Vytisknout

Prezident Zeman bude zatčen společně s předsedou vlády Sobotkou rakouskou policií a budou obvinění ze vzpoury! Zhovadilost? Proč, když stejné důvody má Katalánsko, stejné důvody uvádějí USA a Evropská unie vůči Katalánsku a můžeme pokračovat: Kosovo, Jugoslávie, Krym...

 

 Může totéž nastat s Moravou, Prahou, severními Čechy, jak někteří lidé upozorňují?

Samozřejmě T.G.Masaryk byl (nikoliv podle nás) ale pseudoelit stejný terorista jako premiér Carles Puigdemont, protože poslechl hlas lidu a rozpustil Rakousko-Uhersko. V podstatě však argumenty byly stejné: Češi a Moravané nikdy nebyli Němci, Katalánci nikdy nebyli Španělé. Stejně tak Slováci nikdy nebyli Maďaři, byť byli v jednom celku po určité období. A můžeme pokračovat: Krym nikdy nepoužíval ukrajinskou řeč, a Krymčané se hrdě hlásí k Rusku.

(Perlička pro Moraváky: občas tvrdí, že Praha je jim cizí. Že však dnes je v Praze více Moraváků, než Pražáků po meči a po přeslici jaksi mnozí zatajují, když se jim to hodí politicky). Prostě s Moravou nás pojí společná řeč, dějiny, vlastnosti a pokud Moravák v Čechách či opačně nepoužije dialekt, nikdo nás nerorezná jako východní a západní Němce.

 

A pak je zde daleko zásadnější věc: rakouské valčíky byly placeny rukama českých a moravských zedníků a řemeslníků a ve Vídni byla honorace, zatímco v Praze práce. Proto jsme během několika let docílili před Rakouskem obrovský ekonomický náskok, než nás socialismus potopil. I Katalánci živí Španělsko a to tyje a tancuje na katalánské práci. I sever Itálie zuří stejně tak jako ostrovy Ischia, že musí stále živit ty, kteří mají heslo: v létě Ital nepracuje, v zimě tančí. A to, že některé menšiny nejen v naší republice prapodivné nekompetentnosti neuvěřitelně zneužívají a i my se dnes musíme dle těchto zvráceností chovat, lze snadno ověřit. Vlastně ne, ono se to nesmí...

 

Tyto atributy lze exaktně dokázat.

Tak proč má být Krym ukrajinský, když to ani občané nechtějí?

Proč má být Katalánsko španělské, když to ani občané nechtějí?

Máme totéž přát i Palestině?

Je skutečně na západě demokracie?

 

Můžeme pokračovat, ale nemá to cenu. Mnozí z nás do Katalánska jezdí. Jsou to hodní, pracovití lidé, kteří chtějí svobodu a zadlužovat se, aby si jiní užívali je zločin. Pro nás, slušné lidi z výše popsaného jsou skuteční teroristé ti, co jejch svobodu odmítají. Samozřejmě atomizace je nesmysl, ale na vztahu Čechů a Slováků je vidět, jak lehce byla duševní křivda napravena a dneska jsme spojeni víc, než dříve, byť nás dělí úřední razítko. Každý si žijeme za své a nenávist tohoto druhu zmizela.

Proč toto samé nejsme schopni přiznat i Kataláncům, u kterých to není náladový výkřik, ale snaha mnoho staletí žádaná a logická? Nebo budeme tleskat vyžírkům z Madridu, jak opět rabují katalánskou zem?

28.říjen stojí za zamyšlení, zda my, kteří si vznik Československa a dokonce podruhé vznik České republiky úspěšně prožili, nemáme jako první uznat totéž Kataláncům a neohýbat hřbety pod nátlakem institucí jako je Brusel! A vyslovit nahlas, že ani TG Masaryk, ani Carles Puigdemont nebyli a nejsou teroristé, vyhlášení svobodného státu, o který logicky dlouhodobě usilují není vzpoura a oba dva by měli dostávat stejnou úctu.

 

Skutečný zločinec je premiér Mariano Rajoy a jeho španělská parta, která rozkrádá katalánský majetek a práci!