Vytisknout

Paradoxně na vznik Československa 28.října se rozpoutala další etapa gulagů a trestu smti pro další Miladu Horákovou ve španělském Madridu. "Když dojná kráva nechce dojit, tak co se s ní budeme mazlit?" řve freneticky madridský dav! My máme právo na peníze Katalánska a Adolf Hitler to také s Francisco Frankem dokázali! (Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco y Bahamonde Salgado Pardo de Andrade, zkráceně Francisco Franco) Tak pro my, dnešní Španělé ne?

 

Zajímavé na tom je, že každý den slyšíme o gulagu ve Stalinové Sovětském svaze, byť už Sovětský svaz neexistuje a míra demokracie je tam větší, než na dnešním západě, čímž je Brusel a především Madrid důkazem.

Desítky tisíc Katalánců v Barceloně a dalších městech protestovaly proti uvěznění osmi členů sesazeného kabinetu včetně vicepremiéra Oria Junquerase. Organizátoři demonstrace navíc vyzvali ke generální stávce. Konat by se měla příští týden. Podle odhadů médií se na poklidném shromáždění v Barceloně sešlo až 50 tisíc lidí. Všichni členové regionálního kabinetu, který Madrid minulý týden odvolal kvůli jeho snaze o prosazení nezávislosti Katalánska, jsou obviněni ze vzpoury, za což jim teoreticky hrozí až 30 let (až 25 let v případě neozbrojené vzpoury).

http://vzpominky.nezavirejteoci.cz/res/data/028/003807_58_029191.jpg?seek=1377265799Naše dějiny jsou protkány těmito procesy mnohokrát. Totalita nás poučila, že diktátorům se nesmí ustupovat, jinak se represe stupňují. Milada Horáková toho je symbolem. Stejně tak jako osamostatnění a vznik Československa a následný přátelský rozchod se Slovenskem, který vyčistil všechny pochybnosti. A dnes hranice mezi našema dvěma státy prakticky neexistují. Proč se diktátor Rajoy, následník Franka nechce poučit a zvyšuje represe? Vzniknou další politické procesy, další gulagy? 

Proč naše odcházející vláda není schopna na tyto zločiny upozornit a ukázat španělské vládě, že tudy cesta nevede, už jenom proto, že Katalánci chodí nenásilně demonstrovat, nepoužívají zbraně ani kameny, ale pouze prosí o uznání, zatímco diktátor Rajoy si chce dojnou krávu násilím uvázat, nebo zastřelit?

To vše jsou důkazy, že na východě Sovětský svaz odešel na smetiště dějin, aby se nám hrůzostrašně vyrojil na západě. A my se máme před touto další diktaturou a diktátory plazit po kolenou?

 

Když ne vláda, tak my občané budeme připomínat, jak lehce jsme vždy svobodu ztratili a jak těžce jsme ji dobyli zpět!

Ludvík Svoboda