. Vím už předem, jak bude který moderátor komentovat události ze světa a který host bude pozván, aby zkritizoval každý výrok českého prezidenta.“

Ano, souhlas - řadu veřejnoprávních pořadů lze skutečně pochválit. Jak známo – i slepé kuře občas najde zrno!

 

Za ty koncesionářské miliardy, by snad ani nebylo v lidských silách produkovat jen a jen samé propagandistické zmetky!

 

Ten zásadní problém spočívá však v tom, že zmíněné zpravodajství patří k tomu vůbec nejdůležitějšímu, k tomu, co je vlastně podstatou smyslu existence veřejnoprávních médií. A zpravodajství - publicistice, se tedy v České televizi, jak to jen slušně říci - nedaří...

Stejně jako pan Žáček, už předem vím, jak který moderátor bude co komentovat, který host bude pozván a že redaktoři ČT nevynechají jedinou příležitost k bubnové palbě na prezidenta Zemana.

 

Pevně věřím, že už za necelý rok – v kampani před parlamentními volbami, se stane zrušení koncesionářských poplatků, likvidace České televize, či její zásadní proměna – jedním z atraktivních předvolebních slibů i relevantních politických stran a hnutí.

 

Zveřejněno se souhlasem autora

Josef Havránek

josefhavranek.blog.idnes.cz

 

Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) ve čtvrtek schválila rezoluci, ve které pomíjí židovské vazby na Chrámovou horu a Zeď nářků v Jeruzalémě. V Izraeli vyvolal tento krok obrovskou vlnu pobouření. Podle židovského státu jde o antisemitské a absurdní rozhodnutí, napsal list The Times of Israel. Palestinské ministerstvo zahraničí krok UNESCO uvítalo.

Zatímco většina Evropy (a tentokrát to není kolektivní nadsázka) si o Polácích oprávněně myslí, že jejich základem je podvod, šmelina, nedodržování dohod a zneužívání sociálních dávek, Poláci, místo aby se zastyděli, ještě všechny uráží. A když je pak místní v Británii vyrazí za jejich nadutost, vyhrožují. Rusové jsou podle nich také nekulturní národ a proto by se měli vymýtit. Podpis smlouvy s Francií? Polská vláda přerušila jednání s Airbusem o nákupu 50 helikoptér v hodnotě 13,5 miliardy zlotých (téměř 85 miliard Kč), protože předběžnou dohodu s Airbusem o koupi 50 helikoptér EC 725 Caracal podepsala předchozí polská vláda a další se tím řídit nebude.  Doporučení USA je jasné a společně se základnou v Polsku klidně obětují své občany třeba jadernou válkou, hlavně když šmelinu prodlouží dnes až do USA.

Ze soudní síně...

Co má být totální genderová diskriminace dle feminizačního běsnění v Evropských hodnotách? Pokud nedáte zákaz odvolat ve finále profesionálů těžké váhy mužů z ringu těhotnou ženu a v případě porušení nedáte tvrdý trest, …

 

Kdyby v tomto duchu nebylo projednáváno trestní oznámení, které se nyní vrací k prvoinstančnímu soudu, ani bychom se o těchto zvrácenostech nedozvěděli. Aktuálně.cz (odkaz na konci) sice poukazuje na fakt propuštění těhotné ženy, což je viditelná pravda. Ta skrytá pravda, která vyšla najevo díky trestnímu oznámení, je obsažena v prvních třech větách.

https://www.fss.muni.cz/media/2506/spondrova03.jpg?mode=crop&width=320&heightratio=0.5625&slimmage=true&center=0.456666666666667,0.493333333333333&rnd=130851568200000000Pavla Špondrová má za sebou několik významných pracovních zkušeností. Zastupovala Českou republiku v problematice rovnosti žen a mužů na jednáních OSN v New Yorku, účastnila se jednání unijních institucí a podílela se na Národním akčním plánu prevence domácího násilí.

 

Neprobírejme, zda byla z úřadu vlády propuštěna těhotná žena a kdy

To přenechejme soudům, to nám nepřísluší a na to nemáme právní kvalifikaci. Soustřeďme se na pracovní činnosti této osoby, jakožto celého úřadu, který je většinou před veřejností skryt. Zatímco zákon velmi přesně stanoví, kdy může být člověk propuštěn ze zaměstnání, již prakticky neurčuje, jak může být povýšen, či naopak o vedoucí místo přijít. A takové odvolání nemusí zaměstnavatel ani odůvodňovat. Je pouze jedna výjimka, kdy důvod odvolání musí sdělit: když se případ dostane před soud, který řeší, zda to nebyla diskriminace.

 

Proč byla odvolána?

Za Petra Nečase (Nagyové) dostala prý Pavla Špondrová nečekané rozhodnutí: Její nadřízená, ředitelka sekce pro lidská práva Monika Šimůnková, jí oznámila odvolání z funkce vedoucí, a ona tak zůstala na postu řadové zaměstnankyně.

A jakou práci vykonávala, že s ní byla nadřízená nespokojena? Aktuálně.cz popisuje: Její žalobu sice již letos v lednu Obvodní soud pro Prahu 1 zamítl, ale nyní se jí bude muset zabývat znovu. Městský soud, ke kterému se Špondrová odvolala, totiž prvoinstanční verdikt zrušil a vrátil jej k novému projednání. A tak zatímco odvolání před pěti lety bylo bez uvedení důvodu, kvůli podané žalobě se začaly důvody propírat.

 Šimůnková před soudem uvedla, že byla s prací Špondrové nespokojena. Třeba když Špondrová navrhovala kvóty na zastoupení žen i v povoláních, která jsou čistě mužská. (Například nelze odvolat těhotnou ženu z ringu mužů, ale Špondrová si přesto za podobným stála) „To jsem jí vyškrtávala. Ona to ale nerespektovala. V podstatě ohrozila celou agendu lidských práv,“ popisovala Šimůnková a potvrdil to i její zástupce Matyáš Zrno.

 

A jak jinak ochránkyně (ne)lidských práv Šabatová

"Tvrzení nejsou dostatečně určitá," uvedla Adamičková s tím, že se prvoinstanční soud nevypořádal ani se všemi předloženými důkazy. Jedním z nich byla i zpráva ombudsmanky Anny Šabatové, podle níž naopak k diskriminaci vůči Špondrové došlo. Špondrová se totiž na Šabatovou obrátila ještě před tím, než podala žalobu, dokončuje Marek Pokorný v Aktuálně.cz.

Vynechme, zda dvouměsíční projednávání odvolání bylo, či nebylo dle práva. S tím si soud, pokud jsou důkazy, poradí. Ptejme se, jak je možné, že ve státní správě pracují ženy, které nemají na práci nic, ale za lukrativní peníze. Že mohou na poušti projektovat přehrady, v mužském boxu prosazovat ochranu těhotných žen a na Saturnu či Marsu zajišťovat genderovou rovnoprávnost.

A prý na práci nejsou lidi…

 

P.S. Protože do těchto záhadných funkcílezou ti, kteří dělají práci bez zodpovědnosti a pracovního úsilí, musíme sem povolat další desítky tisíc z Ukrajiny či Bulharska. Ale stačí propustit desítky tisíc lidí, (převážně žen) kteří nedělají nic (obchodníci s deštěm či agenti s teplou vodou) za hodně peněz a rázem Babiš zahraniční dělníky potřebovat nebude!


A můžeme propustit i Dienstbiera či Bělobrádka, kteří dostali ministerstva bez práce, avšak za hodně peněz!

 

Vládní úřednici sesadili dva dny před mateřskou, stěžuje si na diskriminaci. Soud jí dal naději Vedoucí oddělení na Úřadu vlády odvolali z funkce dva dny před nástupem na mateřskou. Byla to diskriminace kvůli těhotenství, tvrdí.

 

 
 
Z obou stran oceánu, z USA i Velké Británie najednou zaznívají silné hlasy proti spojeneckému (vládní syrské letectvo a letectvo RF) bombardování Aleppa. Jak dlouho ta válka trvá a kolik již měla obětí? Možná i půl miliónu.
 

A najednou se všichni na Západě probudili a vylovili tezi o "ruském válečném zločinu bombardování Aleppa". Není to ale spíš tak, že v každé válce, při každém bombardování, trpí civilisté. Již jsem zmínil bombardování Drážďan 13-15 února 1945.

 

Dovolím si zde jednu citaci:

Ve čtyřech náletech shodilo 769 těžkých bombardérů britské RAF a 527 strojů USAAF přes 3 900 tun výbušných a zápalných pum na Drážďany, hlavní město spolkové země nacistického Německa Sasko, které byly v té době přeplněné uprchlíky unikajícími před postupujícími sovětskými vojsky. Následná ohnivá bouře zničila plochu 6,5 km² městského centra.[1]....

.....Poválečné diskuse polemizují o tom, zda bombardování Drážďan bylo oprávněné a zda jeho výsledek lze označit jako válečný zločin....

To, že byly tyto ničivé nálety provedeny 12 týdnů před kapitulací Německa, dodnes vzbuzuje velké emoce.

Bombardování Drážďan – Wikipedie

 

 

A teď, jak se říká, babo raď. Bylo bombardování Drážďan válečným zločinem, ano nebo ne? Podle všeho ano. Ale provedli ho naši skvělí hoši a proto válečným zločinem být nemůže.

 

A Aleppo? Tam přece nebombardují naši skvělí hoši, ale ti "hnusní, odporní rusáci". Z toho jednoznačně plyne, že to válečný zločin být musí, i kdyby nebyl.

 

Protože, když se nepodaří Rusům a světové veřejnosti vnutit myšlenku o ruských válečných zločinech, tak to ta protiasadovská, USA podporovaná "opozice", ať už umírněná nebo ne, prosere.

 

A veškeré pětileté úsilí o "syrské arabské jaro" a o vypuzení Rusů z jejich námořní základny Tartús přijde vniveč a miliardy dolarů půjdou kanálem, tedy Down the drain. A takovou porážku si USA nesmí dovolit.

Autor: Jiří Hermánek
 
 
 
Se souhlasem autora
 

Polská hospodyně našla na své zahradě mrtvou a roztrženou slepici. Hledala vysvětlení a našla jej na synovu spodním prádle. Kuřecí trus a peří potvrdilo její podezření ze synovy zoofilie. Hospodyně svého syna udala místní policii. Polský soud nedávno rozhodl, že se Pavel S. dopustil znásilnění a odsoudil jej k pokutě 1 000 zlotých (musí je zaslat polskému Svazu ochránců zvířat) a k podmíněnému trestu odnětí svobody na 10 měsíců. Polský portál natemat.pl v této souvislosti píše, že je to typický polský trest za znásilnění dívek a je hlavní příčinou toho, že ženy znásilnění na policii vůbec neohlašují. Jsou totiž u soudu považovány za provokatérky stejně jako neoblečená slepice. Placení pokut Svazu ochránců zvířat už autor článku v takovýchto případech neřeší.  jp

 

Když se vyjádřil prezident Putin na energetickém kongresu v Istanbulu, že podpoří dohodu OPEC, vyrazil tím mnohým dech a těžba z břidlic v USA a Kanadě musela zajásat.

 

Dnes už svět ví, že rentabilita těžeb z břidlic je nad úrovní 50 – 55 dolarů za barel. A také po tomto Putinově prohlášení šla cena ropy strmě vzhůru. Americká lehká WTI zpevnila o bezmála 3 procenta, Brent o 2 procenta a čekal se další strmý vzestup. Že si hraje Rusko s USA a Kanadou jak kočka s myší bylo vidět až následně po příletu do Turecka a současně vyjádření šéfa největší světové ropné společnosti Rosněfť Igoar Sečina, který prohlásil, že jeho firma nebude snižovat těžbu v rámci dohody s kartelem OPEC. A v témže okamžiku ropa, která vystřelila k 55 dolarům za barel, vrací se poslušně zase zpět k padesáti dolarům za barel.

V opačném případě, pokud by to Putin myslel vážně,  musel by se buď zbláznit, nebo být podplacen americko-kanadskými těžařskými firmami. Což je samozřejmě nesmysl.

 

A že by se šéf Rosněfťu  Sečin sekl a „šprajcl“ se Putinovi? Tomu nikdo neuvěří.

Stačí se pozorně podívat, co Rusko svými kroky sleduje. Opouští údajně ropnou rivalitu, přitom však  jeho důležitá vyjádření směrem k OPEC přebírají ropné firmy, zatímco Putin se staví do čela vyjednávání o plynu.

A zatímco dnešní vyjádření ropných ruských společností stačí k tomu, aby cena ropy klesla a vrátila na úroveň padesáti dolarů, plyn se nezadržitelně řítí vzhůru. Globální oteplování šlo do pryč, spotřeba stoupá, Německo i přes výhrůžky staví  Nord Stream 2 a Putin podepisuje smlouvu s Erdoganem na dokončení projektu plynovodu TurkStream, který má přivádět plyn z Ruska do Turecka a pak dál do Evropy. Tím se obchází Ukrajina, která místo nákupu plynu pro občany nakupuje zbraně od USA, nadávající Polsko na Rusko pláče, Slováci znervózněli, pouze Německo a Česká republika si mnou ruce: jsou kryty levným plynem z východu přes Nord Stream1, brzo posílený číslem 2, v opačném případě nouze se doplní ze západu sice dražším, ale stejně jistým.

Bulharsko je odstaveno, ale USA mu slíbily náhradu: raketovou základnu místo plynu pro občany. A byť bulharský premiér pláče Putinovi na rameni, strach z USA je větší.

 

Přitom velmi dobře víme, že Rusko potřebuje za plyn peníze, jinak se zhroutí a stejně tak my potřebujeme zase za peníze plyn. Proč by si měla jedna či druhá strana, jak tvrdí USA, škodit, když se navzájem potřebujeme? A proto se USA tak bouří, protože je Rusko zesměšňuje a USA přes proklamace těžce prodělávají.

 

A za této strategie slyšíme, jak prezident Putin se o Rusko nestará a lid je mu ukradený. Šojdrová, Svoboda z KDU-ČSL či Štětina se v těcho výrocích předhánějí.

 

Doložme si čísly, co se skutečně děje v USA

Kvůli prudkému poklesu ceny ropy se už americké energetické korporace setkaly s vážnými problémy a riskují, že spadnou do další pasti, píše Business Insider. Nejdříve snížení ceny „černého zlata" vedlo k tomu, že americké ropné společnosti nesplatily své dlužní úpisy a poté se „nakazily" další ekonomické oblasti. Tím ale problémy americké ekonomiky neskončily. „Je tu ještě jeden dlouhodobý problém, který se na horizontu vynořuje u ropných společností — jsou to penze", uvádí se v článku. Podle údajů analytiků Citigroup mezi aktivy penzijních fondů a penzijními závazky v amerických korporacích v roce 2015 byl rozdíl ve výši 376 miliard dolarů, což znamená vážný problém.

A to je přesně ta další část, před kterou varují renomovaní ekonomové. Předlužené USA, neschopný FED s americkou vládou s tím něco udělat a navíc zadlužené firmy a korporace, které měly nést z břidlic už v období 2015 – 2020 velké zisky. Tak to alespoň předpovídali superodborníci z amerických ústavů a Wall Street. Fata Morgana, chtělo by se zvolat.

 

Mimochodem jako perlička: to snížení těžby znamená, že produkce ropy v Rusku se v září zvýšila až na 11,11 milionu barelů denně, což je nový rekord od rozpadu Sovětského svazu.

 

 

P.S. Vše výše si můžete na amerických, ruských či německých zpravodajských webech ověřit. Pouze takto ucelená, na sebe navazující analýza nikde zatím není dohledatelná. Proto mohou různí manipulanti vykřikovat, jak se Rusko hroutí, zatímco USA vzkvétají. Přitom ještě nedávno bohaté Norsko zažívá těžká, stávková období a odborový svaz zaměstnanců v energetickém sektoru Industri Energi teprve včera odvolal stávku v 17 těžebních lokacích poté, co se domohl svých mzdových požadavků. Zaměstnanci stávkovali u subdodavatelů pro Schlumberger, Halliburton, Baker Hughes a Oceaneering a Saudská Arábie zažívá finanční pohromu, jakou nikdy nepoznala. Dle Bloombergu se devět z dvanácti bankovních akcií  už obchoduje za tržní cenu, který je nižší než jejich účetní hodnota. Úspornými opatřeními se chce Saudská Arábie  vypořádat s propadem státního rozpočtu do deficitu činícího více jak 10 % HDP, a to již druhý rok po sobě.

Také se vám nějak nezdá, že mainstreamová prohlášení jsou vedena odborností, či pravdomluvností?

 

Petr Pokorný

 

Odkazy na minulé

3. listopadu 2015  Rusko drtí těžbou ropy USA, i když samo těžce krvácí a struny jsou napnuty k prasknutí!

3. února 2016 Americký masakr s ropou: hraje se nyní každý den s ropou vabank?

 

 

Na šumavské Kvildě bylo zaznamenáno minus 12,3 stupně, což je nejnižší teplota pro tento den za celou Českou republiku. Předchozí rekord, který vydržel přes 20 let, činil minus deset stupňů. Rekordní mráz naměřila meteorologická stanice Kvilda-Perla.  Rekordní denní teploty pro den 12.10.byly zaznamenány: nejvyšší 23.7 stupňů v roce 1843  a nejnižší  -1.7 v roce 1936. Průměr pro tento den je 11.2 stupňů.

A kdy a kde bylo největší teplo a největší zima?

  • Nejvyšší naměřená teplota: 57,8 °C (11.8.1933, Mexiko) a (13.9.1922, Libye)
  • Nejnižší naměřená teplota: -89,2 °C (21.7.1983, Vostok); podle satelitního měření -93,2 °C (10. 8. 2010, Antarktida)

 

 
 

Dokumenty, které znamenaly ztrátu samostatnosti a suverenity našeho státu a svobody občanů. Jen ty zbraně vyměnili za dotace, adresáti pozvání jsou na jiné světové straně a místo palby ostrými o nás teď hlasují.

 

V roce 1938 se dohodli zástupci Velké Británie, Francie, Německa a Itálie na tom, že „pomohou“ Evropě od války a násilí. Cizí politici obětovali Československo Němcům. Mnichovská dohoda je příkladem politiky ústupků, páchaných ve jménu pomyslného dobra k odvrácení možných škod. Věřím, že to tak tehdy někteří vnímali, společně s udržením si vlastních pozic.

V roce 1968 poslali Alois Indra, Drahomír Kolder, Oldřich Švestka, Antonín Kapek a Vasil Biľak Zvací dopis Leonidu Brežněvovi. Obsahoval výzvu k „pomoci“ všemi prostředky proti údajné hrozící kontrarevoluci. Vlastní politici obětovali Československo Sovětům. Zvací dopis je příkladem politiky ústupků, páchaných ve jménu pomyslného dobra k odvrácení možných škod. Věřím, že to tak tehdy někteří vnímali, společně s udržením si vlastních pozic.

V roce 2009 ratifikoval náš parlament Lisabonskou smlouvu. Stalo se tak po její proměně z předchozí Evropské ústavy, kterou odmítli v referendech občané Francie a Nizozemí. Lisabonská smlouva je příkladem politiky ústupků, páchaných ve jménu pomyslného dobra k odvrácení možných škod, tentokrát povýšených v argumentaci na dokument, který nám měl přinést dokonce „pomoc“. Věřím, že to tak tehdy někteří vnímali, společně s udržením si vlastních pozic. Málokdo si uvědomuje, co vše jsme tím okamžikem ztratili. Tohle je úplný přehled oblastí, kde jsme přišli o suverenitu, svobodu a schopnost samostatně rozhodovat na úrovni vlastního státu a vlastního parlamentu o vlastních věcech:

VÝLUČNÉ PRAVOMOCI EU:
- celní unie
- stanovení pravidel hospodářské soutěže nezbytných pro fungování vnitřního trhu
- měnová politika pro členské státy, jejichž měnou je euro
- zachování biologických mořských zdrojů v rámci společné rybářské politiky
- společná obchodní politika

SDÍLENÉ PRAVOMOCI:
- vnitřní trh
- sociální politika
- hospodářská, sociální a územní soudržnost
- zemědělství a rybolov, vyjma zachování biologických mořských zdrojů
- životní prostředí
- ochrana spotřebitele
- doprava
- transevropské sítě
- energetika
- prostor svobody, bezpečnosti a práva
- společné otázky bezpečnosti v oblasti veřejného zdraví
- činnost v oblasti výzkumu, technologického rozvoje a vesmíru
- společná politika v oblasti rozvojové spolupráce a humanitární pomoci

PODPŮRNÉ, KOORDINAČNÍ A DOPLŇKOVÉ PRAVOMOCI:
- ochrana a zlepšování lidského zdraví
- průmysl
- kultura
- cestovní ruch
- všeobecné vzdělávání, odborné vzdělávání, mládež a sport
- civilní ochrana
- správní spolupráce

DŘÍVE BYLA NUTNÁ JEDNOMYSLNÁ SHODA V TĚCHTO OBLASTECH, DNES UŽ NENÍ:
- doba pojištění a dávky sociálního pojištění pro migrující pracovníky
- přístup k výdělečným činnostem prostřednictvím vzájemného uznávání kvalifikací
- podmínky vstupu a pobytu a pravidla pro přidělování dlouhodobých víza povolení k pobytu
- opatření k vzájemnému uznávání rozsudků a soudních rozhodnutí, sbližování právních předpisů
- stanovení jeho struktury a fungování Eurojustu
- opatření za účelem zlepšení neoperativní policejní spolupráce
- struktura fungování a úkoly Europolu
- dopravní politika
- statut Evropského systému centrálních bank
- opatření v oblasti kultury
- obchodní dohody na kulturní a audiovizuální služby
- obchodní dohody na vzdělávací, sociální a zdravotnické služby
- předsednictví jednotlivých formací Rady
- specializované soudy připojené k Tribunálu (Soudu prvního stupně)
- přenesení pravomoci na Soudní dvůr EU ve věci rozhodování ve sporech týkajících se používání aktů, které vytvářejí evropská práva duševního vlastnictví
- statut Soudního dvora EU
- jmenování členů Výkonné rady Evropské centrální banky
- pravidla a obecné zásady způsobu, jakým členské státy kontrolují Komisi při výkonu prováděcích pravomocí
- stanovení podrobností a postupu, kterými se rozpočtové příjmy dávají k dispozici Komisi

V TĚCHTO NOVÝCH OBLASTECH BYLO VĚTŠINOVÉ HLASOVÁNÍ NOVĚ ZAVEDENO:
- postup a podmínky požadované pro občanskou iniciativu, včetně minimálního počtu členských států, z nichž musí tito občané pocházet
- služby obecného hospodářského zájmu
- volba předsedy Evropské rady
- diplomatická a konzulární ochrana
- Evropská zahraniční služba
- společná zahraniční a bezpečnostní politika (návrhy vycházející z podnětu Evropské rady)
- celní spolupráce
- Evropská obranná agentura
- společná bezpečnostní a obranná politika (stálá strukturovaná)
- spolupráce a příjímání dalších členských států, které se do ní chtějí zapojit)
- vystoupení členského státu z EU
- hodnocení politik v oblasti svobody, bezpečnosti a práva (včetně vzájemného uznávání)
- opatření k zajištění správní spolupráce ve veškerých oblastech svobody bezpečnosti a práva
- vymezení rámce správních opatření týkajících se pohybu kapitálu a plateb, zmrazení peněžních prostředků, finančních aktiv nebo hospodářských výhod
- kontroly na hranicích
- dohody o navracení přistěhovalců
- integrace přistěhovalců
- soudní spolupráce v občanských věcech
- vymezení trestních činů a sankcí
- opatření za účelem podpory předcházení trestné činnosti
- nařízení vymezující strukturu, fungování oblast činnosti a úkoly Eurojustu
- nařízení vymezující strukturu, fungování oblast činnosti a úkoly Europolu
- odvolání výjimek východního Německa voblasti dopravy
- odvolání výjimek východního Německa vstátní podpory
- opatření k vytvoření evropských práv duševního vlastnictví, k zajištění jednotné ochrany práv duševního vlastnictví a o zavedení centralizovaného režimu pro vydávání povolení, koordinace a kontrolu na úrovni EU
- opatření v případě závažných obtíží v zásobování určitými výrobky především v oblasti energetiky
- směry hospodářské politiky pro země směnou euro
- jednotné zastoupení v mezinárodních organizacích pro země směnou euro
- akty stanovící podpůrná opatření pro podporu sportů
- pobídková opatření k ochraně a zlepšení lidského zdraví a k boji proti vážným přeshraničním zdravotním pohromám
- opatření k ochraně veřejného zdraví s ohledem na tabák a zneužívání alkoholu
- evropský výzkumný prostor
- politika pro oblast vesmíru
- boj proti změnám klimatu
- zajištění trhu s energiemi, dodávek energie, podpora energetické účinnosti, úspora energie a rozvoj nových a obnovitelných zdrojů energie
- podpora konkurenceschopnosti podniků voblasti cestovního ruchu
- opatření podporující spolupráci mezi členskými státy ve snaze posílit účinnost systémů pro předcházení a ochranu proti přírodním nebo člověkem způsobeným pohromám
- podpora úsilí členských států o zlepšení schopnosti jejich správních orgánů provádět právo EU
- společná obchodní politika
- naléhavá finanční pomoc třetím zemím
- pravidla a postupy humanitární pomoci
- pravidla a postupy pro činnost Evropského dobrovolnického sboru humanitární pomoci
- ekonomické sankce vůči osobám nebo nestátním subjektům
- přistoupení k úmluvě o ochraně základních práv a svobod
- rozhodování o provádění doložky solidarity
- pravidla pro fungování výboru, který jmenuje soudce a generálního advokáta Soudního dvora a Tribunálu
- nařízení upravující ustanovení pro otevřenou, efektivní a nezávislou evropskou správu
- pravidla týkající se složení Hospodářského a sociálního výboru a Výboru regionů
- prováděcí opatření pro systém vlastních zdrojů EU
- opatření v oblasti předcházení a boje proti podvodům


Tak jako si dnes připomínáme Zvací dopis a srpen 1968, a jindy Mnichovskou dohodu, budou si jiní jednou připomínat Lisabonskou smlouvu a hlasování o ní bez referenda v našem parlamentu (zvedli pro ni ruku všichni poslanci ČSSD, KDU-ČSL a Zelených, a k tomu 33 poslanců ODS). Rozdíl mezi těmi dokumenty je v počtu mrtvých. Pokud jde o svobodu, pak princip připuštění vnějšího zasahování do suverénních záležitostí našeho státu je obdobný a metody ovládnutí jsou propracovanější, sofistikovanejší a v posledním případě schované za demokratické rozhodování. A pravdou je, že stejně jako v minulosti i dnes někteří kolaborují s představiteli cizích mocností dobrovolně z důvodu osobního prospěchu z takového stavu, případně sehrávají roli užitečných idiotů ve slepé víře, že pomáhají k lepším zítřkům všech. Evropská unie je nereformovatelná tak, aby vrátila svobodu a suverenitu svým členským státům. Proto prosazuji #czexit a totéž zde nabízím i vám.

 

Převzato s povolením autora

 

Milunić zastává přesvědčení, že jedním z důvodů, proč se cizinci do Prahy sjíždějí a následně i utrácejí, je právě jím vyprojektovaný Tančící dům. V suterénu budovy, na jejíž výstavbě s ním spolupracoval i kanadsko-americký architekt Frank Gehry, trávil v minulosti spoustu času. V době, kdy tam probíhala jeho výstava, tam prý docházel pravidelně půl roku. I proto prý představu o množství turistů, kteří jej navštíví, má velmi přesnou. (A co tam dělali turisté, když tam dům ještě nebyl?) Asi mu nikdo neřekl, že zde byli turisté odjakživa, protože pohled na Pražský hrad poblíž Mánesa je prostě lukrativní a foto u "Opilého Havlova domu" je stejné, jako foto opilce před mlékárnou. Mimochodem, tento dům je například s Novou scénou Národního divadla, či třeba skleníkem na Karlově náměstí  Pražany hodnocen mezi nejhorší moderní stavby starobylé Prahy. Neměl by za ní potom Milunić nakonec s omluvou Pražanům a Čechům platit?

Nězavisimaja gazeta je přesvědčena, že ruský HateFree Culture "Memorial" zažívá za své podvody stejnou odezvu, jako zdejší lidskoprávní organizace pouze s tím rozdílem, že u nás se chodí kolem horké kaše, zatímco Rusové se s lidmi, kteří vyvolávají umělé rasové a genderové nepokoje a podvádí, nemažou. "Zahraniční agent Memorial", jak je oficiálně v Rusku vzhledem ke svému propojení veden, to sice popírá, ale Evropské hodnoty a HateFree Culture mají náruč otevřenou. Koneckonců proč ne, když to prostý český lid zaplatí a oni si žijí jak prasata v žitě

Znamená to, že otevření dálnice D8 přes České středohoří je velmi vážně ohroženo. Širší zpráva bude v hlavní části, až zjistíme podrobnosti! Zatím víme, že se svah posouvá u estakády, což by otevření dálnice minimálně oddálilo.

Donalde, slezte z toho lustru...

 

Bohužel, situace se nyní vyostřuje a není tak veselá, jako v Jáchyme, hoď ho do stroje!

 

A Donald Trump by měl dostat informaci, jaká se stále silněji ozývá v Evropě!

 

 

NATO z Ameriky jen vysává peníze, kdo neplatí dost, ať vypadne, vzkazuje Trump

 Ostatní členské země se  jen vezou za americké peníze. „To znamená, že je chráníme, poskytujeme jim vojenské záruky a další věci. Oni okrádají Spojené státy a víte, co s tím děláme my? Nic. Buď budou muset dohnat svá manka z minulosti, nebo (z NATO) vypadnout,“

 

 

Pane Trumpe, my, obyčejní občané v Evropě nejsme lumpové, abychom se nechali ochraňovat, a aniž bychom za ochranu zaplatili. Pokud si však říkáte nejsvobodnější a nejdemokratičtější svět trhu, měli byste vědět:

 

A) platí se služby, které se dělají spolehlivě.

B) platí se služby, které si někdo objedná. Každý slušný občan nikdy výpalné platit bez donucení nebude a vy nám ho nabízíte! Vy, jako vláda USA a vy jako Pentagon!

 

My samozřejmě nejsme většinově slepí a hluší a vy tam za "Velkou louží" byste si měli udělat pořádnou analýzu, proč některý stát chce víc Ruska, proč některý stát méně Ruska, proč někdo více USA a proč někdo méně USA.

 

Mnoho z nás ještě před pár lety chtělo na našem území americký radar. Díky svobodě jsme se však dostali k informacím, které mnoho občanů východní Evropy nutí své postoje přehodnotit.  A není to věru pro USA zpráva příznivá!

 

Samozřejmě dnes už víme, že Clintonová, jakožto McCain či bývalá ministryně zahraničí USA - emigrantka z Československa zvaná krvavá Madlen ( Madeleine Albrightová) podporují mezinárodní terorismus v zájmu výroby a peněz pro Pentagon. Samozřejmě že nám stále předhazují komunistickou totalitu, aby zakryli masové vraždění a terorismus za hranicemi USA. Už jenom zvrácená podpora mírových teroristů se nemohla jak názvem, tak skutečností vylíhnout v jiných hlavách, než lidí spojených s Pentagonem jako je senátor McCain.

 

Slezte z toho lustru, Donalde Trumpe a pozorně naslouchejte:

váš stát posílá do Čech vždy zkorumpované velvyslance snad jenom čirou náhodou židovského původu. Proč židovského? Je jím současný Schapiro, byl jím bývalý velvyslanec Norman Eisen. Jeden okradl Českou republiku přes léky, druhý přes jaderné elektrárny se slovíčky lobing, tudíž to je vyšší forma zlodějny a korupce. Nebyl náhodou za totéž odsouzen jakýsi Dalík, blízký spolupracovník Topolánka? Je náhodou, že i krvavá Madlen - Madeleine Albrightová se narodila v pražské židovské rodině na Smíchově? 

Je to jenom náhoda, že všichni mají stejnou filozofii válek a utrpení, když my voláme mír? Proto sem Schapira poslal i nositel Nobelovy ceny za mír Obama, který má jako výsměch na rukách krev mnoha tisíc civilistů, žen a dětí? Proč si tak zoufale přál Pentagon v čele Clintonovou? Aby budovala budoucí mír? A co Ukrajina, Krym a Rusko, kdy fanatické propagandě z mainstreamu věří snad už jenom americký lid, protože občané v Evropě otevřeli oči a proti této válečné zrůdnosti stále silněji protestují jak Cassius Clay alias Mohamed Ali proti válce ve Vietnamu? A přitom při kampani zrovna Clintonová si bere jeho jméno do úst. Větší drzost snad ani být nemůže!

 

 Násilím, bytím a mrzačením zaženete psa do boudy, ale pak už se ho bojíte navždy! Nic vám to neříká?

 

Donalde, prosíme, zlezte z toho lustru.

My první budeme vědět, když Rusko v čele s Putinem vyleze z obranné ulity a začne terorizovat další státy podobně jako USA většinu států světa! My, občané (vláda je na opačné straně) nechceme platit vojenské šílenství jako odpověď na reklamu z Pentagonu, aby se kšefty amerického zbrojního průmyslu hýbaly. A pokud USA požádáme o pomoc, vězte, že my, slušní občané za toto následně do poslední koruny a centu zaplatíme. Tudíž nikoliv bianco šek na věčné časy, ale v době hrozícího nebezpečí! A to bychom poznali včas, dokonce dříve než USA, protože my ruskou mentalitu známe, takže by byl čas nakoupit i moderní zbraně. Americká reklama, aby měl Pentagon zakázky, nás pane Trumpe nezajímá!

 

 

Samozřejmě občané střední Evropy nedávají bianco šek na podporu Donalda Trumpa. Za prvé nikdy nebudeme vědět, co si skutečně myslí, než dojde do tuhého, ale co víc...

V současné době nevíme, zda v USA velí prezident USA, nebo generálové  a zda není prezident USA jenom loutka s funkcí mluvčího Pentagonu! Můžeme jenom podchytávat střípky od těch, co s nimi žili v civilním životě. A zatímco Clintonová je něco jako monstrum, které se nezastaví před zabíjením dětí a čehokoliv, jen aby ukázalo "ženský feminizační genderový tah na bránu", Donald Trump navrhuje vyjednávání a pochopení, což potvrzuje i Ivana Trumpová, která jako opuštěná by si na něm mohla vylít vztek! Přesto za ním stojí. Je to pro jeho nenávist a vážně myslící urážky k ženám?

Divný to souboj o amerického prezidenta. Zatímco Clintonová evidentně lže, shání drby i dvacet let staré, které používá v kampani na pošpinění protivníka a teprve on následně vytáhne na přetřes Moniku Levinskou, CNN a senátoři republikánští napojeni na Pentagon tvrdí, že špinavá kampaň o ničem je zásluhou DonaldaTrumpa.

Což demokratičtí poslanci s jásotem kvitují. A náš mainstream papouškuje.

 

Donalde Trumpe, slezte z toho lustru, dokud je čas!

 

Mnoho povyku pro nic; Moskva totiž zvažuje možnost, že by se Rusové vrátili do výzvědného centra na Kubě a na vojenskou základnu ve Vietnamu, kde působili od sovětských dob až do roku 2002. O plánech právě informoval náměstek ruského ministra obrany Nikolaj Pankov. „Rusové tím hrají hru, která začíná být velmi nebezpečná,“ prohlásil v reakci armádní generál v záloze Jiří Šedivý.

Je to ten samý generál, jenž napřed absolvoval v roce 1971 jako komunistický kádr Vojenského gymnázia Jana Žižky z Trocnova v Moravské Třebové, V roce 1993 byl vyslán pro změnu ke studiu na Vysokou válečnou školu Armády USA. Poté byl odeslán do Bosny a Hercegoviny k výkonu funkce velitele kontingentu AČR v misi IFOR pod vedením NATO.

Následně ho milovník humanitárního bombardování Václav Havel jmenoval náčelníkem Generálního štábu AČR; kromě personální práce bylo jeho hlavní náplní provést v armádě takové změny, aby se stala armádou splňující požadavky ke vstupu do NATO, aby v roce 1999 byl u toho, když NATO už s Českem, jako se svým čerstvým členem, bombardovalo Srbsko…

A tento soudruh generál, alias Ferdyš Pištora, nyní asi trpí schizofrenií, totálním výpadkem paměti, nebo prostě v nestřeženém okamžiku upadl na svoji hlavu... Podívejme se, kdo tedy ve skutečnosti "hraje hru, která začíná být velmi nebezpečná"...? Jestli Rusko či Západ v čele s USA, resp. NATO...?

Podle oficiálních informací poskytnutých ministerstvem obrany (MO) a jeho centrem Defense Manpower Data Center (DMDC), stále působí asi 40.000 amerických vojáků na 179 amerických základnách v Německu, více než 50.000 vojáků na 109 amerických základnách v Japonsku a desítky tisíc vojáků funguje na stovkách základen po celé Evropě. Více než 28.000 amerických vojáků je přítomno též na 85 základnách v Jižní Koreji, kde jsou od roku 1957.

Na základě informací nejnovější zprávy od Base Structure Report (BSR), mají Spojené státy základny v nejméně 74 zemích a vojáky prakticky po celém světě. Podle posledního zveřejněného počtu, americká armáda v současné době obsazuje 686 základen v padesáti amerických státech a ve Washingtonu, DC. K tomu je mnoho známých amerických základen v Kosovu, Kuvajtu a Kataru. Součet Pentagonu však nezahrnuje tajné americké základnyv Izraeli a Saudské Arábii.

Základny existují ve všech možných velikostech a tvarech, od masivních základen v Německu a Japonsku po malé radarové základy v Peru a Portoriku. Dokonce existují i vojenské areály a rekreační plochy v místech jako je Toskánsko a Soul. Armáda po celém světě dokonce provozuje více než 170 tzv. „golfových hřišť.“…

V souvislosti s obnovením vztahů mezi USA a Kubou se opět stal středem pozornosti statut základny Guantánamo. Ředitel ústavu kubánských a kubánsko-amerických výzkumů Jaime Suchlicki prohlásil, že Kuba trvá na navrácení Guantánama, kterou. dostaly Spojené státy do „časově neomezeného pronájmu“ (tedy navždycky) za „roční poplatek 2000 peso ve zlaté měně Spojených států“; tento poplatek je ukládán ve švýcarské bance bez kubánského použití, aby tím Kuba potvrfdila, že neuznává přítomnost americké základny, resp. vězení Guantánama na svém území... http://www.rukojmi.cz/clanky/200-kdyz-usa-podporovaly-a-uznaly-nekomunistickou-kubanskou-revoluci-resp-jeji-novou-vladu-a-nechali-svrhnout-batistu-fidel-castro-se-stal-komunistou-az-v-roce-1965

Je to 15 let od chvíle, kdy byla na Kubě, konkrétně ve městě Loudres, zavřená pod tehdejším nátlakem USA, největší ruská základna; za dobu svého provozu, zaměstnávala kolem tří tisíc lidí a sloužila hlavně k odposlechům na americkém území a ke komunikaci s ruskými plavidly na západní polokouli. Ve stejné době byla zrušena i podobná základna ve Vietnamu; tedy v té době byly jediné dvě bašty ruských vojáků ve světě… http://zpravy.idnes.cz/mrtva-ruka-baracka-obamy-08d-/zahranicni.aspx?c=A160322_075957_zahranicni_jkk

Nyní se může tato kdysi největší ruská základna na Kubě znovu otevřít, ne tedy Guatánamo, byť mohli Rusové oplatit USA jejich nátlak… Vladimír Putin ale nedávno podepsal s Havanou dohodu o znovuotevření, objektu v Loudres. Základna leží v podstatě na předměstí hlavního města a nachází se jen 250 km od USA. Do provozu byla zapojena v roce 1967, kdy kromě odposlechů a komunikace s ruskými plavidly na západní polokouli, sloužila také pro signální zpravodajství a odposlouchávání amerických kosmických lodí, nejsou výjimkou ani kosmická zařízení na Floridě. Dokonce se i v roce 1993, tehdejší ministr obrany pro Kubu Raul Castro chlubil, že ruská základna zachytila více jak 75% signálního zpravodajství USA...

Kousek od Guantánama... Snímek Břetislav Olšer

A aby toho nebylo málo, samy OSN upozornily na „policejní zvůli, růst rasismu a xenofobie“ v USA na pozadí událostí ve Fergusonu, Baltimore a dalších amerických městech, kde protesty proti nadměrnému použití síly policií byly krutě potlačeny. Kromě toho v OSN odsoudili porušení lidských práv v USA pod záminkou boje proti terorismu. Navíc nebyly dodrženy sliby, že Washington uzavře věznici na vojenské základně v Guantánamo, v níž jsou bez vyšetření a přístupu k soudnictví, v podmínkách právního vakua vězněny desítky lidí“...

Kromě toho, byl kritizován tajný sběr osobních údajů americkými bezpečnostními službami, a také smrt pokojných obyvatel v důsledku útoků amerických nepilotovaných letounů. V OSN, jejímž hlavním sponzorem jsou Spojené státy, paradoxně rovněž konstatovali, že Washington se dosud nepřipojil ke Konvenci o právech dítěte.  https://www.google.cz/search?q=ferguson+riots&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=7Rh3VNTVFOT4yQOu0oKQCQ

Je to proslulá historie; Kuba je propojena pupeční šňůrou s "kukuřicovým" Chruščovem. Ten v roce 1954 věnoval jako svůj soukromý dar Ukrajině v podobě Krymu, aby poté seděl jako vrchní velitel v přístavu Sevastopol, díval se přes Černé moře k Bosporu, kde mělo Turecko v Izmíru namířeny na SSSR rakety Jupiter vybavené jadernými hlavicemi o síle 1,4 megatun TNT. A vypukla tak proslulá karibská krize, protože na Kubu byly po těchto amerických raketách v Turecku a Itálii v polovině léta 1962 dopraveny sovětské rakety R 12, co měly dolet 2000 kilometrů, přitom na Floridu jim stačily necelé dvě stovky. USA pak naštěstí slíbily stáhnout rakety z Turecka a Chruščov rozzlobil Fidela Castra a rakety z Kuby zase přepravil zpět. V současné době to vypadá naštěstí pro svět na ruský „come back“… USA, B-52 a atomové hlavice

Jistě by se dalo říci, že USA mají v tuto chvíli vojenskou přítomnost v Sýrii. Nemusí mít vojenské základny a vojáky na zemi, ale měli bychom i tak zahrnout vojenská letadla na obloze. Americké armáda má pravděpodobně větší přítomnost v Sýrii, než má v Německu, resp. bylo by také rozumné říci, že USA mají vojenskou přítomnost i všude tam, kde pouze používají na cíle své bezpilotní letouny.

Přitom Rusko dává do své obrany ročně cca 50 miliard dolarů, zatímco USA desetkrát víc, a to nemluvím o dalších spojencích Spojených států, takže suma sumárum náklady na zbrojení armád západního světa jsou minimálně stokrát vyšší než Ruska, jež má nyní jen dvě své vojenské základny - v Kyrgystánu a Tadžikistanu, a to jen proto, že jsou tam evidentně islamističtí teroristé uprchlí z Afghánistánu... USA mají vojenské základny po celém světě, viz. výše uvedená fakta... Kdo koho tedy ohrožuje? http://svobodnenoviny.eu/kolik-maji-spojene-staty-ve-svete-vojenskych-zakladen-vysledek-by-asi-kazdeho-sokoval/

V květnu letošního roku vietnamský velvyslanec v Rusku Nguyen Thanh Sean sdělil agentuře RIA Novosti, že jeho země není proti návratu Rusů na svoji bývalou vojenskou základnu Cam Ranhu, ale spolupráce obou zemí nesmí být namířena proti třetím zemím. Rusové odešli ze základen na Kubě a ve Vietnamu v roce 2002. Ve vietnamském Cam Ranhu působilo ruské námořnictvo, zatímco v kubánském Lourdes pracovali ruští zpravodajci. Základnu ve Vietnamu využíval Sovětský svaz zadarmo od roku 1979 do roku 2004.

Na základně US Army ve Frankfurtu nad Mohanem... Snímek Břetislav Olšer

http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/5247-ostre-sledovany-projev-putina-a-jeho-odpoved-novinari-z-bbc-kdo-koho-ohrozuje

Není možné zapomenout na jediný a k tomu dosti pofiderní trumf USA, kterým je údajná anexe Krymu. Když je řeč o "okupaci" tohoto odjakživa ruského poloostrova, přihřívá si svoji polívčičku pár procent Krymských Tatarů, co kdysi byli "nelidsky" vystěhováni z Krymu do Tatarstánu. Nezapomínají náhodou uvádět důvody, proč k tomu vlastně došlo...?  Ona totiž většina Krymských Tatarů za války bojovala pod vlajkou s hákovým křížem společně s Wehrmachtem, nebo dokonce v brigádách SS! Krymští Tataři tedy stříleli do sovětských vojáků bránících Krym a Sevastopol! Když později Rudá armáda osvobodila Krym, Krymští Tataři šli společně s nacisty do států střední Evropy a Blízkého Východu, kde dále zabíjeli nepřátele Hitlerovi nacistické třetí říše!

Krymští Tataři, kteří za války bojovali v divizích SS, jako byla Waffen-Brigade der SS (Tatar nr.1), případně Tataren-Gebirgs jäger-Regiment der SS a později v SS-Waffengruppe Krim a dalších jednotkách SS a Wehrmachtu a jejich rodinní příslušníci, tak dostali od Stalina šanci na nový život v jiném státě Sovětského svazu, než v tom, kde spáchali svou hroznou zradu! Jejich deportace do Tatarstánu, tedy vlastně zachránila většině z nich život a nebyla ničím jiným, než aktem Stalinova milosrdenství, který je mohl za jejich vlastizradu klidně nechat všechny popravit, nebo prostě jen zavřít oči a nechat na obyvatelích Krymu „vykonání spravedlnosti“!

Inu, generál Šedivý asi trpí amnézií, když  tvrdí, že „Rusové hrají hru, která začíná být velmi nebezpečná.“ Opravdu neví, že  proti dvěma základnám Ruska v zahraničí stojí mimo území Spojených států nejen 109 základen USA v Japonsku, pak další stovky v Evropě a 85 v Jižní Koreji, potažmo na bezpočtu dalších míst zeměkoule...?

Foto: Reuters, ČTK...

 

 Zveřejněno s povolením autora:

Zpravodajskou stanici v USA CNN začali mnozí diskutující obviňovat, že bleskové průzkumy o volbě amerického prezidenta má připravené ze štábu Clintonové s posvěcením několika Republikánů napojených na Pentagon. Především to, jak bleskově vychází průzkum po diskuzích, a který se navíc nápadně shoduje s tím, co voliči údajně tvrdili před diskuzí, navíc, když se tak liší od ostatních. Koneckonců přiznání, že se skutečně CNN ptá většinou příznivců demokratické strany o americké zpravodajské "nezávislosti" hovoří za vše. A bývalá reportérka CNN Amber Lyon prohlašuje, že CNN slouží Obamově administrativě k filtraci informací, které se mají či nemají dostat k veřejnosti. Veřejná pravda pro svět tvrdí, že CNN  je nezávislá, skrytá pravda v USA přezdívá CNN na Clinton’s News Network.
"A tak zatímco Donald Trump je xenofob a rasista, mírový nobelista Obama buduje nový a vyšší plot kolem Bílého domu, prý kvůli bezpečnosti,"  vtipně zaznělo na  Roklen.cz …

A co je ten šibeniční humor? Stejná závada v Boeing 787 Dreamliner jako v telefonech Galaxy Note 7 se liší pouze v maličkostech. Zatímco letadla nevybuchovala, telefony ano. Důvodem je pravděpodobně ukvapený prodej  a špatně vyzkoušené baterie, jejichž komponenty na ultratenké bázi se zahřátím prohýbají.  Následně dochází lidově ke zkratu a následnému výbuchu telefonů, zatímco letadla musela nouzově přistát. Boeing 787 Dreamliner snad už po pěti létech baterie vyměnil, ale jak si poradí Samsung uvidíme. (Samozřejmě nadpis je nadsázka, americký Federální úřad pro letectví (FAA) vyzval cestující, aby nezapínali a nenabíjeli svůj telefon Galaxy Note 7 při všech letech všech letadel v USA).

Lovosice - Lovochemie

Kanonáda lží překročila svůj Rubikon a mezi slepými jednooký králem. Vážně ti lumpové věří, že mohou lidem donekonečna mazat med kolem pusy a s korektností Sobotka s Fialou a Kalouskem dělat z lidí hlupáky?

 

Vážně si myslí „Rovnátko Sobotka“ (jak ho lidé přezdívají), že za držení Dienstbiera, jeho lží, urážek a zločinné korektnosti či multikulturalismu nebude mít ČSSD stržené body? Vážně si myslí ČSSD, že urážet slušné lidi ústy Dienstbiera a držet nad lotry ochrannou ruku lze donekonečna?

 A co zmatená Marksová: vážně za předvolební úplatky a zlodějny (nedej Bože, aby toto dělala z přesvědčení) nepředloží občané ČSSD účet? Že zadarmo dávat byty těm, co nikdy nepracují a mají to platit ti, co se v práci nezastaví či okradení důchodci je správná cesta ke spravedlnosti? Nebo předvolební plácnutí přes kapsu a slíbit obrovské důchody?

 

Lehká matematika: jaký je poměr lží vůči občanů?

ČSSD lže z devadesáti procent, ToP 09 z devadesáti procent, ODS z 85% a vítězí ti, co lžou kolem 50% a méně! Babiš vystoupí z auta a oznámí, že život cikánů je otřesný a proč mají takové sociální dávky, když nechtějí pracovat. Hned nastoupí Dienstbier, Marksová a či Šabatová a Babiše by za očividně pravdivé vyjádření chtěli potrestat. Čunek na Moravě ty, kteří se nechtějí podílet na práci a údržbě našeho státu či dokonce domu vyhnal za město a titíž ho napadli, že je rasistický gauner. A většina má natažené ruce na sociální dávky, zatímco práce jim smrdí.  A socialistickou korektní  trojici nezajímá pravda, ale jak je možné, že tu pravdu Čunek vyslovil a realizoval tresty pro lumpy, kteří zneužívají sociální dávky. A Sobotka místo aby takové podvodníky vyrazil, ještě je chrání.

Jak se cikáni starají o svoje byty, aby příště dostali od ČSSD nové?

 

Vybydlené? Nevadí, dostanou nové v Ústí n/Labem

 

TOP 09 horuje pro Evropskou unii a odmítá údajně dotace. Evropská unie je založená na dotacích, lžích, korektnosti a podvodech jako bylo RVHP. Takže TOP 09 popírá to, v co věří? Prý je pravicová. Jenomže Evropská unie je přetvořená RVHP navíc s neskutečnou lživou propagandou s převrácenými hodnotami. Vážně si myslí Kalousek a podivný spáč Schwarzenberg, že tyto podrazy a podvody – oficiálně dvojkolejnost - lidé nepoznají a za to neodmění?


Podivný spáč

 

   G
1. Tam u zdi hřbitovní, někdo tam asi spí,
                                   D
   leží tam v trávě, u hlavy kytky má,
             G                        C
   nechce už vstát, víckrát nechce už vstát,
   G                D7                    G
   kam jen asi šel, a s kým se chtěl přivítat.

 

A co slavná ODS, která lže, jako když Babiš tiskne?

Do očí nám tvrdí, že Rusko stále více zabírá Evropu a přitom lidé vidí, že je to sprostá lež na objednávku židovského velvyslance USA  Schapira, židovské loby a vlády USA!

 Korunu všemu nasazuje tahle sprostá svoloč, když nás, co protestujeme proti vraždícímu monstru z Pentagonu a Bílého domu, nazývá pohrobky komunistů, STBáků!  A navíc přátelství SSSR, stálá to mantra o komunistech, už na nikoho mimo několika promile zamrzlých antikomunistů nezabírá. A tak z ODS, její pravice, obhajoby trhu, slušnosti a pracovitosti zůstal už jenom její název.

U Fialy a Černochové se snoubí zamrzlá nenávist ke všemu z východu s hloupostí a předposr… (kakaností), aniž by si udělali rozbor, zda v zabíjení množství občanů byl horší SSSR, či dnešní „záhadně korektní a demokratické" USA! Samozřejmě v ODS bylo hodně lumpů, ale vedení ODS se nezastane ani těch, co byli nařčeni neprávem. A to pravicový volič nestrpí!

 

A zde je popsáno jasně: tak ať to ODS vyvrátí!

Proč vede Obama (USA) lokajskou EU do války s Putinem (Ruskem)?

 

 Vážně se západ, vážená ODS, brání ruské hegemonii, jak se snažíte veřejnost na návod USA přesvědčit? Nechcete se podívat na mapy? Myslíte, že jsme negramotní jak na divokém západě?

 

A s čím že to uspěla koblihová velmoc Babiš s ANO?

V podstatě s ničím a proto měl možnost nejméně lhát. S ministerstvem financí mu spadl do klína vzestup díky kvantitativnímu uvolňování ECB a k tomu ČNB. Ve státě a Evropě se krade ve velkém, daňové ráje i v Evropě ukrývají miliardy eur, dolarů a dalších měn nejbohatších, ale Babiš prý ze všemi zatočí. Jak je to absurdní, když sami poradci tyto ráje nabízejí a jsou legální? Stačí pár důkazů -  odkazů a z nich lze poznat, jaký je Babiš mazaný podvodník. Jenomže Babiš ví, že koblihový volič si s hledáním „skryté pravdy“ nedá námahu. A přitom je to do očí bijící – nelegální to není!

 

Offshore prý Babiš likviduje a i proto se zvedly výběry. Skutečně?

A na internetu jsou reklamy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A pak žasneme, že „koblihový král" vítězí. V jednoduchých věcech říká pravdu a u složitějších věcí ví, že koblihový volič pravdu nehledá. Ten věří a víra hory přenáší, nebo volí „koblihové krále“. Pak se naštve a ještě více bude zuřit, aniž by si přiznal, že nehledal skrytou pravdu, která je těžko dohledatelná, ale spokojil se s viditelnou pseudopravdou, kterou mu neservírovali na zlatém podnose a on to „sežral i s navijákem“.

 

Takže shrnuto: skutečné strany zametají problémy lidí pod koberec, pohrdají jimi a jejich názorem a lidé zametli s nimi. A mezi slepými jednooký králem...

 

 

 

 

...
Josef Havránek
O tom očekávatelném volebním výprasku ČSSD jsem psal už před několika dny. Nicméně, ta brutalita předčila očekávání.
 

Samozřejmě mě to těší, neboť ten debakl beru jako zdrcující porážku podbízivosti a lavírování, které, alespoň tedy pro mne, přímo symbolizuje předseda Sobotka. Není pochyb, že tyhle volby nebyly o krajích, komunálních problémech, ale především o české politice.

Jako mnozí jiní blogeři, jsem tady občas kňoural, že nemám koho volit, že už se mi pořád nechce volit jen to nejmenší zlo.

Projevilo se to i při průběžném sledování televizního volebního studia. Letos jsem, snad poprvé v životě nevěděl, komu přát úspěch. Vítězství ANO bylo předpokládatelné, ale fandit Babišovi - i když válcuje ČSSD, opravdu nedokážu.

Před volbami na mne dělali nejlepší dojem řeči kandidátů Svobodných, jenže tahle partaj se nikdy nedokáže prodat, takže ani nemělo smysl držet palce.

Musel jsem si tedy vystačit jen s uspokojením z nakládačky ČSSD, s tím, že Piráti nezopakovali výsledky ze studentských voleb a také z pohledu na zpráskaného Kalouska, kterému v sobotu prokazatelně došel humor. Ale, popravdě, ten útok drzého fracka Železného na předsedu topky v rámci hlavního zpravodajského pořadu veřejnoprávní televize byl evidentně podpásový.

Jistěže vím, že tenhle negativismus nikoho nectí a tak alespoň jediné plus. Je to poměrně vysoké procento hlasů pro Okamuru. Nikoliv snad proto, že by měl mé sympatie, ale mám slabost pro otloukánky. Po tom předvolebním, systematickém bojkotu médií, mu ten úspěch přeju.

Docela příznačná byla i ta takřka shodná, závěrečná slova předsedů ANO a ČSSD o tom, že nyní bude nejdůležitější uspět v druhém kole senátních voleb.

Zatímco se Babiš kál, že se příliš nezapojoval do předvolební kampaně svých senátorských kandidátů, že se to teď pokusí napravit, předseda Sobotka bude muset řešit úplně jiný problém.

 

Ten by patrně kandidátům do Senátu za ČSSD asi nejvíce pomohl, kdyby se v té nadcházející kampani, raději vůbec nevyskytoval!

 

Se souhlasem autora

Josef Havránek

josefhavranek.blog.idnes.cz

Tak už se hoši nějak dohodněte! Je nejvyšší čas! Led během září nejenže neroztál, ale je ho tam dokonce mnohem více než před třemi lety. The Telegraph uvádí, že v Arktidě se k 10. září letošního roku nacházelo 4,14 milionu čtverečních kilometrů ledu, což je o 21 % více než v roce 2012. Peter Wadhams a Wieslaw Maslowski tvrdili, že už letos bude v Arktidě klimaticky bezledová zóna. Krávy měly prdět do pytlíků a Klaus byl proklet. Ale hlavně že jsou podepsány dokumenty, jak planetu ochladíme. Jsou to pitomci, nebo dělají pitomce z nás?

Židovský velvyslanec USA Schapiro musel být zastaven, když mentoroval prezidenta České republiky nebo si drze povolal na kobereček pět poslanců České republiky. A na Slovensku? 

Otvorený list Veľvyslancovi USA v Slovenskej republike

5. 10. 2016

Vážený pán veľvyslanec, dovoľte mi, aby som sa na Vás obrátil s výzvou o sprístupnenie priestoru pred americkou ambasádou Bratislavčanom. V súčasnosti ide zo strany Veľvyslanectva USA o nelegálne okupovanie a zabratie priestoru námestia, ku ktorému nemáte žiadny právny titul. Chcem Vás touto cestou požiadať o rešpektovanie zákonov Slovenskej republiky.

Po tom, ako ste v auguste 2016 dodatok o predĺžení nájomnej zmluvy podpísali a doručili až po uplynutí doby nájmu, nájomný vzťah medzi magistrátom mesta a Veľvyslanectvom USA sa stal neplatným. Mestské zastupiteľstvo hl. mesta Bratislavy následne na svojom zasadnutí 29. septembra 2016 neschválilo novú nájomnú zmluvu na pozemky na Hviezdoslavovom námestí.

Zároveň Vás chcem úctivo požiadať o odstránenie plota, ktorý dlhodobo špatí vzhľad historického Hviezdoslavovho námestia, takého cenného pre obyvateľov hlavného mesta.

Vážený pán veľvyslanec, domnievam sa, že pre zastupiteľstvo USA je neprijateľné nedodržiavanie zákonov krajiny, v ktorej pôsobí. Preto Vás vyzývam, aby ste sprístupnili uvedený priestor verejnosti. Aby ste tak splnili vôľu Bratislavčanov vrátiť Hviezdoslavovmu námestiu jeho pôvodnú tvár bez železného oplotenia a námestie mohlo opäť slúžiť obyvateľom a návštevníkom nášho hlavného mesta.

S úctou,
Ing. Martin Borguľa
poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto

Údajní zahraniční profesoři prestižní Londýnské ekonomické školy (LSE) se nemohou podílet na projektu o takzvaném brexitu. Agentuře AFP to dnes řekla mluvčí vysoké školy, kterou o to požádalo britské ministerstvo zahraničí. Svou žádost prý zdůvodnilo obavami o národní bezpečnost. Informaci agentuře AP potvrdila také zaměstnankyně Evropského ústavu na LSE Sara Hagemannová, která pochází z Dánska. Pracovníci ministerstva ji údajně přímo řekli, že od ní a jejích kolegů, kteří nejsou britskými občany, nebudou nadále přijímat rady. A současné prohlášení židovského agitátora Sorose, jak musí Evropa přijímat arabské, muslimské migranty  v obrovském měřítku stále více dokazuje záměr, kterým se řídí!

 

Co se děje tak závažného, že by měla ČNB zpozornět (možná dle mimořádného jednání v pátek tak činí) a naše vláda s rozhazováním zatáhnout za záchranou brzdu?

 

Vyjmenujme si tři těžká ohrožení, z kterých je nutno vycházet. Anglická libra prudce oslabuje, dramatická odezva kolem Deutsche bank a nájezdy spekulantů na českou měnu, která oficiálně vykazuje velké nárůsty průmyslové výroby díky nepřetržité devalvaci. K tomu se ukazují velké výkyvy v USA a FED tápe. A naše vláda přitom rozhazuje peníze jak divá!

 

Česká národní banka v srpnu pokračovala v intervencích proti posilující koruně, když na devizovém trhu utratila 28,6 miliardy korun za nákup eur. Podle ukazatelů se zdá, že bude muset vynakládat stále víc, protože spekulanti zvyšují sázky na časové ukončení intervencí ČNB. Dle odhadů v září musela ČNB intervenovat dokonce za 100 miliard korun. ČNB tak od listopadu 2013 nakoupila na obranu slabé koruny eura za částku blížící se 700 miliardám korun.

 

Co je tak nebezpečného ve vzduchu, že se k varování přidávají další a další ekonomové?

V první řadě nájezdy spekulantů, protože dříve nebo později ČNB intervence ukončí a kurz se z 27 korun může zhoupnout na 24, když dokonce někteří "hráči na burze" spekulují na zhodnocení v poměru dvaceti korun. Pokud tato bublina splaskne, Česká republika ztratí obrovské množství peněz a zatímco krize v kolem roku 2008 k nám byla importována, za toto by byli zodpovědni osobně Sobotka, Babiš, Singer a Rusnok. Čím větší totiž nákup bude, tím větší a dramatičtější propad bude a místo mýdlové bubliny může být zemětřesení. Strašné je, že do toho časově zapadá i tragédie Deutsche bank, jejíž otřesy připomínají začátky americké krize v USA. 

Mnozí  si začínají připomínat rok 2008 a banku Lehman Brothers. Merkelová uklidňuje, že Německo je bohaté, vše "zacáluje" a navíc se s USA dohodnou. Jenomže Deutsche bank není problém samotné největší banky v Německu, ale její propojení všemi směry! A otřesy by cítil celý svět. (Mimochodem s Deutsche bank je vidět, jaké páky používají USA, když jim teče do bot a nasadí třeba X násobné pokuty, jdoucí do USA. A s tímto státem rozjet TTIP?)

 

Je záhadou, že se málokdo (minimálně veřejně) zabývá dalšími kroky ECB. Ta totiž bezradně přešlapuje a zvažuje konec nákupů dluhopisů, což by mohla být pro náš stát smrtící kombinace. (Občas se chce ironicky zvolat: proboha poloprávník Sobotka a podnikatel Babiš - byla to nejlepší volba na vedení České republiky?) Nikoliv, že bychom byli předluženi, ale oním drastickým prasknutím bubliny po intervencích ČNB - neboli součinnost všech faktorů, které prostě tato vláda stejně jako tenkrát komunistická nevnímá! Velké Británii se zdánlivě vysmíváme, ale kurz libry obrovsky nahrává budoucímu vývozu jako u nás, pouze s tím rozdílem, že se stává  reálnou, když nepřirozená dřívější síla anglické libry naopak dříve Velkou Británii poškozovala. Jak se současně podepíší na všem prapodivné signály z amerického trhu a zmatenost FEDu (kterému už v USA odborníci příliš nevěří) je další neznámá.

Bankovní rada na pátečním zasedání připustila záporné sazby. Takže samozřejmě vnímá, že "něco visí ve vzduchu". Na druhou stranu nás může ochránit panika z USA, kdy po obrovských sankcích, kterými vyhrožovaly USA německé bance a následném celosvětovém rozkolísání bank zahájily USA ústup a dnes už oficiálně mluví o desetině pokuty. Vše souvisí se vším, řekl by klasik. Přitom zatímco jsme zahleděni ekonomicky sami do sebe (EU a USA), Rusko má čas na konsolidaci, ropa, ač ruská centrální banka dělala audity a strestesty bank na 40 dolarů za barel (maximální propad 25), je dnes na pro něj vyhovující ceně 50 dolarů za barel, a budeme sledovat, zda v případě posílení ceny opět nezakročí, přestože dnes nechala iniciativu v ropě na Saudské Arábii a sama klade důraz na plyn, na který se od května po dohodě se Saudskou Arábií v rámci OPEC soustředí.

 

 

Na závěr: název "minianalýza" jsem použil z důvodu, že je to pouze upozornění, co vše visí ve vzduchu, a pokud se to nevyplní, budu rád, že to bylo pouhý sýčkování. Byť mám stále větší mrazení, že není nikdo na scéně, který by tato ohrožení dokázal odvrátit! Ale může se někdo, natož poloprávník z leknutí předseda vlády Sobotka, zaručit, že toto sýčkování se nevyplní a budeme mít štěstí?

Petr Pokorný

 

Rotačka Concepta Müller Martini

 Po nás potopa, musí být s jistotou přesvědčen nynější guvernér ČNB Jiří Rusnok (ke konci i Singer) a předseda vlády Sobotka.

 

Od začátku roku 2014 do konce letošního prvního čtvrtletí vzrostl v tuzemsku celkový objem vytištěných peněz o 20,4 procenta. Větší tempo než Česko vykázala ve stejném období jen Čína a Česká republika se tím dostala do absolutní špičky!

 

Ukazuje to analýza ekonomů Pavla Kohouta a Aleše Michla, kteří ji provedli pro potřeby jimi založeného fondu kvalifikovaných investorů Quant.

Procentní přírůstek celkového objemu natištěných peněz od ledna 2014 do března 2016 (v národní měně):

Země Změna
Čína 23 %
Česko 20,4 %
Jihoafrická republika 20 %
eurozóna 19,1 %
Indie 18,6 %
Austrálie 16,6 %
Velká Británie 14,8 %
Kanada 12,4 %
Japonsko 11 %
USA 10,2 %

Zvyšováním objemu peněz v ekonomice se centrální banky obvykle snaží podpořit inflaci. Dělají to například nákupem vládních i firemních dluhopisů (jako Evropská centrální banka), nebo nákupem cizí měny (jako Česká národní banka).

Podle Michla si však jednotlivé země tisknutím peněz uměle prodlužují období růstu a zároveň přispívají ke vzniku takzvaných bublin na trhu. “Tisknutí peněz nafukuje ceny aktiv od dluhopisů, akcií či nemovitostí až po projekty private equity. To umožňuje Evropě prodlužovat si dobu zahálky,” říká Michl.

Poukazuje na to, že právě eurozóna předčila v celkovém objemu vytištěných peněz od roku 1959 až do současnosti všechny ostatní země světa.

Zdroj tabulky: analýza ekonomů Aleše Michla a Pavla Kohouta založená na datech centrálních bank jednotlivých zemí a údajích z databáze FRED

 

Analýza ukazuje, že po započtení všech bankovek, mincí, vkladů na běžných bankovních účtech a krátkodobého majetku fondů bylo na světě do současnosti vytištěno přes 31 tisíc miliard dolarů. Na eurozónu z toho připadá 25,7 procenta. Jen mezi prvním čtvrtletím loňského roku a stejným obdobím letošního roku přibylo v eurozóně v přepočtu 760 miliard dolarů likvidních peněz. Důvodem je zejména program odkupu aktiv Evropskou centrální bankou, která ve snaze zvýšit inflaci nakupuje každý měsíc aktiva (zejména dluhopisy) za 80 miliard eur.

 

 Zdroj Aktuálně.cz a Hospodářské noviny

 

 

Pavel Kohout

ekonom, Partners

Pavel Kohout
 

Česká národní banka v první řadě nikdy neměla korunu oslabovat. Nebyl pro to důvod na podzim 2013, tím méně pak v létě 2015, kdy se většina evropských ekonomik cyklicky zotavuje – na čemž měnová politika ČNB nenese sebemenší zásluhu.

Čistě teoreticky je podobná politika udržitelná téměř neomezeně, protože intervence spočívají v nákupu eura za koruny vytvořené z ničeho. Nicméně po uvolnění intervenčního režimu ČNB může zaznamenat ve své rozvaze nemalou účetní ztrátu. V případě korporace, která nikomu nepatří (což je případ ČNB), neexistují akcionáři, kteří by mohli hnát její vedení k zodpovědnosti, ale i tak: ztráta je ztráta. Minimálně to slovo zní nepříjemně.

 

Karel Havlíček

předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR 

Karel Havlíček
 

Krok ČNB v listopadu 2013 byl pragmatický a správný. Je sice pravda, že to centrální bance kdejaký ekonomický čaroděj vyčetl, ale pokud by to neudělala, stejný počet mudrců by zkritizoval, že je nečinná, a zpochybnil by její smysl. Je ale fakt, že při tom měla štěstí, hospodářský vývoj šel ČNB naproti a ekonomika i díky intervencím naskočila. Nárůst cen potravin se nekonal, dopravcům naštěstí pomohl cenový vývoj ropy, do karet nahrál i pokles cen energií a exportéři podle očekávání posílili. Dál už by ale centrální banka tolik štěstí mít nemusela a celkový účet za další intervence by mohl být neúměrně vysoký. Proto je můj názor nepokračovat.

 


 

Petr Mach

ekonom a europoslanec

Petr Mach
 

Devizové intervence by měly skončit! Jsou nespravedlivé a centrální banka jimi zdražuje lidem zahraniční dovolené, řidičům zdražuje benzin a všem zvyšuje ceny jakéhokoliv dováženého zboží. Dohromady doplácíme na intervence desítky miliard korun ročně. Intervence by měly skončit a kurz by se mohl vrátit na 25–26 korun za euro. To by byl přirozený a spravedlivý kurz, který by uměle nezvýhodňoval jedny na úkor druhých. Od listopadu roku 2013 ČNB nakoupila v rámci intervencí do trhu cizí měny v objemu asi dvacet miliard dolarů. To znamená, že natiskla a pustila do ekonomiky asi 500 miliard korun. To se dříve či později projeví ve vyšší inflaci, což bylo cílem centrální banky. Zvyšování cen by ale nemělo být cílem ČNB a přirozenému klesání cen by nikdo neměl bránit.

 

Jaroslav Šura

investor a podnikatel

Jaroslav Šura
 
 

Česká národní banka by měla intervenci ukončit, není vidět jednoznačný přínos takto brutálního poškozování koruny. ČNB měla tři důvody pro oslabení koruny: deflační očekávání, podporu exportu a podporu spotřeby. Při tak otevřené ekonomice si deflaci (nebo inflaci) stejně dovezeme, i kdyby se pánové z ČNB stavěli na hlavu. Exportu intervence sice pomohla, ale v Česku nejsou jen exportní firmy, tedy někomu intervence pomáhá, někomu škodí. A konečně, roztleskávat spotřebu by nemělo být úkolem pro ČNB, a vůbec ne při už tak velkém zadlužení části občanů. Ekonomika by rostla i bez zásahu centrální banky, předstihové ukazatele hovořily jasnou řečí, byl to jeden z důvodů, proč někteří členové bankovní rady hlasovali proti intervenci. Exit by měl přijít co nejdříve. Aby si pánové z ČNB zachovali tvář, může být postupný, nejdříve snížit intervenční limit na 26,50 koruny za euro, poté na 26, s následným ukončením. Čím dříve, tím lépe – a bez velkého třesku v příštím roce.

 

Aleš Michl

analytik Raiffeisenbank a poradce ministra financí

Aleš Michl
 

Když je teď kurz u hranice 27, zhoršila se pozice centrální banky. Předtím moc intervenovat nemusela – jen v tom listopadu 2013. Pokud by se to ale nyní změnilo, koruna by pořad zkoušela jít pod 27 korun za euro a ČNB by musela permanentně intervenovat, nastal by problém. Centrální banka by si totiž hromadila v bilanci eura, prodávala by za ně koruny. Tato nahromaděná eura nyní pro Českou národní banku znamenají zisk. Pokud ale sedmadvacítku někdy pustí a koruna pak posílí (což neví nikdo, ale předpokládejme to), pak se ze zisku dostane do velké ztráty – najednou její eura nebudou mít cenu 27, ale třeba 25. Ostatně proto švýcarská centrální banka ukončila intervence proti posilování franku. Švýcaři museli svou hranici bránit každý den, až měli tolik eur, že si řekli, že to fakt nejde donekonečna. Čím déle kurz budeme uměle držet, tím větší risk ztráty pro bilanci centrální banky při exitu – pokud tedy koruna pak posílí. Jestli inflace, mzdy a úvěry půjdou dál nahoru, Česká národní banka by měla korunu uvolnit, odblokovat, pustit, přestat ji znásilňovat… Oslabení koruny je dobré pro nakopnutí ekonomiky z velké recese. Je to mimořádné opatření, když úrokové sazby nezabírají.

 

Lukáš Kovanda

hlavní ekonom finanční skupiny Roklen

Lukáš Kovanda
 
 

Vžijme se do kůže ředitele středně velké české firmy. Uvažuje o nákupu nejnovější zahraniční technologie, třeba strojů či elekroniky (prodává se za eura). Hodlá investovat desítky milionů korun, takže pochopitelně zvažuje, jestli nakoupit dnes, za kurz kolem 27 korun za euro, nebo za rok nebo dva za kurz kolem 24,5 koruny za euro (ano, tam – a možná ještě níž – by dnes byl kurz nebýt intervence) a potenciálně třeba i výrazně nižší. Při multimilionové investici hraje kurz zásadní roli, a když náš ředitel ví, že Česká národní banka intervenci dřív nebo později ukončí, má silnou tendenci investici odkládat. Pokud to dělá víc ředitelů firem, brzdí to celou ekonomiku. Jestli se ČNB obávala odkládání spotřeby kvůli „pár drobným“ (názorný příklad: bála se, že spotřebitel nekoupí ledničku letos za 14 950 Kč, ale spotřebu odloží, protože bude předpokládat, že za rok bude ta samá lednička stát 14 699 Kč; takové jednání přitom odbornou literaturou není empiricky nikterak přesvědčivě doloženo), nyní reálně hrozí odkládání hi-tech investic. Zůstáváme tak „montovnou“; ekonomikou, na kterou má ředitel Volkswagenu obdobný, ne-li větší vliv než premiér a ministr financí dohromady. Zůstáváme „montovnou“ místo toho, abychom se více zapojovali do výrobních činností s vyšší přidanou hodnotou – ke kterým je ovšem zapotřebí právě investic do hi-tech technologií a zahraničního know-how. 

 

zdroj www.penize.cz › Ekonomika › Makroekonomika

 

A pro úplnost předešlé

 

Jak devalvace guvernérů ČNB likviduje odměnu za práci obyčejným lidem s ruskou perlou na závěr!

Záhadná diskuze Singer versus Markéta Šichtařová

 

Z různých zdrojů převzal a zpracoval Petr Pokorný

Zářijová čísla přisuzují Windows 10 pokles o 0,46 procenta. Je to vůbec první pokles podílu na trhu od uvedení nového operačního systému. Co za tím stojí? Je to překvapivě nárůst staršího operačního systému Windows 7. Právě ten si v září připsal nárůst o více než procento a stále si s celkovým podílem 48,27 procenta drží jasné prvenství. Není to poprvé, kdy se za poslední rok jeho podíl zvýšil. Stále více se ukazuje, že různá "cinkrlátka", která navíc zatěžují a zpomalují počítač, jsou zbytečná, protože lidé chtějí funkce, které potřebují a které si objednali. Nic víc. A Windows 10 to už totálně přehnal.

Na účtech ministerstva financí leží 15 miliard korun z rozpočtového období 2007-2013 a stále se hledají projekty, za které peníze utratit. Přitom přišlo 50 miliard na zálohách do nového rozpočtového období 2014-2020. A tak vidíme absurdní opravy dálnice D8, která je skoro nová, zatímco rozmlácené silnice nižších tříd jsou v dezolátním stavu, ale ty nikdo většinou neopravuje. Proč? Protože za prvé některé projekty kvůli absurdním soutěžím, jehož algoritmus vymyslel Janečkův fond proti korupci jsou natolik složité, že trvají vysoutěžit několik let a tudíž nejsou připravené a za druhé má Evropská unie tak absurdní kritéria, že je lze použít na něco, co nepotřebujeme a co potřebujeme, tak tam je použít nesmíme. Kocourkov nebo zločin? Janeček stále vypočítává Klausovu amnestii, ale kolik stálo absurdní protikorupční tažení, od kterého se tiše ustupuje, se už nechlubí.

Dětské restaurace a herny v USA

Hromadné rvačky na dětských oslavách v dětských restauracích a hernách Chuck E. Cheese’s nejsou bitkami nezvedených dětí, ale nezvedených rodičů. I když "nezvedených" je příliš eufeministické. Například ve stejném řetězci "dětských heren" při oslavě pětileté holčíčky v Manchesteru byl čtyřletý chlapec těžce zraněn a roční holčíčka - zabita!

A řádění rodičů a přátel v dětské restauraci na předměstí Miami na Floridě natočila šesnáctiletá Krystel

 

Do šarvátky se zapojilo zhruba dvacet lidí, několik z nich utrpělo zranění. A téměř o rok dříve byla další rvačka na Clevelandském předměstí, která začala, když zákazníci napadli šest zaměstnanců a nakonec vyústila ve rvačku, kdy jednoho nezletilého zaměstnance umlátili do bezvědomí.

Prostě USA jsou zemí neomezených možností, i když mnozí o ní začínají říkat, že je to země neomezených magorů. A tento svět nás poučuje, jak máme žít?

Vážně nám jsou tihle magoři (převážně černoši) příkladem?

Odborníci se snaží vysvětlit, proč se toto hrubé násilí děje v řetězci, který je označen jako dětské herny a restaurace. Mnozí upozorňují, že je tam pouštěno samé násilí, často podáván alkohol, rozvedení rodiče si tam chodí vybít svoji agresivitu a následkem jsou těžce zraněné, či dokonce mrtvé děti. Začátek nastal v roce 2009, kdy policie v Susquehanny, Pa. byla volána  na jedno místo dokonce 17 krát za 18 měsíců!

Před několika lety Wall Street Journal uveřejnil příběh o násilí v restauracích .

"Boje mezi hosty jsou problémem ve všech restauracích, ale bezpečnostní experti říkají, že zvláštní problém pro Chuck E. Cheese´s je, protože je navržen tak, aby byl rájem pro děti," napsaly noviny. "Policie říká, že příčinou při dětských oslavách je alkohol, hlasitý hluk, příliš mnoho lidí na jednom místě a navíc vysoké emoce dětských narozeninových oslav dělají dětské restaurace náchylnější ke sporům než ostatní rodinné zábavy."

Ale co by americký svět pro peníze neudělal, že? Proto se nyní přesouvají globálně do Evropy a ráj pro děti začíná i zde. Plácnutí přes zadek nezvedeného spratka je těžší zločin, než zabitá roční holčička. Svět se definitivně zbláznil. Minimálně ten americký!

 

 

                                                                  Jiří Hermánek
Není na světě velikán ten, aby se zavděčil lidem všem. Tak, například, velký odpůrce otrokářství George Washington, the first President of the United States, held people in slavery for virtually all of his life.

When Washington was eleven years old, he inherited ten slaves;[3] by the time of his death, 318 slaves lived at Mount Vernon, including 123 owned by Washington, 40 leased from a neighbor, and an additional 153 "dower slaves." https://en.wikipedia.org/wiki/George_Washington_and_slavery

A pokud ještě chvíli zůstaneme "za velkou louží", tak můžeme, takříkajíc "z voleje" zahrát minimálně u JFK a Billa Clintona na sexuální strunu. JFK byl opravdový maniak a ameriká Tajná služba měla jako základní úkol chránit ho před nákazou STD. A taky proto ho v Dallasu neuhlídala.

 

A o našich velikánech se toho také dá vyšťourat poměrně hodně. Tak třeba TGM měl ještě v 80 letech prý milenku. Dnes, kdy potence i plodnost mužů neustále klesají, by to asi bylo spíš plus. Hlavně, že to dokázal čistě přírodními prostředky bez nějaké "uzelné" či sildenafilní chemie.

Ale tehdy za to byl spíše odsuzován, i když byl vdovec.To jinému našemu velikánu nevadilo, že je vdovcem jen "za pár", ale ještě ne. Ovšem, samozřejmě srdci, i orgánům položeným pod pasem, se jen tak neporučí a ostatně, okolo tohoto našeho velikána byl stejně nařízen "radiový klid".

 

A metodou postupných aproximací jsem se dopracoval k jádru pudla ("des PudelsKern"" - Gethe, Faust), kterým je současný Boj o Peroutku. Nejsem velkým znalcem, ale myslím, že po celou tu dobu od "pádu totailty" nikdy nebyl Ferdinand Peroutka tak intenzivně zmiňován, jako v poslením asi roce a půl.

A vysvětlení je celkem jednoduché. Prezident Zeman se dotkl nedoknutelného a to se neodpouští. A navíc to je perfektní záminka ho veřejně grilovat a dokonce soudit. Sice občanskoprávně, ale, co kdyby se na to dala naroubovat velezrada?

 

Ostatně, prezidentu Klausovi se tak stalo a i když to byla zcela extraorbitální pitomost, její zosnovatelé z toho měli svých pět minut slávy. Velikánů se prostě dotýkat neze a o tom, kdo je velikánem, rozhoduje vždy nějaká věrchuška.

Tak třeba v případě Jiřího Rumla to byla věrchuška havlovská, ale jsou i jiné. Tehdy, při tom vyznamenávání ta slova samozřejmě nepadla, ale nějaké dítko drzé by mohlo zvolat "velikán Ruml je nahý. Štval Miladu Horákovou na šibenici".

A co pak s tím. Autora takového výroku je možné označit za nesvéprávného, komunistu, agenta Kominterny, spřežence StB a nebo by také bylo možné říci: "Jiří Ruml pořádal takovou štvanici na Miladu Horákovou s úmyslem, že když Klement Gottwald uvidí, jak je to blbé, tak jí dá milost".

A stejně tak lze, samozřejmě, postupovat i v případě Ferdinanda Peroutky. Jakýkoli jeho text, který by podporoval tezi, že v jednom životním období byl antisemitou, podporujícím Adolfa Hitlera a nacismus lze říci, že:

  • Text je vytržen ze souvislostí
  • Text je třeba posuzovat podle současných kritérií, protože, když to autor tehdy psal, nemohl tušit, jaké neštěstí z toho vzejde.

A jako zlatý hřeb večera zde máme Peroutkovo oboustranně přijatelné dílo Dynamický život http://www.pritomnost.cz/archiv/cz/1939/1939_26_4.pdf (pozor, déle se natahuje) o které lze bez rozpaků říci, že vlk se nažral a koza zůstala celá.

Přelouskal jsem ten článek celý a především si myslím, že německá okupační správa, policie a Gestapo nebyli žádní retardovaní hlupáci, kteří by s Peroutkovým zatčením čekali 4 měsíce. Prostě, Peroutka tím článkem šikovně manipuloval, aby vzbudil dojem, že byl příčinou jeho doživotní internace.

Podle mě to tak nebylo, jeho internace se časově shodovala s internací dalších českých intelektuálů a byla cílená k začátku války 1.9.1939 a po válce měl obavy, že mu ten "Dynamický život" otlučou o hlavu a proto také tvrdil, že byl zavřený již od počátku okupace až do osvobození koncentračního tábora.

Prostě a jednoduše, naše kavárna potřebuje ještě pár velikánů a model, ke kterým má plebs vzhlížet a a strana protivná je nemá co kritizovat. Funguje to tak 100% u Havla, ale u Peroutky to ještě není řádně dopracované. Musíte se více snažit.

Autor: Jiří Hermánek
 
 
Se souhlasem autora
 

Rošáda Vjačeslav Volodin - Sergej Kiriyenko byla oznámena včera odpoledne - necelou hodinu po volbách při prvním zasedání  Státní dumy. Restrukturalizace a rotace personálu včetně postupného nahrazování klíčových zaměstnanců je další Putinovou strategií a převést zkušenosti Kiriyenka z úspěšného manažera mezinárodních vztahů ke zlepšení vztahů a důvěry se západem to naznačuje. Vzhledem k tomu, jak na sebe navazují vstřícné výměny personálu Putina k USA a současně prohlášení Donalda Trumpa, není nemožné vidět budoucí strategii při případném vítězství republikánského kandidáta.

USA  Donald Trump po diskusi kandidáta na víceprezidenta Mike Pence v  Nevadě se brání proti obviněním  vznesených demokraty.  Trump opět prohlásil, že co se líbí nebo nelíbí není důležité, ale zda to bude fungovat. Opět potvrdil, že má v plánu spolupracovat s Moskvou a Putinem proti islámskému státu. Den předtím v diskuzi kandidát republikánů na víceprezidenta Penc popisoval Putina jako "malého brutálního vůdce".

Le Monde.fr: Od roku 2008 se několik civilních expedic snaží neúspěšně prolomit blokádu do území sužované chudobou a nezaměstnaností díky obklíčení Izraelem. Na palubě je patnáct žen různých národností, včetně nositele Nobelovy ceny za mír Northerna Irish Mairead Maguire, lékaře z Malajsie  Fauziaha Hasana a bývalého plukovníka armády amerického ED Anna Wrighta. Izraelský terorismus byl nejviditelnější v roce 2010, kdy útok skončil smrtí deseti tureckých aktivistů na palubě Mavi Marmara. Izraelský rozhlas se rozčiluje, že tyto výpravy mají za cíl ukazovat život v obklíčené Gaze a tím dělají  samé komplikace. Svět se nesmí dozvědět, co tam Izrael provádí a oni to drze filmují a posílají ven. Takže i tato "loď žen" tam doplout nesmí!

Žalobkyni Máchovou od loňského dubna prověřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů kvůli kauze Opencard.  V roce 2012 ji tehdejší šéf protikorupční policie Tomáš Martinec obvinil, že zdržela vyšetřování a na magistrátu byly mezitím zničeny důležité dokumenty. Máchová dozorovala případ Vladimíra Sitty, hlavního svědka proti Ivo Rittigovi. Sittu i jeho otce obžalovala Máchová za to, že údajně tunelovali papírny Neograph (nyní SPM - Security Paper Mill).

Kauza ještě u soudu neskončila pravomocným rozsudkem. Zda je to divadlo kvůli Rittigovi a Opencard, nebo zda mají skutečné důkazy budeme sledovat.

Protest proti cenzuře

 

Pane předsedo vlády České republiky

vzhledem ke stále častějším výpadům lidí jako jsou poslanec Gabal, Langšádlová, Dientsbier včetně neziskových organizací vámi placených typu Hate Free Culture  stále vyhrožujícím něčím,  čemu nerozumíme, ostře protestujeme v otevřeném dopise, podporujícím Parlamentní listy (Piráty, Svobodné apod.) v nepřípustnosti výhrůžek a porušováním Ústavy o svobodě slova!

Petice "Internet bez cenzury 2.0" - internetbezcenzury.cz

www.internetbezcenzury.cz/

My, zde podepsaní, požadujeme: 1. Respektovat svobodu projevu a práva na informace na Internetu. Šíření a přijímání informací nesmí být zákonem omezováno!

 

 

 PŠM (Politické školení mužstva) dle soudružky ministryně Valachové (ČSSD) v roce 2016

Dům demokracie: „Poslali jsme do meziresortního připomínkového řízení návrh na vytvoření koncepce občanského vzdělávání, která by měla být předložena vládě do konce února 2017. Nyní je klíčové najít podporu pro toto téma na úrovni vlády. Hovořit o institucionálním ukotvení je nyní předčasné,“ uvedla vedoucí oddělení komunikace ministerstva Klára Bílá. Nový úřad má však vzniknout ještě v tomto volebním období ministryně Valachové.  Prý minimální náklady mají činit 30 až 40 milionů, lepší by však podle ministerské strategie bylo milionů rovných sto.

PŠM 1976
PŠM 1976
Je nutné uvést, že MŠMT vychází z usnesení Evropského parlamentu ze dne 3.2.2016. Z usnesení vybírám několik důležitých bodů, usnesení je k nahlédnutí zde.

Zpráva o vyučování o EU ve škole (2015/2138(INI))

Výbor pro kulturu a vzdělávání
Zpravodaj: Damian Drăghici

Zdroj: Dům demokracie | Pravý prostor

 

 

 

Chtěl bych (nejen já) psát tak, aby nebyly zatěžovány státní orgány a aby ctihodní pánové a dámy jako pan Gabal či Lanšádlová mohli pokojně spát. Problém je v tom, že naprosto nevím, co je a co není správné psát. Možná si řeknete, abychom nepsali vůbec nic, ale to je jaksi mimo chápání. Bohužel je i mimo chápání, když nám Gabal a Langšádlová temně vyhrožují za něco, co nevíme.

Proto Vás, pane předsedo vlády žádám, abyste nechal udělat manuál nejen pro blogy, redakční stránky, ale i pro obyčejné občany na internetu či v restauracích diskutující. A dovolte mi prosím, abych uvedl svou představu, co smíme a nesmíme psát.

Prezident Putin válku nechce

Prezident Putin válku chce:  kladné +

Nebo nechť nám zástupci neziskových organizací, které neje my tak k štědře platíme, připraví itinerář ve formě "šmajlíků", který bude okamžitě znamenat, že Putin je zlo, USA jsou božské atd., atd..

Možná se Vám to bude zdát komické, ale jenom do doby, kdy si přečtete oficiální výroky ministra bez práce pana Dienstbiera, již výše jmenované Gabala a Langšádlovou s hrozbami, že budeme li psát něco, co se jim nelíbí a budeme li psát o někom, kdo je jejich chráněnec záporně a naopak, kdo je v jejich očích nepřítel a my si dovolíme psát kladně, čeká nás paragraf a odnětí svobody až...

 

Tuhle bolševickou terminologii totiž stále ještě máme v živé paměti!

Protest proti cenzuřě

 

Jenomže!

Vážně takový zákon nesvobody nemůže být na libovůli několika nenávistných občanů, byť údajně za svobodu bojujících!

Není třeba jasné, jak byl odejit pan Gabal v době totality, když pracoval v letech 1976–1990  v Ústavu pro filosofii a sociologii ČSAV. Přitom vím o mnohých, kteří s námi skutečně protestovali proti totalitě od roku 1969, a následně byli na místech "topičů" a jiných "zodpovědných" funkcích.

Normální člověk rozezná, kdy parta organizuje pochod  za účelem rabování či dokonce rasového šílenství za účelem někoho zmrzačit či dokonce zabít. A vy (vláda) nám tvrdí, že na místech, mající tyto (s prominutím ale nelze nazvat jinak) potírat tyto lidské zrůdy sedí lidé, co nerozeznají ty, kteří mají pouhý vztek na návrat pseudototality, mentorování z Bruselu a omezování skutečné svobody? Co tam potom dělají lidé, kteří to neumí rozlišit? Skutečně v tajných službách pracují i dnes lidé, ze kterých si dělal legraci Jaroslav Hašek v "Dobrém vojáku Švejkovi"?

 

 A kde berou lidé jako Gabal a Langšádlová drzost nás stále urážet za něco, co není pravda a dokonce jako komunisti nám opět vyhrožovat paragrafy? My, normální lidé nechceme návrat SSSR, RVHP, nechceme zde vládu prezidenta Putina, protože je to jiný svět. Tak proč nám tito novodobí cenzoři stále tyto lži podstrkují?

 

 Myslí si Gabal, že je Kim Irsen či vůdce Islámského státu a my jeho podřízení? Kdo je, že nám jako Stalin diktuje, co smíme a nesmíme psát?

 

Máme psát dle Gabala a Langšádlové, že v Iráku byl budován mír, když už i Bush a Blair přiznali, jak to skutečně bylo a bývalý rozumný prezident Bush starší toto tvrdě odsoudil? Máme psát, že za tyto šílené skutky máme milovat armádu USA, když to není pravda? Lidský život je lidský život, ať je to slušný Čech, Rus, běloch nebo černoch, muslim, křesťan či někdo z menšin. Ale s důrazem: slušný.

Máme však dle budoucího zákona zamlčet, když kdokoliv ze všech skupin něco vážného, dokonce zvráceného či šikanozního provede? Za to jsme přece v době totality nedemonstrovali a neprotestovali, aby se nám toto zlo opět vrátilo!

________________________________________________________

 Lež na lež a i proti těmto zvrácenostem a následnému zneužívání svobody protestujeme:

ani za komunistů nikdo úchyly nešikanoval, pokud se veřejně netahali za penisy jako dnes při pochodech Prague Pride!

HFC chce poskytovat určitou platformu, aby různé skupiny lidí mohly spolu koexistovat v míru.

 

Celá audionahrávka je ZDE

 Některé pohostinské podniky, ale i úřady, nesou nálepky HateFree Zone. Podle Houdka je to síť zařízení, kde se lidé nesetkají s nenávistí, ač patří do různých skupin. „Zní to sice banálně, ale v několika zařízeních mi začali lidé házet jídlo na hlavu jen proto, že jsem tam přišel s klukem. (A jak to lidé poznali, když se Houdek choval normálně? Jaké zvláštní znamení má úchyl, když se chová normálně, že ho hned lidé pronásledují? ) Obsluha se mě nezastala a tak nakonec z toho podniku jsem musel odejít sám,“ posteskl si. Sám se setkal s útoky ve městě Stříbro, odkud pochází, kvůli své sexuální orientaci.

Podniky s cedulkou HateFree Zone by měly zaručovat, že když by na hosta někdo útočil například kvůli jeho sexuální orientaci, tak že se jej obsluha zastane. Těchto míst je po republice 220.

HateFree Zone - ochrana před napadením.

 

HFC je financováno vládou, na tři roky fungování mají vyčleněno 7,5 milionu korun. Dalších osm milionů bylo na dvě velké kampaně, které mělo HateFreeCulture v televizi a v rádiích. Celkem tedy jde na tříletý projekt 16 milionů korun.

 

 

Vojenská kontrarozvědka bude sledovat český internet, vláda jí chce svěřit kybernetickou ochranu

 

Vojenské zpravodajství dostane do rukou možnost "napíchnout" poskytovatele internetu a dalších digitálních služeb a sledovat komunikaci vybraných lidí. Takzvanou kybernetickou ochranu v rukou vojenské kontrarozvědky bude ve středu schvalovat vláda.
  Nový zákon by měl začít platit v průběhu příštího roku. Počítá také s vytvořením nového sledovacího sídla. Ministerstvo obrany před rokem uvedlo, že na obranu před kyberútoky ročně investuje stovky milionů. Návrh novely však uvádí, že se jedná o náklady, které jsou závislé na tom, jak často vznikne potřeba "napíchnout" něčí internet či telefon, v případě podezření na bezpečnostní hrozbu. 

 

Mimochodem: vážně by Václav Havel proti PŠM, cenzuře a zneužívání svobody také neprotestoval, když to celý život pranýřoval?

 

Naše nejlepší velvyslankyně PhDr. Eva Filipi - vedoucí úřadu - mimořádná a zplnomocněná velvyslankyně v Damašku (Sýrie) a kterou uznává celý svět prý dělá fíkový list Asadovi. Gabal vyzval k uzavření české ambasády v Damašku. „Nemůžeme dělat fíkový list Asadovu režimu, v Damašku děláme špinavou práci,“ uvedl s tím, že jej překvapuje, že to ministerstvo zahraničí neudělalo. A už delší dobu naznačuje, že Rusko válčí v Sýrii několik let, zatímco USA tam vstoupily minulý rok. Je pravdou, že mu přeskočilo? Fakta a následné jeho výroky tomu naznačují - není problém dohledat, jak dlouho je v Sýrii Rusko a jak dlouho USA!

 

Havlův záchůdek, Havlova lavička, Havlův nočníček, Havlovo letiště, Havlovo náměstíčko. Zlatá éra komunistického kultu osobnosti je zpět.

 

Brněnské divadlo Husa na provázku si od úterý do 10. října památku někdejšího prezidenta připomene festivalem Málo bylo Havla! Na plzeňské Lavičce Václava Havla v Šafaříkových sadech zároveň začalo čtyřiadvacetihodinové nepřetržité čtení Havlových textů. Skončí 5. října. 

Ve školách se budou děti učit jadrné "er". Budeme stavět další domy pohledem očima opilce pod názvem "Tančící domy". Kdo se tomu bude smát dostane paragraf za podvracení republiky a urážky státního činitele. Národní výbory a Lidové milice dobudujeme průběžně.

 

Už dost bylo stýskání po komunistické vládě

máme ji zpět. Pravda, říkají si jinak, mají hodnoty prý evropské, ale ten, co neumí číst aby to rozlišil, vidí stále stejnou  lidskou stoku, jakou jsme vyhodili dveřmi a vrátila se oknem.

Ať byl Václav Havel jakýkoliv a názory se různí, nebyl to ve skutečnosti občan a člověk? Zaslouží si vážně tuhle šaškárnu, na které si mastí kapsy různí příživníci, zatímco zbytek se potutelně směje s připodobněním Milouše Jakeše?

 

Tohle jsme vážně chtěli, Havlíčku Havle?

Získali skoro milion informací, které odtajní. Nejedná se však pouze o americké volby, ale způsob, jak další vlády obcházejí občany, jak skutečně jednají a co občanům mezitím říkají. Zda se to týká Merkelové a šílené migrace nechtěl Assange prozradit. Pouze, že každý týden uvolní balíček dat.  A dále informoval o chystaných změnách v organizaci, o financování WikiLeaks a že hnutí brzy umožní požádat o členství. Cílem je rozšířit spolupráci s dalšími médii. Jak na to zareágují oficiálně v USA zatím není známo, ale výhrůžky už se objevují. Někteří spekulují, že to může být zárodkem paniky USA v Sýrii, kdy je z jejich nesmyslných postupů celý svět zmaten.

 

„Doufám, že vláda brzy udělá rozklad těch 385 tisíc lidí bez práce. Že nám řeknou pravdu, že skoro 100 tisíc z nich jsou na sociálních dávkách a jsou tam rádi. Dalších zhruba 80 tisíc spadá do šedé ekonomiky,“ uvedl Hanák.  Podle premiéra Sobotky je zase pozitivní, že Česko patří s Německem k zemím s nejnižší nezaměstnaností. Míra nezaměstnanosti v Česku v srpnu klesla na 5,3 procenta. „Za dva roky se podařilo zaměstnat 200 tisíc lidí, to je dobrá zpráva.

 

Jakoby se předháněli, kdo je v království českém větším bláznem

Nebylo by dobré jim prozradit, že každý měsíc odebírá Československo - sovětské přátelství (pardon bruselsko - české přátelství) desetitisíce lidí, kteří místo práce reprezentují českou republiku jak za co nejméně práce vydělat co nejvíce peněz? Že soutěž v nicnedělání , což je velká "facha" postoupila teprve do čtvrtfinále  a ten hlavní nábor vybrat ty, kteří umějí kvalitně nedělat nic jako třeba Jourová má také své limity? (I když za plat 500 000 měsíčně se ta dřina nedělat nic očividně vyplácí)

 

Docela by bylo dobré, aby ten, co si na byt nakradl z náhrad  ukázal, jak se dá žít z platu 12 000 čistého ve velkém městě, platit činži a ještě mít malé dítě. A že to není možné, protože platy managementu jdou nahoru a mzda se tudíž globálně česky zvedá? Nechť tedy Hanák a Sobotka vloží své ručičky do montážní linky a ukáží, jak se dobře žije. Už divné, že zaměstnaný potřebuje sociální dávky, aby mu zbylo na základní živobytí je jaksi na hlavu.

 

Hezké je, když se kašpárek Sobotka přiznává, jak jim intervence ČNB pomáhají, ač to ještě nedávno popíral a tvrdil, že vzestup a zaměstnanost je zásluhou božské "Bóžovy a Babišovy" excelentní práce pro občany ČR!

 

Potíže s nedostatkem kvalifikované pracovní síly řeší průmysl v době, kdy ekonomika rychle roste a exportu českých výrobků už tři roky pomáhá i měnová intervence České národní banky, která uměle drží kurz koruny nad 27 korunami za euro.

 

Podle Asociace exportérů oslabení koruny přineslo českým vývozcům v tržbách, zisku a přidané hodnotě přes 400 miliard korun.

 

Jak ale v pondělí na sněmu uvedl guvernér ČNB Jiří Rusnok, je možné, že intervence v polovině příštího roku skončí. Většina z firem se na to již připravuje, některé se ale obávají, že je posílení koruny poškodí. "Konec intervencí bude znamenat velké oslabení naší konkurenceschopnosti v podstatě na všech zahraničních trzích. Může to skončit i propouštěním zaměstnanců," říká šéf strojírenské Sigma Group Michal Stratil. Negativních dopadů, omezení investic i propouštění se obává i ministr průmyslu Jan Mládek: "Náhlá změna kurzového režimu může některé firmy ohrozit. Bude nutné, aby se přešlo na konec intervencí takovým způsobem, který nevyvolá zbytečné šoky do české ekonomiky." Většina společností se proto vrací k dříve běžnému zajišťování se proti pohybu kurzu.

 

A zázraky zásluhou této vlády neberou konce

Ve vztahu k hrubému domácímu produktu (HDP) klesl státní dluh na 35,5 procenta HDP, což je o 5,6 procentního bodu méně než v roce 2013. "Tato úroveň nebude překročena ani za celý rok 2016 a jedná se tak o nejnižší hodnotu od roku 2011," uvedlo ministerstvo. Úřad dále uvedl, že státní dluhopisy a úvěry, se kterými nebude mít Česko spojeny žádné úrokové výdaje, činí celkově 166,9 miliardy korun. To je 10,1 procenta státního dluhu, na konci roku 2015 to přitom bylo 5,8 procenta. Rekordnímu přebytku pomohlo také to, že Česko má nejnižší nezaměstnanost v celé Evropské unii. Stát díky tomu vybral meziročně o téměř 18 miliard korun více na pojistném na sociální zabezpečení a o 5,6 miliardy více na daních z příjmů ze závislé činnosti. Podle hlavního ekonoma UniCredit Bank Pavla Sobíška je rekordní přebytek rozpočtu je díky snížení státních výdajů na investice  pro stavební firmy. (Což zase opět potvrzuje Sobotka pláčem, že nejsou připraveny stavby.)

 

Takže to shrňme: zoufalá ECB snížila úroky až někam k nule. Dle toho jede celá Evropa a my. Zásluha naší vlády? Díky tomu se snížila cena dluhů. Zásluha naší vlády? Díky intervencím ČNB máme nízkou cenu koruny a dobře se vyváží, byť platy a lidé úpí a musí se uměle zvedat minimální mzda a úřednická mzda. Opět zásluha této vlády? Hanák žádá zahraniční dělníky a přitom se firmy modlí, aby po skončení podvodu ČNB uměle snižovanou cenou koruny a posílení z 27 na 24 a možná víc nemusely propouštět.

 

A kašpárci v království bláznů chrastí rolničkami, tajtrlíci defilují před televizními obrazovkami a v duchu si myslí: po nás potopa...

...

Za tuto akvizici Avast zaplatil 1,3 miliardy dolarů (32 miliardy korun). Dle dostupných údajů by se měl stát Avast nejsilnější antivirovou společností světa a se 400 miliony uživateli předčí americké Microsoft či McAffee. Avast antiviry nabízí zadarmo, ale za doplňkové služby se platí. Sídla bude přesouvat do Prahy a do Silicon Valley. Avast vlastní Kučera a Baudyš s investiční skupinou CVC.

Bývalý reprezentant zveřejnil fotografii asistentky rozhodčího Lucie Ratajové, která v poslední minutě nastavení neodmávala ofsajdové postavení brněnského Aloise Hyčky, jenž poté vyrovnal na konečných 3:3.

 

K fotografii Vácha připojil (prý děsivě rasisticky genderově urážlivý komentář) "ke sporáku". A tuhle hrůzu bude projednávat disciplinární komise. Komu vlastně hrabe?

 Připomínka Váchy na Ratajovou

Umíte si představit tu hrůzu a zděšení Ratajové, když jí nějaký muž pošle dělat tak ponižující pro ženu činnost - práci u sporáku?

Podle Kovaříka, který jako asistent odmával 90 zápasů české nejvyšší soutěže, přitom Ratajová odpískala dobrý zápas. Až na situaci z poslední minuty. "Lucka je skvělá rozhodčí a podala nadstandardní výkon." Sparta kvůli remíze v Brně 3:3 přišla o dva body a na čelo tabulky, které patří Boleslavi a Plzni, ztrácí už šest bodů. Ano, nestalo se prý nic jiného, než že jedno mužstvo chybou rozhodčí ztratilo dva body, a ta dáma jaksi nechápe, že se fotbal již nehraje pro socialistické odměny, ale za skutečné peníze, tudíž by měla být za to potrestána. Místo toho se odvede pozornost jinam a Mádl je toho garantem:

Luděk Mádl na Aktuálně.cz trapně moralizuje, že vlastně tahle vy fotbalisti né, to se nedělá, vy budete hrát fotbal jako balet a žena přece do fotbalu patří, a co si vlastně myslíte, budete mluvit spisovně a žena už vařit nemusí, to je děsivá urážka...

 

 

Svět (někteří lidé) se zbláznil

 

U plotny a u sporáku? Ale pánové... (z Aktuálně.cz)

Chápu, že jsou sparťani na rozhodčí Ratajovou naštvaní. Nicméně točit se zrovna na tom, že je žena, navíc s degradujícími poznámkami o plotně a sporáku, je samozřejmě šovinismus nejhrubšího zrna. Jeden by si naivně myslel, že tyhle nejtrapnější genderové stereotypy máme evolučně za sebou. Jak vidno, v českém fotbale to asi bude ještě chvilku trvat.

Není sice úplně zřejmé, zda by podle pánů Koubka s Váchou měly pozice prezidentek, kancléřek, ministryň, generálních ředitelek, soudkyň a podobně opustit všechny ženy světa a věnovat se místo toho výhradně doporučované gastronomii, nebo zda jejich apel směřuje "toliko" na ženské fotbalové rozhodčí. Ale ono je to v zásadě jedno., napsal trapně Mádl.

Dobře víme, že v české lize, ale třeba i na mistrovství světa dělají rozhodčí, včetně asistentů, každou chvíli stejně velké, leckdy i mnohem větší chyby. Samozřejmě rozhodčí-muži, které kvůli jejich pohlaví nikdo nezesměšňuje.

Když mohou ženy létat do vesmíru, lézt po Himálajích, řídit zem jako Německo a brzy možná i administrativu USA, pak opravdu nenacházím důvod, proč by v české fotbalové lize nemohly běhat přinejmenším po lajnách s praporkem v ruce. Víc chyb než muži rozhodně nedělají.

Nikdo z nás není bezchybný, ani já, ani Lukáš Vácha s Tomášem Koubkem. O rozhodčích tu všichni víme své, ale s tím sporákem je to v mých očích vážně podpásovka. Takhle by se rudý (míněno sparťanský, ale samozřejmě i jakýkoli jiný) gentleman v roce 2016 vůči ženám opravdu chovat nemusel.

 

Takže shrnuto: rozhočí udělá chybu. Tak velkou chybu, že v závěru totálně ovlivní utkání jak Maradony "Božská ruka". A místo, aby dostal chybující tvrdě za uši jako každý, kdo dělá chybu, tak se najdou okamžitě genderoví zvrácení šílenci nebo podvodníci, kteří se zaměří na následnou emoční reakci a nikoliv na prohřešek oné dámy, která se cpe do pánských šaten, místo aby zůstala mezi ženami. A zatímco jí nevadí, že v zápalu boje padají trenýrky a slipy, tak strašně vadí, že se někdo otře o ženskou a řekne jí, že je ženská a má se tam vrátit.

A vrchol? Do očí bijící chyba pomezní rozhodčí Lucie Ratajové stála Spartu na brněnském trávníku cenné body. Propast v ligové tabulce mezi pražským klubem a lídrem z Plzně nyní čítá šest bodů, což už se nedohání snadno.

„Kromě ambasadorství u ženské Ligy mistrů se oba budou hlásit u šéfa ženského fotbalu Sparty Dušana Žovince a absolvují několik tréninků s některým z našich ženských týmů, aby se na vlastní oči přesvědčili, že ženy mohou být šikovné nejen u plotny,“ uvedl Adam Kotalík pro web Sparty.

 

A Sparta už bude hrát jenom stínový fotbal, aby svojí agresivitou náhodou opět někoho neranila.

 

 

 

 

 

 restaurace Hrušovka     foto Petr Pokorný

 

Restaurace a hospůdy mají nižší tržby. Prokazatelně. To není pláč jako u zemědělců, kterým vadí jaro, léto, podzim, zima.

 

Zda se někde výjimečně zvedají, není známo. Ale všeobecně lidé přešli k lahvovému pivu a v hospodách ubývají mimo turistická centra lidé. A v té době ministr Babiš zvyšuje náklady (neřešme zda málo nebo hodně, to se uvidí) a současně OSA útočí na stejné podnikatele, aby odváděli i jim vyšší sazby. Cigarety dostaly jednotnou, komunistickou cenu a z hospod se navíc vytlačují. Mívali jsme smradlavé záchodky posypané Chloramínem. Dnes máme voňavé a s tím rozšířenou salmonelu a nemoc špinavých rukou. Od severních Čech po jižní Moravu.

 

EET: prý narovná se podnikatelské prostředí

Tak to je ústřední motto EET. Vypadá to úžasně, už soudruzi tvrdili, že kontrolami kontrol zkontrolují vše až do poslední kapičky moku a svět v socialismu bude úžasný. Že náklady kontroly kontrol převyšují dokonalost systému a tím že se zhroutil celý systém RVHP, lze snadno dokázat. Dvacet pět let uplynulo a to, co jsme vyrazili dveřmi, vrací se nám oknem. Vážně ti „vysoce inteligentní zaváděči kontroly kontrol“ Babišova socialismu (Evropského socialismu pro upřesnění) nežijí mezi námi? Kdo víc je pod kontrolou kontrol postižen, než majitelé malých hospůdek, malo–živnostníci mezi svými sousedy bez ingerence státu? Vážně si odepíší tito lidé za půl roku na nový Mercedes či Superb? A není to malý počet lidí.

 

Co jsou to „vedlejší náklady státu, které nejsou vidět?

Kde je ta skrytá pravda? Údajně máme Kobru. Šlape prý jak hodinky. Také stíhá ty, co se obohatí. Obrovský daňový úřad. Milióny svodek a křížových kontrol. Prý počítače pomohou, urychlí, zjednoduší. Tam kde za socialismu bylo pět lidí v účtárně, jsou dnes také. Místo sečítání a odčítaní umějí Enter a Delete. Přibyli však ti, co spravují sítě. Opravují počítače. Vyvíjejí nové programy. Zavádějí nové programy. Obrovské týmy konzultantů. Dnes nový program, zítra už je starý. Ve státní správě jedou tisíce lidí na školení a v okamžiku, kdy se vrátí, vyjíždějí již další tisíce lidí na školení, protože už se učí nový systém a nový program. Státní pokladna, Gordic, Ginis, SAP, OK systém, navíc dnes EET, podniky a podnikatelé evidují, kontrolují, zapisují, správci sítí, ochranáři cookies a síťových adres, daňoví poradci optimalizují, přepočítávají, tisíce a milióny povelů běhají sem a tam a dole úpí jeden človíček, pro kterého je tento systém připraven, aby 10% miliardářů mohlo mít miliardy – NEPŘEKONTROLOVATELNÉ – v daňových rájích.

 

A to nese s sebou náklady druhé etapy: najednou schází tisíce „ajťáků“ navíc se dělají genderové rychlokurzy, kdy za pár dní prý nadané ženy zvládnou počítačové systémy, zatímco nadaní muži to neobsáhnou i za několik let.

 

A tak se hledá další řešení: ministerstvo financí zavádí registr kontroly kontrol – centrální harmonizační jednotku, která bude kontrolovat kontroly kontrol.

 

 

Co je ta harmonizační jednotka, která vše zastřešuje? (Opsáno z min. financí)

odbor 47 - Centrální harmonizační jednotka

Odbor vytváří v návaznosti na právní předpisy EU koncepci legislativního rámce systému finanční kontroly ve veřejné správě včetně harmonizace právní úpravy. V těchto oblastech odbor vystupuje jako koordinátor vztahů vůči orgánům EU. Vypracovává věcné záměry zákonů a návrhy zákonů, včetně prováděcích právních předpisů k těmto zákonům, pro oblast finančního řízení a kontroly a interního auditu ve veřejné správě. Zajišťuje harmonizaci metodického řízení veřejnosprávní kontroly, včetně koordinace plánování veřejnosprávních kontrol veřejné finanční podpory. Zabezpečuje harmonizaci metodického řízení interního auditu a finančního řízení ve veřejné řídící kontrole ve veřejné správě. Zajišťuje harmonizaci metodického řízení řídící kontroly finančních prostředků ÚSC a DSO ve spolupráci s odborem Kontrola. Vypracovává příslušné metodické dokumenty a zajišťuje odbornou přípravu zaměstnanců v oblasti veřejnosprávní kontroly, interního auditu a finančního řízení, včetně zpracování metodických dokumentů týkajících se moderních metod řízení, zejména metod strategického řízení, řízení rizik, finančního řízení, řízení souladu, procesního řízení a procesní optimalizace, projektového řízení, řízení výkonu (3E - účelnost, efektivnost a hospodárnost), evaluace a řízení centralizovaného nákupu a řídící kontroly ve veřejné správě. Zabezpečuje veškeré svodné, zpravodajské a analytické činnosti spojené s gescí ministerstva za jednotný výkon finanční kontroly ve veřejné správě. Spolupracuje s profesními národními a zahraničními organizacemi a s vědeckou obcí na rozvoji systému finanční kontroly ve veřejné správě. Vypracovává věcné náplně průběžného systému vzdělávání v oblasti systému finanční kontroly.

 

 

Kdo to dočetl z normálních lidí se selským rozumem až do konce, musí si přiznat, že tato dokonalost předčila každý komunistický návrh! Zaměstná miliony lidí, nekontrolovatelně se šíří prostorem a výsledek se rovná použití toaletního papíru. Použitého!

 

A dole úpí majitel vesnické hospůdky či trhovec, kterého musíme zkontrolovat, zda si na černo nepřivydělal o dvě stovky navíc. Takže obluda státní správy požere zbytečně stovky miliard korun (v evropském kontextu), zaměstná dvakrát více lidí v kancelářích než za komunistů, aby zabránila děsivým zlodějnám prodeje vajíček, slípek a bakšiše, evropsky zpropitného.

Kocourkov, zločin nebo idiotstát?

v nových internetových novinách, které jsou vyšší formou a  pokračovatelem dnes už šestnáctiletých redakčních stránek od Pařátu, po Pařát dnes a nyní, jak jistě vám už  samotný název napovídá „skrytá pravda“ budou inspirovat k zamyšlení, že ne vždy údajná pravda vyslovená mainstreamem musí být skutečná pravda. A tímto směrem chceme internetové noviny skrytapravda.cz vést. Zda se nám to podaří či nikoliv, necháme milí čtenáři už na vás.

internetové zpravodajsko-ekonomické noviny, odmítající nadvládu velmocí a řídící se pouze odkazem Adama Smitha a Frédérica Bastiata: svoboda a trh fungují až v okamžiku, kdy nikdo silnější neporušuje svými zásahy volnou soutěž, a pokud končí svoboda jednotlivce tam, kde druhého začíná.

Smutné, když špičky ODS argumentují předsedovi vlády z leknutí Sobotkovi mantrou, které je rozblemcaná a fakta nejsou na stole.

Pane "údajně pravicový" Fialo - předsedo ODS

Je třeba zvýšit finance na VŠ, kde se učí číst a psát, místo aby děti studovaly? Ne, je třeba vrátit VŠ prestiž, studenty, co neumějí obrazně číst a psát (nemají talent) ze škol vyhnat a nechat tam pouze ty, kteří na studium mají hlavy. Zavést opět matematiku nejtěžší kategorie a jedině tak můžeme konkurovat světu. Zrušme polovinu vysokých škol (i středních) a rozpočty se zvýší na dvojnásobek včetně platů. Že opět vypadnou biflující se slečny? Ale VŠ přece není genderová sociálka, za kterou se to nyní kryje!

Lékař, který vystuduje, nechť zaplatí za vzdělání a může jít třeba do Honolulu či na Tahiti. Ale je tržní, abychom zaplatili vzdělání studentovi lékařské fakulty, a Merkelová se smála, že jsou Němci žebráci, tudíž školy nestaví, takže jim ty mladé lékaře máme poslat do Německa jako zboží bez zaplacení?

Tyto podrazy může odkývat Špidla, zdroje jsou číslo 2 Sobotka, ale nikoliv inteligentní člověk!

Sobotka tvrdí, že nejsou lidi na práci, a v televizích běží ukázky, jak v montovnách přibývají pomocní dělníci z Ukrajiny, Bulharska či Afriky po tisíci kusech měsíčně. Pak výrobky dodáme za cenu šrotu do Německa, to přidá razítko, pošle nám několik eur a miliony eur jim zůstane za nehty, zatímco nám zůstanou nevzdělaní dělníci z Ukrajiny, Bulharska, překupníci z Polska a negramoti z Afriky na sociálním hrbu!

Položme si základní otázku: je extrémista ten, co si zamkne dům a vetřelce od domu vyhání, nebo ten, co nutí majitele zamčeného domu, ať si tam vezme vetřelce, sám si objedná stráž, a pokud majitel domu vetřelce odmítne, nařkne ho z extremismu?

Další téma: máme být solidární s Polskem a Slovenskem, kteří se po Evropě, a především po Velké Británii rozlézají jak sarančata? (Je to tvrdé vůči Slovákům, ale jejich počet je i zde šílený, přestože je jich počtem polovina. To tak svoji vlast - Slovensko nenávidí? Tak proč mluví slovensky?) Poláci dělají v dolech či železárnách, aby si finančně polepšili, a když se tam propouští, k přilepšení chtějí ještě kompenzace a u nás zajistit práci?
Naopak svéprávný premiér České republiky by odletěl do Velké Británie, dohodl volný pohyb osob, a je jistota, že my tam problémy neděláme, tak by to snadno prošlo. Dokonce to Farage vyslovil a Mayová naznačila, že "pouze několik málo" zemí jim dělá problémy!

A právě výše podrazová, špinavá politika "o nás bez nás" premiéra Sobotky nutí lidi k tvrdé rétorice, ironii a přezdívkám, které jsou použity i zde. Velkoústý premiér si nic jiného nezaslouží. Jaký to rozdíl mezi hrdým Orbánem a patolízalem Sobotkou! A protože nejsme zvyklí napadat vládu a Sobotku argumentem, který není podložen i věcným důkazem, tak zde je:
Vláda dá až půl miliardy tomu, kdo se postará o integraci cizinců ...

Děsivé!
Sobotka s rozzářeným obličejem jásá, jak tvrdě bojoval s Merkelovou a zvítězil: schválili jsme vše, s čím Merkelová přišla, tudíž jsme neschválili nic! Ostře jsem se postavil Merkelové, tvrdí Sobotka, nepřijmeme 6000 migrantů jako kvótu, ale 3x 2000 oznámil národu předseda z leknutí Sobotka. ODS má obrovskou munici a výsledek? Odpovězte si sami!

A takto by fungovalo TTIP!

Americká agentura pro ochranu životního prostředí (EPA) loni v září Volkswagen obvinila, že do vozů s naftovým motorem instaloval software umožňující při testování emisí skrývat vysoce nadlimitní hodnoty oxidů dusíku.

Všechny americké deníky, internetové servery a dokonce americká vláda halekala, že toto by si nikdo v USA nedovolil. Tam prostě zákony (prý) platí.

Volkswagen tehdy přiznal, že ve Spojených státech je tímto softwarem vybaveno asi 482 tisíc aut s dvoulitrovým motorem. Později se ukázalo, že problém se v USA týká rovněž 85 tisíc vozů s třílitrovým motorem. Volkswagen však odmítá výzvy, aby evropské zákazníky za skandál odškodnil podobným způsobem jako zákazníky ve Spojených státech. Samozřejmě v USA jak se jedná o odškodnění, musí zaplatit Německo vše do posledního centu. A co obráceně?

Washington - Spojené státy veřejně kritizují Evropskou unii kvůli vyšetřování příznivějších daňových režimů pro nadnárodní firmy jako Apple dohodnutých s vládami v Irsku a několika dalších evropských zemí. Americké ministerstvo financí zveřejnilo zprávu, která si stěžuje, že vyšetřování se nepřiměřeně zaměřilo na americké firmy a mohlo by skončit zvýšením nákladů pro americké daňové poplatníky, pokud společnosti budou donuceny platit vyšší daně a pokuty v Evropě, protože podniky získávají v USA daňové úlevy při platbě daní v zahraničí.

A najednou to s tou americkou poctivostí nějak kulhá. Připravuje se přísně utajená smlouva TTIP, která se týká nás, občanů, ale my občané o ní nesmíme nic vědět. Především USA žádají přísné utajení, neb by se občan evropský mohl něco dozvědět. Prý až to usmlouvají. Kdo a za kolik dolarů dokončí TTIP? Jsou to lidé podobní našemu "čistému" lidskoprávníkovi Dienstbierovi a dalším, kteří dělají vše pro... USA? A český, potažmo evropský občan zapláče?

Ty smlouvy TTIP jsou přesně ve výše popsaném duchu. Jsme si všichni rovni, ale Američané jsou rovnější. Jakoby se vrátila doba SSSR, RVHP a naše "svoboda" v bývalém systému: evropský Volkswagen vyšetřovat a potrestat ano, americký Apple ne!

Tenkrát byl neomylný vůdce SSSR! Dnes USA!

Excelentní převzetí státní veřejnoprávní televize Sluníčkáři: když chtěl Václav Klaus v devadesátých letech "vlnku", aby mohl vysvětlovat reformy, strhl se poprask a bouře.
V roce 2016 si Václav Moravec se svými kumpány v tichosti zprivatizoval ČT a ČT24 a je ticho po pěšině. Proč ne, když si to další rozdělili gauner Bakala a řepkový král Babiš?
Je k neuvěření, co se u nás děje. Samozřejmě že informace se lépe cenzorují a "mainstreamují", když to mají v rukách loajální kumpáni, kteří si náramně rozumějí. Namátkou tito lidé, dnes nazývaní kavárenští povaleči nebo Sluníčkáři, se rekrutují z Havlova "pozadí": Halík, Romacov, Fištejn, Votápek, zástupci Evropských pornohodnot a přibližně dalších dvacet v pozadí s vrchními cenzory jako jsou Dientsbier a Šabatová, kteří okamžitě startují s vyjádřením rasismu apod., pokud názor tam vyřčený nekoresponduje s jednotnou linií svazu "Brusel vpřed v čele s USA a nikdy jinak"!

Jsou to lidé, kteří obsadili všechna zpravodajství a skutečný názor lidu je pod trestem výhazovu zakázaný!

Samozřejmě Václav Moravec musí mít hroší kůži

Je to hnus hnusů, protože neomezený přístup do státní televize neměli ani komunisti snad vyjma prezidenta. I předseda vlády Štrougal si musel vstup vyjednat. Ale je jasné, že veřejnost stále silněji a s větší nevolí toto politické masírování odmítá. A jednoznačně se dá podepsat otevřený dopis Kateřiny Dostálové, zveřejněný na facebooku:

Dobrý večer,

pane řediteli Dvořáku, píšu Vám otevřený dopis. Po omráčení OVM v poledne mi koncentrujete adrenalin v krvi večerní debatou s Halíkem a dorazíte mě Dvořákovou. Já dost čtu. Ale ne Bureš press. Tam mám svobodu, že si to nemusím kupovat. Vás si kupovat musím a nechci. Brakování archivu anebo Halík a Šiklová a Marvanová a Macháček a Jelínek. A furt dokola. Já mám takové podezření, že si myslíte, že jsme úplní idioti. A urážíte mě. Čtu neskutečně kultivované komentáře vzdělaných lidí tady na FB. A pak si platím brak. Neexistuje tady jiný moderátor než VM? To je tak ubohý. Proč Vám platíme tuto nekreativitu?
Protože jsme idioti co neumí zvolit lidi co Vám zatnou tipec. Odpověděla jsem si sama.Děkuji Vám za reakci, ale nechoďte na mě s etickým kodexem. Ten už jste mi poslal.

Zdar!
Kateřina Dostálová

Vážení přátelé, já to nevydržela a po té dnešní koncentrované hrůze jsem se ozvala. Dobrá reakce mého muže. Hážeš p....s... Asi mě FB vymaže. Zdar Moravče a Dvořáku!

Vy starší si zajisté pamatujete, jaká šílená demagogie a masáž na nás vtrhla v době normalizace po vstupu vojsk Varšavské smlouvy v čele se Sovětským svazem.

Minulý rok k nám vstoupila vojska NATO v čele s USA...

Nyní začíná Ample Strike 2016 v České republice! A je to tady!

Pokud historické dokumenty nelžou, měl by být Dienstbier a lidi, kteří falšují dějiny a zneužívají cikány k politické sekeře, exemplárně potrestáni jako zpochybňovači holokaustu!

Na mnoha místech se dozvídáme, že smrt cikánských dětí a novorozenců byla jakousi obdobou špinavých rukou. Jak dalece k tomu přispěla cikánská hygiena a jak dalece nemožnost hygienické potřeby používat, mohou posoudit pouze odborníci na slovo vzatí a nikoliv podvodníci typu Dienstbiera, kteří si z pronásledování lidí udělali živnost. (Mimochodem označení ministr bez práce Dienstbier také něco ukazuje).

Co říká odborník nad jiné povolaný profesor doc., PhDr., CSc. Jan Rataj?

Z odborného pohledu tábor v Letech nebyl koncentračním táborem, ale pracovním, později specifickým sběrným táborem. Takových bylo na území protektorátu velké množství, ale pouze Lety jsou označené. (Tudíž to znamená, že důvod je totální zneužití Sorosovy propagandy společnosti, která z toho nejen sprostě tyje, ale navíc to používá k vydírání majority!) Tím pan profesor jednoznačně říká, že někdo schválně špiní naši zemi. Není problém dohledat, že jsou to stále titíž, bojující za likvidaci české společnosti: Dienstbier, Kalousek, Schwarzenberg a další, neboli lidé, pracující na zániku České republiky za pomoci amerického velvyslanectví. A nenávistné výpady na každého, kdo se hlásí k češství a nikoliv k evropanství, jsou jasným důkazem! Prý jsou nacionalisti a to je třeba vymýtit!

Drastické a cílené mučení českých odbojářů v Mathausenu nelze stavět na roveň šikanování vězňů v Letech, i když je obé zavrženíhodné. Za celou dobu nebyl ani jeden vězeň zastřelen nebo ubit. Někteří s cikány jednali hrubě, nebo je i okrádali (pozor, za to byl dokonce jeden velitel tábora odvolán, takže byli i před excesy chráněni), jiní vězňům i pomáhali. Tyto pracovní tábory neměly za účel likvidovat, ale internovat a převychovávat lidi práce se štítící, takže i tuláky, žebráky, kočovníky, podvodné podomní prodejce (dnešní přezdívka šmejdy), nikdy nepracující kriminálně závadové osoby z povolání apod., vysvětluje profesor Rataj.

Definice
Protektorátní úřady nemohly rasovou politiku vůči cikánskému obyvatelstvu protektorátu řešit, protože nacisty nebylo uznáno české árijství!!!

Dodejme, že je to tak jasný důkaz, že jenom zločinec tato fakta pomíjí. My Árijci nebyli, tudíž jsme byli skoro rovni cikánské menšině. Ale odlišovali jsme se tím, že jsme sami od sebe pracovali a obývali byty, vše sami sobě platíme, nevydíráme jinou společnost a potulka se nás až na nějaké tuláky netýkala.

Takže shrňme vědecké bádání profesora Rataje

Po přečtení všech jednoznačných důkazů je nutné nastolit otázku: jaký trest by měl být pro lidi jako je Dienstsbier, který stejně jako Paul Polanski bojem proti smyšlenému „latetnímu českému rasismu a českému holocaustu proti Romům“ rozhodí mezi svět o smrtících injekcích na zabíjení „cikánských dětí“ ve stylu amerického brouka, kterými nás zase krmila sovětská a komunistická propaganda? Když se nakonec zjistí, že je to pouze manipulace pro reklamu nějakého grázla a následně se ukázalo, že je to špinavá hra? Má být tvrdší trest pro lidi typu Dienstbiera, kteří rozpoutávají rasismus (skutečný) vymyšlenými obviněními o holokaustu, než skutečné zpochybnění holokaustu? Na rozdíl od těch, co zpochybňují holokaust, který byl dávno, byl skutečný a jenom blázen pochybuje, tyto rasistické rozmíšky jsou současné, slouží k rozdmýchávání vášní za účelem zisku a na to by měl být daleko větší trest, než u nějakých pomatených nácků.

Tato provokace založená na lži je zrůdnost promyšlená, ziskuchtivá a zločinná! Jak je možné, že jsou tito rasisté dokonce v české vládě? Jak je možné, že premiér Sobotka rázně nezakročí dle mezinárodního práva, které je všeobecným konsensem o holokaustu? Jak je možné, že osobně nedá trestní oznámení na ministra Dienstbiera, který uměle rozpoutává rasismus?

Pan profesor jednoznačně potvrzuje: vězeňský pracovní tábor v Letech byl dle vědecké interpretace místem utrpení, ale nebyl místem holokaustu. Což už dávno jasně vyřkl i Václav Klaus coby premiér a prezident, ale teprve nyní toto zneužil Dienstbier a jeho ekipa jako smyšlenou vydírací aféru k politickému boji. A politik, dokonce vládní či parlamentní, zneužívající rasismus k politickému boji by měl dostat exemplární trest s odnětím svobody až…

Kdo je kdo:

Rataj Jan, doc., PhDr., CSc. P.: vědecký prac., vysokoškolský pedagog, historik, politolog F.: Vysoká škola ekonomická, Fak. mezinár. Vztahů AF

Tři polští ministři jedou řešit násilné útoky na Poláky do Anglie. Před několika dny v anglickém Harlow skupina mladistvých ubila na ulici čtyřicetiletého Poláka jen proto, že mluvil polsky.

Včera prošel ulicemi Harlow „pochod mlčenlivých“ za účasti asi tisíce polských a anglických protestujících proti incidentu. Aby v noci ze soboty na neděli ve stejném městě opět skupina čtyř či pěti mužů napadla před restaurací dva Poláky. Oba skončili v nemocnici. Jeden se zlomeným nosem, druhý s roztrženým obočím. Do Anglie míří proto příští týden polský ministr vnitra, ministr spravedlnosti a ministr zahraničí. Chtějí v Londýně řešit opětovné a množící se napadání polských občanů žijících v Anglii, píše niezalezna.pl.

Jenomže sami Poláci si brání svoji zem

Nedělej jiným, co nechceš, aby činili oni tobě, je staré přísloví. A zamíco Poláci si před uprchlíky a migranty brání svoji zem, zuří, když totéž dělají jiní jim. Milióny Poláků dělá v Anglii za jakoukoliv mzdu a tím místní přicházejí o peníze, protože za tuto nízkou mzdu nemohou žít, pokud si založí rodinu a nebydlí po dvaceti v jednom bytě stejně jako migranti u nás. I Bulhaři či Ukrajinci se u nás spokojí se mzdou 12 000 čistého a pro našince to mnohdy nepokryje ani náklady na byt, elektřinu a vodu ve městech.

Jistě, zločinci a lháři jako Dienstbier budou bojovat proti rasistům, protože kdyby se to pojmenovalo, jak to ve skutečnosti je, pan ministr bez práce by byl vyhozen na dlažbu a šel si hledat skutečnou práci. Až na výjimky Britové stejně jako my rasisté nejsou, ale milióny Poláků, kteří okupují Velkou Británii jak sarančata, tam už prostě nechtějí. Pokud vyhodí Poláky z Británie, páni podnikatelé budou mít menší zisky, protože britským občanům by museli zvednout mzdy. Bude pak místo nadzvukového letadla a pozemků na měsíci Branson platit vyšší mzdu britským uklízečkám a kuchařkám?

Je velice absurdní si myslet, že by Paul Craig Roberts četl Pařát dnes. A pokud toto bylo napsáno 25.dubna 2016, těžko jsme to mohli být my, kdo by tento článek přečetl před několika měsíci. (Odkazy na závěr)
Takže jediné vysvětlení je, že vidíme stejné věci, stejné postupy a jedno jest, zda je to v USA nebo v České republice. Rozdíl je v tom, že se nenecháváme unést současnou propagandou americko-evropského mainstreamu a myslíme vlastní hlavou. A trochu "neskromnosti": byť nemáme tak excelentní vzdělání jako tento proslulý ekonom, nahlížíme do stejné kuchyně stejnými dveřmi...

Třetí světová válka začala - Paul Craig Roberts

25.dubna 2016

Třetí světová válka je tady. Jak dlouho potrvá, než se přesune do horké fáze?
Washington v současné době provádí hospodářskou a propagandistickou válku proti čtyřem členům z pěti skupiny zemí označovaných jako BRICS-Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Africe. Brazílie a Jižní Afrika jsou tlačeny k destabilizaci vykonstruovanými politickými skandály. Obě země jsou přitom obsazeny Washingtonem financovanými politiky a nevládními organizacemi (NGO). Washington připraví skandál a vzápětí vysílá své politické agenty NGO do ulic proti vládě a ti chodí v čele protestů.

Washington toto zkusil zinscenovat i proti Číně v Hong Kongu jako "studentský protest" a doufal, že protest se rozšířil do celé Číny, ale tento systém selhal. Washington se pokusil o totéž i proti Rusku s organizovaným protestů proti znovuzvolení Putina a znovu selhal.
Chce-li destablilzovat Rusko, Washington potřebuje větší organizaci uvnitř Ruska. Aby Washington dostal Rusko pod tlak, spolupracoval s bankami z New Yorku a Saúdskou Arábií na sražení ropy z více než 100 $ za barel na 30 $. A tím vyvinul obrovský tlak na ruské finance a rubl. V reakci na rozpočtové potřeby Ruska, Washington uvnitř Ruska tlačil prezidenta Putina na zahájení privatizace důležitých ruských hospodářských odvětví s cílem zvýšit zahraniční kapitál ke krytí deficitu státního rozpočtu a podpořit rubl. Pokud tomu Putin podlehne, přejde důležitý ruský majetek z ruské kontroly pod americké nadnárodní firmy se všemi regulačními prostředky včetně ratingu.

Podle mého názoru ti, kdo se tlačí na ruskou privatizaci, jsou buď zrádci nebo úplně hloupí, protože představují nebezpečí pro ruskou nezávislost. Jak jsem často zdůraznil, neokonzervativci svou arogancí zešíleli. Ve snaze o americkou hegemonii nad světem odsunuli stranou veškerou opatrnost ve svém odhodlání destabilizovat Rusko a Čínu.

Podřídit jejich ekonomy americkým vyškoleným v západní neoliberální tradici, aby se ruské a čínské vlády podřídily Washingtonu, je šílené. S přijetím "globalismu" a použitím amerického dolaru včetně západního platebního systému, by se otevřela odlivem a přílivem zahraničnícho kapitálu cesta  k ekonomické destabilizaci, nastěhování amerických bank a vehnáním do náručí zahraničního vlastníka by se samy ruské a čínské vlády destabilizovaly.
Pokud se Rusko a Čína neodpojí od západního systému a svých exilových neoliberálních ekonomů, budou muset jít do války s cílem bránit svou suverenitu.

Eric Draitser uvádí některé detaily Washingtonu útoku na Rusko: http://www.mintpressnews.com/brics-attack-western-banks-governments-launch-full-spectrum-assault-russia-part/215761/
Útok Washingtonu na Jižní Afriku: http://www.mintpressnews.com/brics-attack-empires-destabilizing-hand-reaches-south-africa/215126/

Útok Washingtonu na Brazílii: http://www.mintpressnews.com/brics-attack-empire-strikes-back-brazil/214943/

Sloupek: útok Washingtonu na latinskoamerickou nezávislost, viz: http://www.paulcraigroberts.org/2016/04/22/washington-launches-its-attack-against-brics-paul-craig-roberts/

Kdo je Paul Craig Roberts?
Paul Craig Roberts je americký ekonom a publicista. Dostal doktorát na University of Virginia, absolvoval Georgia Institute of Technology, University of California (Berkeley) a University of Oxford, kde byl členem Merton College. Je jeden ze zakladatelů Reaganomics v Reaganově administrativě. Rozhodně odmítal politiku prezidenta George W. Bushe. V zahraniční politice byl naprostým opakem neokonzervativců. Hlasoval ve prospěch zahájení nezávislého vyšetřování událostí z 11. září 2001, nesouhlasil s válkou v Iráku a vyzval členy Kongresu, aby hlasovali pro obžalobu George W. Bushe.

Tak zde je nádherně v praxi vidět, jak "špinavé peníze" moralistům nesmrdí. Čulíkovi je jedno, že žádá peníze od národa, o kterém tvrdí, že je rasistický a xenofobní. A že jsme svině. To Václav Klaus prý peníze nerozliší, tvrdil vždy Čulík. Jemu nesmrděly. A ejhle, Čulíkovi od českých sviní také ne, dokonce o ně žebroní!
Pan Čulík nejdříve každého uráží, pak napíše, že mu to je blbé, ale ti, které uráží, mu mají sypat penízky. Prý je nezbytné, abychom finančně přispívali na provoz Britských listů aspoň minimálními částkami.

A drzost tohoto udavače je neuvěřitelná. V době, kdy se museli z Matiční ulice kvůli nájezdům cikánů vystěhovat starousedlíci či dědečkové s babičkami, kteří měli strach, Čulík nadšeně hýkal, jak jim to cikáni natřeli. A každého, kdo stál na straně slušných lidí, dědečků a babiček, nazýval rasistou a náckem.

Pane Čulíku, v jednom máte pravdu: všichni jsou rádi, když jim veřejnost vypomůže. Ale moje otázka zní jinak: mám si kupovat zboží, které je nekvalitní a zahnívající? O tom právě ten trh je, že si mám koupit to, co je lepší, kvalitnější, čistější a v našem případě pravdivější! V prostředí mediálním, pane Čulíku, ač jste vystudoval Karlovu univerzitu, má platit pravidlo pravdy. To mediální - jako hlídací pes - je popsat skutečnosti zleva a zprava stejně jako strom, který není stejný: A Britské listy přímo lží hnijou, nikoliv, že jsou pouze napadeny!

Osamělé stromy mívají kmen ze severní či severozápadní strany porostlý lišejníkem nebo mechem. Sníh se na jaře nejdéle udrží na stráních a v příkopech obrácených k severu. Pařezy stromů mají své kruhy („léta“) na severní straně hustší, na jihu řidší a větší (protože z jihu přichází ke stromu více slunečního tepla).

Tudíž můžeme popsat strom každý jinak, ale nadávat stromu, že má na sobě z jedné strany mech je stejně stupidní, jako nadávat lidem, kteří se bojí exodu jiných kultur či nepřizpůsobivých do xenofobů a rasistů!

Strach není rasismus a xenofobie!

Vy lidi sprostě urážíte, a tak se nedivte, že lidé na tyto lži a urážky odmítají reflektovat. Navíc když žádáte peníze od rasistů, xenofobů či extremistů, tudíž od českých sviní!  A to je dle vás většina českého národa! Tak kam odešla vaše čest a boj proti extremismu a špinavým penězům?

P.S. Nemáte peníze? Můžete jít svobodně pracovat. Co je na práci špatného? V České republice schází zámečníci, popeláři, zedníci, elektrikáři... Můžete si vybrat, to je trh! Ale vy si sedíte v Anglii, urážíte občany České republiky a pak u nich žebráte o podporu! A to je skutečná špína!

A pak, pak čteme stále stejné!

Prosíme, nezapomínejte na finanční podporu Britských listů

Vážení čtenáři,

je nám to blbé připomínat, ale pokud si přejete aby Britské listy přinášely do českého prostředí informace z otevřeného světa a narušovaly - tak jak to letos dělají už dvacátý rok - uzavřený, často na nesmyslech vybudovaný narativ, převládající od normalizačního období v České republice - je nezbytné, abyste finančně přispívali na jejich provoz aspoň minimálními částkami.
A Čulík sice bydlí v Anglii, ale:

Snažíme se samozřejmě udržovat své výdaje na minimu - za provoz serveru už léta neplatíme nic, v důsledku vstřícnosti našeho pražského správce sítí. Rádi bychom mu také veřejně poděkovali, že léta z vlastní kapsy hradí výdaje na elektřinu, které v důsledku relativně vysoké čtenosti Britských listů náš server spotřebovává - my sami nemáme zdroje na to, abychom to uhradili.
Vydáváme Britské listy jako veřejnoprávní službu českým občanům...
Pokud tento názor sdílíte, prosíme, přispějte finančně.  

Jan Čulík
šéfredaktor

Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com

Jako v České republice oficiálně registrované občanské sdružení poskytujeme potvrzení o přijetí příspěvku pro daňové účely osobám, které v ČR platí daně.

Nechte si v Anglii to silně prohnilé médium. My se bez něj obejdeme! Minimálně my, slušní a neprolhaní lidé!

Nicméně, při všech výtkách se mi čínská investiční intervence líbí mnohem víc než včerejší zpráva, že USA vysílají do našeho regionu plně vyzbrojenou brigádu.

Stačí se na to jen podívat: Číňané nabízejí peníze a možná i roztomilou pandu, Američané stereotypně jen vojáky, zbraně a vyhlídku na nějakou tu válku. Volba „sympatií“ pak není nijak složitá, říká pro Parlamentní listy Tereza Spencerová.

Několik krásných výroků

Havlovský instinkt „pravdy a lásky“ najisto ukáže cestu na místo, kde už se mezitím sešli ostatní takto duchem oslovení, a mají s sebou i přístroje k promítání jakýchsi hesel na Hrad, nemluvě o tom, že jim cestou ještě instinkt do ruky vtlačí tibetskou vlaječku. Takové věci se u nás totiž dějí úplně normálně; nikdo nic organizovat nemusí! Mimochodem, zcela vážně: všiml jste si, jak sílí Havlův kult osobnosti? Myslela jsem, že podobné zhůvěřilosti skončily kdysi se Stalinem nebo Gottwaldem, ale ukazuje se, že jsem na omylu. Neuvěřitelné. Tím samozřejmě myslím ten svůj omyl…

Všichni jsou spokojeni, že si řekli to své, a život jde dál, tím spíš, že obchodní obrat mezi USA a Ruskem během těchto sankcí dokonce vzrostl. Zajímavé ovšem je, že současně s Johnem Kerrym byl v Moskvě i německý ministr zahraničí Frank-Walter Steinmeier a mimo jiné se mezi čtyřma očima v jednom z luxusních moskevských hotelů sešel s Germanem Grefem, takto šéfem Sberbank, která je na unijním sankčním seznamu. To pro Kyjev vůbec není dobrá zpráva, stejně jako to, že se zdá, že Francie už nad celou Ukrajinou zlomila hůl a další vývoj krize už ji jakoby přestal zajímat. Takže se zdá, že patroni „demokratické Ukrajiny“ nechávají své rozmazlené děcko na holičkách.

U nás v Evropě sílí strach z vracejících se stovek bojovníků Daeše a nedávné masakry v Bruselu by se pro státy EU měly stát imperativem, aby namísto svých partikulárních zájmů usilovaly o konec války v Sýrii a neopakovaly jen to své tupé „Asad musí jít“. Asad sice nemusí být pro všechny zcela ideální, ale máme s ním společné zájmy i nepřátele.

U nás v trafice v centru Prahy mainstreamové deníky prodají asi čtvrtinu dodaných výtisků, zbytek končí v remitendě. O kvalitě zpravodajství na ČT ani nemluvím. Není to samozřejmě žádný empirický důkaz, ale určitý obrázek se tím nabízí. Čili to, co „slýcháme“ z médií, prostě jen „slýcháme“ z médií, která jsou taková a maková, patří těm a těm a ti mají takový a makový program a zájmy, takže ve skutečnosti vlastně není třeba se až tak zabývat tím, co „slýcháme“, protože především nevíme, proč to „slýcháme“. Opravdu nevím, jestli se vedle Zemana západní „státníci“ – on mezi nimi opravdu je nějaký „státník“ ??? – cítí trapně. Opravdu mi nepřijde až tak divné, že ho nezvou na Západ, protože se všichni stokrát ročně setkají v Bruselu nebo na nějakém „výjezdním“ summitu někde jinde, takže zmiňovaných návštěv ubylo obecně, neb není jasné, co by si pořád měli říkat. A opravdu nevím, co je na Rusku až tak strašidelného, kromě faktu, že za Putina – na rozdíl od Jelcina – nechce západním koncernům vydat k vydrancování své suroviny. Udržujeme přece přátelské vztahy s mnohem strašidelnějšími „přáteli“.

A Macek ve svých pravidelných glosách přiznává, že aniž by chtěl hodnotit oprávněnost či neoprávněnost bezpečnostního uzavření Hradčanského náměstí během návštěvy čínského prezidenta, nemaje k tomu žádné bezpečnostní informace, zcela fascinovaně naslouchá redaktorce Radiožurnálu, Michaelovi Kocábovi a dalším, jak se rozhořčují nad tím, že tam nebyli vpuštěni ani ústavní činitelé a poslanci europarlamentu. "Zřejmě neustále rozlišují občany na dvě kategorie: my a oni, panstvo a plebs," zamýšlí se a dodává: "A nejvíce mě odrovnala redaktorka Radiožurnálu dotazem, zda-li jsou snad poslanci či europoslanci nějak nebezpeční. Troufám si totiž tvrdit, že většina z nich ano, byť spíše nám, než čínskému prezidentovi."
"Nevím jak čínskému prezidentovi, ale mně by (neboť Bursíka znám) byla u zadku demonstrace třeba tisícovky Bursíků v pražských ulicích," podotýká komentátor.

"Media do nás celé velikonoční pondělí hustila, že v Číně je tvrdá komunistická diktatura a velká část společnosti touží po demokracii západního typu. V tom případě mi ovšem nejde na rozum, že z těch několika set tisíc čínských turistů, kteří k nám každoročně přijedou (zřejmě ti šťastní, kteří dostali výjezdní doložku a valutový příslib?), ještě nikdo nepožádal o azyl," dodává v glose  Mirek Macek...

...

Parlamentní listy - Reuters

Testík nové zmrzliny přezdívaná "Obamka" v ruském Tatarstánu vyvolal vlnu smíchu  u ruských internetových surfařů. Zato některým americkým představitelům poklesla brada. Rasismus, hrůza, konec světa...

Ruské sociální sítě se baví nad jménem nové ruské zmrzliny. Nese název Obamka neboli malý Obama. Jde o žert na účet končícího amerického prezidenta. Rusové ovšem se smíchem dodávají, že bude následovat zmrzlina Erdoganka a Merkelka. Žerty si tropí i z Donalda Trumpa. Jen v USA se prý někteří lidé moc nebaví.

V ruském Tatarstánu si zájemci mohou koupit zmrzlinu pojmenovanou Obamka, čili malý Obama. Jde o čokoládovou zmrzlinu. Na obalu je vyobrazen chlapec tmavé pleti s širokým úsměvem a s náušnicí v uchu, který líže zmrzlinu. Informuje o tom server RT.com a dodává k tomu, že zmrzlina baví Rusy na sociálních sítích.

„Další na řadě je ‚Erdoganka‘ (cream-brûlée v mléčné čokoládě) a ‚Merkelka‘ (bílá zmrzlina v bílé čokoládě,“ směje se jeden z uživatelů. Výrobce ovšem zdůrazňuje, že nechtěl nikoho konkrétního zesměšnit ani urazit.

Agentura Reuters: samozřejmě se už našel americký úředník, který si jak jinak nepřál být jmenován. „Jsme zklamáni z mediálně řízeného antiamerikanismu převládajícího v Rusku v posledních několika letech. Zejména, pokud jde o diskriminaci či rasistické narážky,“ sdělil Reuters.

Lidová tvořivost ovšem nezná mezí, takže se na sociálních sítích objevilo doporučení, že Obamku bude dobré kombinovat s Putinkou, což je ruská vodka. Ozývají se i hlasy, že bude dobré vymyslet něco na účet Donalda Trumpa. Mohl by se po něm prý jmenovat třeba rum.
Na závěr vážně: skutečně je ve státě, kde si lidé dobírají své okolí a baví se tím, tak strašně? O co hůř je dnes u nás, když různé infiltrační skupiny cenzorů ministra Pelikána a Dienstbiera pronásledují každého, komu "ujede huba" a chtějí za to kriminál? Která zem je svobodnější v roce 2016?
Jak může být veselo v USA, kde si nikdo z nikoho nemůže udělat legraci?

A dokonce: v Rusku nikomu nevadí, že si dělají legraci prý z totalitního Putina, ale dobírat si v USA černochy nebo u nás cikány je málem na doživotí?
Který režim je totalitní a který svobodný a demokratický? Mohli si lidé za války dělat legraci z Hitlera? A ono se nám to formou "Vyšší princip a studenti" a "Šíleně smutná princezna" vrátilo? To raději Rusko, než nacistické pronásledování každého výroku a legrace! I nás bolševici pronásledovali za každý veřejný protibolševický vtip!

A dnes je rok 2016...

...

O jaký "mejdan" jde, víme všichni.

„Proamerická česká vláda ničí v naši zemi vše zdravé, přirozené a tradiční, systematicky likviduje vše smysluplné, potírá naše národní hodnoty a snižuje například úroveň vzdělanosti, která neměla ve světě obdoby. Naše školství patřilo mezi jedno z nejlepších ve světě.
Místo toho se tady vyhazují miliardy za nesmyslné projekty typu inkluze, které mají účelově přibrzdit rozvoj, inteligenci a vzdělanost našich dětí, aby spadly na úroveň przničů domácího zvířectva z řad muslimských imigrantů.
Ministr Pelikán doslova ruku v ruce s americkým velvyslancem Schapirem vnucují našemu slovanskému národu zvrhlé západní hodnoty a vyzdvihují odporný pochod homosexuálů Prague Pride nad naše národní hodnoty. Výhružky vlastencům naší země ze strany ministra Pelikána jsou už za vrcholem arogance moci.
Ale podívejme se i na ženy v proamerické české vládě. Záměrně užívám tento termín, protože my, vlastenci, nemáme aktuálně vládu. Vládne nám americká administrativa a ta nemá s českým národem a se zájmy naší země nic společného. „Političky” jako například Langšádlová, která se veřejně vyjádřila, že si přeje nukleární válku, Valachová, která vědomě ničí tradiční české školství a prodává ho za muslimský primitivismus a ohrožuje naše děti přímo na zdraví i na životě, Němcová, která veřejně haní a dehonestuje našeho prezidenta, nesvéprávná baba Šabatová, o které raději ani nemluvme. Ani jedna z těchto „žen” nedokázala nic, než působit našemu státu nevratné škody a svou nebetyčnou hloupostí a „inteligentními” výstupy zesměšňovat naši zem. Patrně nejsou ženami v pravém slova smyslu. Působí na mě jako objekty neidentifikovatelného pohlaví. Protože žena, matka by nikdy nebyla schopna takto uvažovat už s ohledem na obavy o své děti!
Když vidíme, kdo se podílí na rádoby chodu naší země, jen stěží tam najdeme pár rozumných lidí, kteří nespadají do kategorie zvrácených, psychopatických a proamericky užitečných idiotů. Kam jsme se až dostali, když už se běžný občan nesmí postavit tomu, co tady takoví Pelikáni a jiní páchají. V ulicích, na nádražích a kde se podíváte, vidíte demonstraci síly a tlak na psychiku lidí, když jsou na každém rohu policisté a vojáci se samopaly. Koho mají bránit? Nás před teroristy nebo teroristy před námi? Opět chtějí proameričtí šmejdi jen vyvolávat v lidech strach a obavy. Takže na mě osobně to působí jednoznačně. Kdyby například v nákupním centru vyprovokovali muslimové konflikt a český občan by si dovolil bránit svou rodinu, jsou tam vždy připraveni ozbrojeni policisté spolu s vojáky, aby dali jasně najevo, kdo je tady v právu. A že to nebude český občan, koho budou chránit, s ohledem na promuslimské zájmy ministra Chovance a ostatních zločinců z vlády, podporujících islamizaci Evropy, je nadmíru jasné.
Pro česko–americkou zločineckou vládu je dle vyjádření jejich vrcholných představitelů běžný občan separatista, xenofob, rasista a fašista. Zatímco muslimští teroristé, ta vycvičená komanda primitivů, kteří se neumí ani podepsat, placené americkou vládou, které se vpouští do Evropy, aby ji kompletně zničili, jsou jen „chudáci”, kteří utíkají před válkou. Ovšem, vyjádříte–li se v tomto duchu na sociálních sítích nebo zmíníte–li se, že ctíte tradiční slovanské hodnoty a homosexualitu nevyznáváte, máte být podle ministra Pelikána a velvyslance USA, protektora Schapira trestně stíháni.
V horším případě se Valachová postará o to, aby byly těmto „nepřizpůsobivým” rodičům děti odebrány a dány do „rodin” na převýchovu v nefalšovaného úchyla některému „důvěryhodnému” homosexuálnímu páru. Toto se již roky běžně děje v Norsku, Dánsku a Švédsku. Přesný obraz aktuální situace v naší společnosti. Nejen v Německu jsou za vtipy proti muslimům lidé perzekuováni například vyhozením z práce nebo trestně stíháni. Podotýkám za pravdu!
Ministr Bělobrádek po svých veřejných prohlášeních, kdy vyzýval nás, české ženy, abychom se v rámci navýšení populace podvolily muslimským imigrantům, přišel s další perličkou a tentokrát chce, aby české rodiny ubytovávaly muslimské imigranty. Ty imigranty, kteří svou potřebu vykonávají, kde je momentálně napadne, ty, kteří nemají žádné hygienické ani sociální návyky a do Evropy vlečou řadu smrtelných onemocnění, TBC a AIDS nevyjímaje.
A pak se po tom všem ještě ta proamerická verbež říkající si „česká vláda” diví, že jimi tak vrcholně pohrdáme. No, co dodat na závěr. Musíme to, vážení vlastenci, přežít a především si zachovat zdravý rozum a hrdost. A ve volbách, pokud už nebude pozdě a nebudeme tady mít dalších deset muslimských politických stran, ukázat, jakým směrem se bude naše země dále ubírat a zločineckou mafii v čele se Sobotkou a ostatními zvrhlými psychopaty hnát k plné zodpovědnosti.”

Abychom vnesli trochu více světla do diskuzí zde, dejme slovo expertům na kurzový výpočet. Jak na tom je koruna a jak by skutečně měla být bez intervencí?
A rázem každý pochopí, proč si Sobotka a Babiš výská!
Koruna je podhodnocená, ukazuje index. Euro a dolar by mohly stát mnohem méně
Koruna je prý výrazně podhodnocená. Ukazuje to index síly české měny, který sestavují analytici společnosti Roklen.Aktuální kurz české měny je 27 korun a 7 haléřů vůči euru a 24 koruny vůči dolaru.

Jestliže je dnes česká měna na kurzu lehce nad dvaceti sedmi korunami za euro, jaký by ten kurz měl podle indexu Roklen reálně být?
18 korun 43 haléře za euro a 11 korun 51 haléř za dolar.

A toto je ta zločinná pomoc Sobotkově vládě, o které taktně mlčí!

A důvod?

Mohlo by se ale stát, že by koruna čelila velkému tlaku na posílení - a to by velké fondy nebo velký počet menších investorů mohly způsobit. Pak by pravděpodobně centrální banka nemělu sílu korunu držet slabší, než by mohla být. Ostatně viděli jsme to loni ve Švýcarsku. Tamní centrální banka přes noc opustila intervenční režim, protože už to bylo příliš drahé a frank skokem posílil.

Takže dovětek: a to je přesně důvod, před kterým varujeme i my. Stále dokola:

ČNB české ekonomice pomohla v rozjezdu a my to chválili.

ČNB pomáhala nadále, i když už Evropa a USA z důvodu rozhazování peněz z helikoptér (kvantitativní uvolňování) zdánlivě šlapaly, a my například auta vyvážíme jak diví.

Dnes je oslabování koruny zločin: za prvé dělá vládu skvělou, byť je neschopná a bez intervencí by to byla katastrofa, za druhé vydává obrovské sumy peněz, aniž ví, co se stane pak. Může to dopadnout přijatelně, ale v případě pohromy bude celá střední a chudá část obyvatel šíleně trpět. My nevíme, jak to dopadne. Nikdo neví, jak to dopadne, ale musíme se připravit i na horší variantu, zatímco zločince kolem Sobotky to nezajímá. Honí současné politické body a zítra? Zdroje jsou a byt z náhrad  mu už nikdo nevezme, je přesvědčen Sobotka.

Vážně je na dopingu víc sportovců v Rusku, než v USA? Jaké jsou tresty za doping v USA? Kdy skončí špinavá hra, že dopující Rus je horší než dopující Američan?
Pokud se dopingové orgie v Rusku opravdu odehrávají i s přihlížením tajných služeb a nejvyšších pater sportovních institucí, vůbec rozhodnutí nechápu, a to se dělo přímo na domácích OH v Soči," napsal na Facebooku kajakář Vavřinec Hradilek. Všimněte si, že tito lidé chtějí totální trest, ale zbaběle tvrdí pokud. Proč neobviní konkrétní lidi a nedají je k soudu?
"McLarenova zpráva odkryla státem řízený dopingový program v Rusku, což vážně narušuje principy čistého sportu v rámci mezinárodních antidopingových pravidel," reagoval šéf WADA Craig Reedie na postoj MOV, který v neděli odpoledne nesáhl k plošnému zákazu pro celou ruskou výpravu. Jenomže opět jsou dávány jakési indicie, ale nikdo chycen nebyl.

Není to nakonec zoufalá snaha, jak odrovnat Rusy a získat bez boje medaile?

Rusko tradičně patří k nejpočetnějším a nejúspěšnějším výpravám na hrách. V Londýně před čtyřmi lety obsadili jeho reprezentanti v tabulce zemí čtvrté místo s 22 zlatými medailemi. Do Ria se i po vyloučení atletů a vzpěračů chystá 321 sportovců, mezi nimi deset olympijských vítězů, dvacet dalších medailistů a celkem 32 mistrů světa.
Pak zde máme jeden americký precedent: i když to asi je spíše tím, že bývalý cyklista Lance Armstrong se v televizním rozhovoru s Oprah Winfreyovou přiznal k dopingu. V pořadu uvedl, že podváděl i při všech sedmi svých triumfech v proslulém závodu Tour de France. Doping přitom dlouhá léta předtím popíral a nikdo nemohl zjistit jak, takže obelhal nás všechny. A ačkoliv dopoval kde kdo, Armstrong to dělal nejmazaněji.

A co další americké sportovní legendy?

Zakáží americký fotbal? No, není to tak horké: za první nález a porušení dopingových pravidel se trestá stopkou na 30 dnů. A to by přesně odpovídalo případu Arthura Jonese. Třicet dnů se totiž rovná čtyřem zápasům. Jeho bratr Jon Jones byl kvůli nálezu hydroxy-clomiphenu a letrozolu stažen z akce UFC 200 a jaký trest to bude? Tvrdí, že o ničem neví, jenže teď vyšlo najevo, že problémy s dopingem má i jeho bratr Arthur Jones, hráč týmu NFL Indianapolis Colts.

Možná bychom neměli zapomenout, že Tony Blair nefiguruje pouze v šíleném zabíjení s George Bushem, ale i ve finančních machinacích, které se stále také vyšetřují. O co jde?

Své obrovské bohatství, nabyté po odchodu z politiky, skrýval britský expremiér  pomocí tajné nadace, napsal deník The Times.

Za pomoci šéfa daňového a celního úřadu Jejího veličenstva (HMRC) Dave Hartnetta  "optimalizoval" osobní, charitativní finance!

Klíčové informace o hlavním zdroji Blairova bohatství vylákali novináři z Harnettových poradců. Expremiér si podle nich předjednal způsob, jakým bude jeho utajená nadace daněna.

Jedná se i u nás o velice známý způsob - typ tzv. „IIP nadace“, kdy její majitel může z vložených prostředků osobně profitovat, ačkoli se projekt tváří čistě charitativně.

Blair si touto cestou zlegalizoval pohádkové platy za poradenské služby, jež poskytl několika autoritativním režimům a firmám, např. prezidentovi Kazachstánu, saúdské ropné společnosti PetroSaudi a problematickému suverénnímu fondu Abu Dhabi Investment Authority.

Dědictví bez daně.

Expremiérova společnost Tony Blair Associates (TBA) má velmi komplikovanou organizační strukturu, jež znemožňuje zprůhlednění financí. V jejím rámci pak operuje utajená nadace, která se těší obrovským daňovým úlevám.

Její majetek rovněž může přejít na Blairovy potomky bez jakéhokoli dědického danění. Už v sobotu někteří britští poslanci vybídli orgány činné v trestním řízení, aby zjistily, zda neměl Blair u nejvyššího daňového úředníka v zemi protekci.

Odchod z politiky se mu vyplatil.

Blair po odchodu z politiky využil kontaktů ze svého působení v politice  finanční odměny od různých bank, fondů, institucí a jednotlivců. Za prvních pět let mimo politiku si přišel na 80 miliónů liber (2,7 miliardy korun).

Vzniklo proto několik iniciativ – např. Tony Blair Watch nebo Arrest Tony Blair – které chtěly expremiéra pohnat před soud. A to v době, kdy Blair čelí obvinění  invaze do Iráku v roce 2003. Blairova vláda se tehdy účelovým zveličením hrozby režimu Saddáma Husajna postavila za konflikt, který pak fatálně rozvrátil Irák i velkou část Blízkého východu.

Tony Blair nechal zabíjet civilisty v Iráku, byť neměl žádné zprávy o chemických zbraních, a jeho vláda podryla i autoritu OSN, oznámil šéf vyšetřovací komise John Chilcot.
Válka stála více než 10 milionů liber (13,5 milionů dolarů), ve které zemřelo 179 britských vojáků. „Británie se do vojenské invaze zapojila předtím, než mohly být využity všechny mírové prostředky,“ konstatoval šéf vyšetřovací komise. Vstup západních vojsk na území Iráku měl podle něj velmi chabý právní základ, nečekalo se ani na souhlas Rady bezpečnosti OSN. Stačilo, že masový vrah George Bush žádal podporu, protože chtěl mít větší rekord v zabíjení, než Adolf Hitler? Protože jiný důvod než odbyt zbraní Pentagonu, kdy to také měl platit celý svět, se nenašel!

Na Krymu nepadl ani jeden civista, zavládlo naopak nadšení! Je to souměřitelné?

Zajímavé je, že nikdo nevěděl, proč tato válka musí být, když svět včetně Saddáma Husajna přesvědčoval masového vraha George Bushe, že chemické zbraně jsou nesmysl, protože už tehdy byl monitorig území Iráku jako dalších zemí naprosto přesně skenován. A prý to byla odveta za 11. září 2001! Přitom je stále více pochybností, zda několik osob mohlo rozvrátit letectví USA a přes ochrany udělat letecké útoky civilních letadel!

Šílené je, že místo, aby byl George Bush zatčen a dostal trest smrti, americké zákony ho uvádějí jako druhého hrdinu po Adolfu Hitlerovi! Tak kde je ta americká demokracie, svoboda a spravedlnost? A zatímco Evropa a Rusko dodnes honí zločince po celém světě, Tony Blair je alespoň před vyšetřovací komisí, američtí prezidenští zabijáci jsou beztrestní a dokonce si za zabíjení navrhují Nobelovy ceny (Nakonec je dostávají jako Obama!) Kdy ji dostane George Bush, když i jeho otec přiznal, že to bylo strašné?

Vážně nás a Rusko chce tento teroristický stát (USA) ve Varšavě poučovat, jak máme mírově a humanitárně zabíjet ?

P.S. Mimochodem, i heparinový vrah Zelenka či Manson, který vyvraždil celou komunitu, kde mezi nima byla i herečka Sharon Tateová ve vysokém stupni těhotenství, tehdejší manželka slavného režiséra polského původu Romana Polanského, to mysleli dobře a upřímně!...

...

V cikánské osadě Plechanovo shořely dva domy. Příčinou požáru bylo podle vyjádření expertů špatné napojení domů na zdroj elektrické energie. A proč byla elektřina špatně napojená?

To by se u nás nestalo...

Na konci března letošního roku do vesnice přijeli technici s úmyslem odpojit od zdroje elektrické energie domy, které se na něj napojily nelegálně a za spotřebovanou energii neplatily.

Elektrotechnici se ovšem setkali s davem čítajícím přibližně 300 romských obyvatel obce, kteří je zasypali kameny a odehnali dřevěnými holemi.

Později se ruské úřady rozhodly situaci rázně vyřešit a do obce poslaly zhruba 500 těžkooděnců z jednotky speciálního nasazení, kteří měli za úkol dohlédnout na spravedlivou distribuci energie.
Což se místní komunitě silně nelíbilo, jak je vidno z videa natočeného při zákroku.

A u nás? Nepřímá úměra je základem antidiskriminace, pane ministře bez práce (ČSSD) Dientsbiere?

Polovina Romů, kteří jsou v Česku, žije v sociálním vyloučení. Podle kvalifikovaných odhadů koordinátorů pro záležitosti romské menšiny je to přes 113 tisíc lidí. (Ale spočítat se nesmí.) V Ústeckém a Moravskoslezském kraji se na okraji společnosti ocitly dokonce dvě třetiny tamních romských obyvatel. Uvádí to zpráva o stavu romské menšiny za loňský rok, kterou by měla ve čtvrtek projednat vláda.

Podle analýzy se počet chudinských domů, ulic a čtvrtí mezi lety 2006 až 2014 zdvojnásobil. Zvedl se ze tří stovek na šest. Přibylo i lidí, kteří v těchto lokalitách bydlí - místo 80 tisíc jich je asi 115 tisíc. Většinou jsou to právě Romové. Nejvíc Romů v Česku žije v Ústeckém a Moravskoslezském kraji. V prvním regionu je jich podle odhadů expertů kolem 58 300 a tvoří sedm procent obyvatel, ve druhém 33 200 a představují asi tři procenta. S vyloučením se potýkají dvě třetiny Romů z těchto regionů.

A co je největší záhada?

Když nás za tyto počty svět (USA) kritizuje a přitom: Statistiky o Romech úřady nevedou. Není tak například jasné, kolik Romů je bez práce. Ekonomika roste a nezaměstnanost v zemi se snižuje. Podle zprávy se dá předpokládat, že se tedy loni zlepšilo i zaměstnávání Romů. Ale USA tvrdí, že opak je pravdou. Zpráva hodnotí také vzdělávání, bezpečnost či zdraví. Připomíná schválení novely školského zákona, která má podpořit začlenění dětí do běžných škol. Podle dokumentu je podíl romských dětí v takzvaných zvláštních školách mnohem vyšší než u ostatních dětí. Romové z ghett mají také horší zdravotní stav. Ale nikdo to neví, pouze USA, protože statistiky se nevedou.

Státní rozpočet vydal loni na integraci Romů 66,95 milionu korun. Rozdělila je ministerstva školství, kultury a pro místní rozvoj i úřad vlády. Peníze putovaly třeba do podpory romských koordinátorů či sociální práce. I když částka byla nejvyšší za poslední tři roky, sumě z minulých let se zatím nevyrovnala. Jenomže...

Kdo však peníze dostal, vláda ani policie s úřady vědět nesmí. Statistiky jsou ze zákona trestné. Opět to pouze vědí v USA, kteří nás kritizují. Jak se ale přesná čísla do USA dostanou, je čirou záhadou. Nedělá z nás někdo blbečky?

Jmenováním premiéra Sobotky pověřit Prouzu vyjednáváním o brexitu je přesně vidět, jak nesvéprávně v Evropské unii Sobotka jedná. A že je Sobotka přesně ten mopslík, co k Bruselu zaštěká, pak stáhne ocas a s vytím zaleze do boudy a třese se a třese se...
A trapné urážky politiků Velké Británie zastánci EU v Evropě jsou ve stejné nenávistné poloze!

A pak vyleze - státní (rozuměj bruselská myš) Prouza a hned oznámí:
zamáváme se Sobotkou pěstičkama, ukážeme Londýnu tvrdé pěsti, Londýn zaleze pod stůl a s hrůzou nám podepíše, co my mu jako ohlodanou kost předhodíme. Kde se tito dementi vzali ve vedení našeho státu?

Prouza říká, že je nutné okamžitě zahájit jednání, aby k nám přešly instituce z Velké Británie. Idiotismus nebo demence? Pak hned řeší s drzostí vlastní Skotsko, propad trhů, které se okamžitě zase mění nazpět dle spekulantů, a lituje Brity. Co je Prouzovi do toho? Kde bere tu drzost kritizovat vnitřní záležitosti Velké Británie, kde bere drzost tvrdit, že Velká Británie měla minutu po referendu zahájit jednání o odchodu, kde bere drzost tandem Sobotka - Prouza, jak má jednat Velká Británie - konečně zase svobodná zem?

PPP aneb perly perlí Prouza

Úkolem CzechInvestu bude zjistit, které firmy mají v Británii sídlo nebo nějaké zajímavé operace, a začít s nimi jednat. „Pokud tady mají velký výrobní závod, tak může dávat smysl, že i administrativu přesunou do Česka.

„Budeme se bavit s bankami. Řada z nich bude muset být přítomná na evropském kontinentu, protože nyní je v Británii a využívá takzvaného evropského pasu. Česko podle Prouzy může být lákavé i tím, že má přátelské prostředí pro finanční instituce nebo že má rozumného regulátora.

Zajímavé příležitosti by podle něj přineslo i získání některé z evropských agentur, které se zatím nacházejí na britských ostrovech. „Pokud přijde agentura, často přichází byznys,“ vysvětlil.

Co s takovým (promiňte) pitomcem se štěkajícím Sobotkou za zády?

Prouzu je třeba okamžitě vyrazit, dát důvěru skupině v čele s někým, kdo neleze po zemi v Bruselu, ale bude jednat za Českou republiku! Pokud toto není schopen Sobotka pochopit, je třeba dát padáka i jemu. Nás neživí Brusel, ale i ty dotace jsou podvod, protože ročně posíleme o mnoho víc peněz ven, než dostáváme. Stačí sečíst zisky, dividendy...

Prouza s demencí mu vlastní dokonce tvrdí, že když se Británie nepřiplazí, odsuneme ji na úroveň Venezuely!!!

Vážně takový pitomec zastupuje české občany, naší zem? Která hlava to posvětila? Skutečně hlava Sobotkova? Jaký servis chce toto individuum dávat europoslancům? Není snad důležitější, co si myslí občané České republiky, než divné duo Sobotka - Prouza?

Vím, že nic nevíme, ale pro změnu dokáži vysvětlit, proč nic nevíme! A jsem přesvědčen, že ve skutečnosti neví přesně ani ministr Babiš, ani ministr Chovanec, exprezident Klaus či další.

Pařát dnes je nyní až příliš seriozní značka, abychom se snažili dělat ze sebe hlupáky, když bychom se tvářili, že něco víme a byla by to blamáž.

Zkusme prosím vylučovací metodou. Co je zatím jisté? Hraje se o svobodu a o Prahu. A vše ostatní jsou spekulace. Můžeme si však částečně popsat, co je ve hře a slibuji, jak budeme něco vědět s jistotou, okamžitě zveřejníme.

V čem je problém?

Utvořilo se zde několik mocenských center a každý každého mlátí po hlavě, ale nikdo nevyloží karty na stůl. Betl nebo durch. Hraje se o svobodu a Prahu. Vše ostatní je kamufláž.

Jedno mocenské centrum je na americké ambasádě, druhé na Pražském Hradě, třetí je kolem KDU - ČSL, Evropských hodnot a TOP 09, další je kolem Babiše a do toho všeho jsou státní zástupci utržení ze řetězu a především kryti americkou ambasádou, a to vše shnuto je další oranžová revoluce (neplést s ČSSD), kdy se zde prohánějí cizí vojska jako kdyby jim tato zem patřila, a protesty proti jsou brány bruselko - americkým centrem jako útok proti naší vládě ve Washingtonu! (Dříve Moskvě).

A ten, kdo tvrdí, že ví kdo s kým a proč, prostě lže!

Jedno je jisté: americká vláda a Pentagon po arabském jaru a oranžové revoluci stahuje své aktivity ze Sýrie, Libye a Iráku a chaos se snaží roznítit ve východní Evropě za pomoci Poláků a dolarů. A protože se jim Praha vymkla z rukou díky Klausovi a Zemanovi, pokus o nastolení pořádku dle not Pentagonu převzali státní zástupci a některé útvary policie. Neboli známe aktéry, ale rozklíčovat kdo kde a s kým zatím nelze. Pouze víme, že někteří se chodí zpovídat k Schapirovi! Čitelný je pouze prezident Zeman a jeho svrhnout nelze, protože má zvláštní ústavní ochranu. Ale jinak v podhradí nastala klasická revoluce a nic jiného to není!

A samozřejmě přeskupování sil, protože pokud vyhraje ve Velké Británii svoboda, pak už občany Evropy nic nezastaví. Proto si nechali mnozí politici i občanství USA! Referendum o svobodě by pak čekalo nás! Švýcaři bruselskou oprátku už odmítli!

Rozpoutá u nás americká armáda peklo známé z Jugoslávie, Iráku, Sýrie ši Libye? Zbraně už sem přesunují! A takto začínalo arabské jaro či oranžová revoluce řízená z USA! Výsledky amerického řádění tam vidíme dnes a denně!

Ve zkratce: Nechme hlubokomyslné úvahy jak koho, víc, nebo míň. Není to k ničemu. Premiér Sobotka by hned v pondělí měl vybrat někoho nekontroverzního, dát mu do ruky veškeré podklady (za pomoci všech stran včetně těch, kteří mají nějakou sílu jako Úsvit, Svobodní  a pod.) k nabídce, jaké vzájemné vztahy, výhody a přátelství bychom rádi zachovali. To by nemuselo být příliš kontroverzní a osoba vybraná by byla jako sondáž, nikoliv na následné tvrdé vyjednávání. Ty podklady nemusí být "do hodiny", protože i Velká Británie si bude hledat cestu. Ale nemá cenu čekat - my chceme být nadále dobří přátelé a vstřícné návrhy včasně odkryté (ne vlezlé) dělají následně i oboustrannou vstřícnost.

A čekat na "Brusel", když to je žába na prameni, by nám vzalo vítr z plachet. Snad lavírování Sobotky první hodiny po šoku nebude mít dlouhé trvání. My nejsme poddaní Bruselu a konečně se tak chovejme!

Je hnus, jak se korektně vyjadřuje předseda vlády Sobotka s Hamáčkem. Prý se Velká Británie brání příchodu pracovníků z nových zemí bývalého sovětského bloku! Nelžete! Čísla jsou jasná: do Velké Británie se přestěhovala sarančata z Polska v řádu legálního milionu a dalšího nelegálního milionu, od nás 40 000. Vážně jsou tato čísla souměřitelná? A co tam dělá ten druhý milion Poláků, který neplatí daně a dělá na černo? Proto také Cameron a další politici, proto také každé jednání se týkalo Polska, zatímco o nás nikdy nepadlo ani slovo. Tak proč stupidní korektní mluvou kavárenských povalečů mystifikujete naše spoluobčany? I Nigel Farage mnohokrát v Bruselu obracel řeč na Polku Szykovou, aby našla způsob, jak toto obrovské stádo kšeftařů zarazit. A Poláci si vždy brali na pomoc USA a integraci do NATO včetně toho, že si postaví raketové základny a za to chtějí obrovské dotace a přístup lidí a zboží na každý trh. A zatímco oficiální kruhy v Británii to akceptovaly, občané Británie těmto sarančatům řekli: dost!

V roce 2013 tam žilo oficiálně půl milionu Poláků, nelegálně dalších půl milionu, dnes je tam legálně milion a nelegálně další milion. Ten nárůst sarančat z Polska je hrůzný. Takže Sobotko, nelžete nebo nemystifikujte občany korektností, a předložte fakta! Lze to z dokumentů a žádosti Britů všude najít! A ač prounijní fanatik Václava Havla Žantovský - co vlastně řekl? Když předseda UKIP (euroskeptické Strany nezávislosti Velké Británie – UKIP) Nigel Farage říká, lidé z Evropské unie představují větší problém pro Británii než přistěhovalci z Pákistánu nebo z Afriky, o tom ve vší úctě pochybuji. Kritici imigrace říkají: "Je tady moc Poláků, Maďarů, jiných Východoevropanů". Setkal jste se někdy s tím, že do tohoto balíku jsou zahrnováni i Češi? Čechů je tam podstatně méně. Nejenom proto, že je nás méně než Poláků, ale je jich tam i proporcionálně méně. Podle údajů, které jsem viděl, žije ve Spojeném království i více Slováků než Čechů. (I u nás, doplňme.) Takže Češi nepřijdou příliš často na přetřes. Navíc mnozí z nich jsou kvalifikovaní lidé, kteří nemají problém najít zaměstnání, nepřijíždějí s velkými rodinami a jsou relativně úspěšní. Důvodů pro nějaké obavy z nich je v Británii málo.

Nenastal konečně čas nelhat a nekrást, pane Sobotko?