Vytisknout

Ve vzduchu visí otázka: je úplatek, když předem oznámím, že o někom budu psát hezky a on mi za to nažene voliče? Není to dokonce trestný čin? Neberte úplatky, poučuje český známý film. Je kupčení já o tobě hezky a ty mě podpoříš úplatek?

 

 

 Jakub.Stacke

skrz rozhovor jsem prosil o sdílení na Romea.cz a došla mi na fb tato odpověď
ROMEA, o. s.
Dobrý den, pochopil jsem dobře, že se jedná o aktivitu Pirátské strany? Rádi bychom na server Romea.cz převzali tento text https://­www.pirati.cz/stanoviska/­rozhovory_o_rasismu a zároveň přebírali i rozhovory, které budete na blogu zveřejňovat.
Předem díky za odpověď
Zdeněk Ryšavý
výkonný ředitel ROMEA, o. s.
 

takže tam budu přeposílat pro ně zajímavé TZ.

A budu se tam snažit dostat i vyslovení podpory před volbama

Domestikovaný punker tel.773380320
FB: https://www.facebook.com/jakub.stck



 

 

Slovenská policie obvinila šest osob, které podle ní od kandidátů ve víkendových krajských volbách žádaly úplatky výměnou za to, že jim zajistí hlasy voličů.

Novinářům to řekl policejní prezident Tibor Gašpar.

Není vyloučeno, že počet obviněných se rozšíří, kriminalisté prověřují i další oznámení. „V minulosti jsme řešili hlavně korupci, kdy ze strany kandidátů byl zájem o hlasy. Tentokrát byli pachateli především lidé, kteří jsou v kontaktu se sociálně vyloučenými skupinami. Aktivně kontaktovali kandidáty, že dokážou za úplatek zajistit hlasy.

 

 

A můžeme pokračovat

 

 

 

Pirátská strana dále vysvětluje

Stejně jako poslední tři roky jsme se i toto léto setkali s masivními protiromskými pochody...

 

Všichni známe moudro o tom, že kdo nezná svou historii, je odsouzen ji opakovat. Přesto Romům upíráme možnost poznávat své dějiny např. tím, že v Letech u Písku nedokážeme vytvořit důstojné pietní místo obětem nacistického teroru. Jak pak mají hledat Romové poučení v historii? I my sami pak často zapomínáme na události, které by pro nás měli být výstražně vztyčemým prstem dějin: dobu, kdy nově formovaná Československá armáda za asistence lidu slavila vznik republiky pogromem na židy v Holešově, známou kauzu hilsneriáda, prvorepublikové oficiální zákazy vstupů pro Romy do měst. Nebo již zmíněné Lety, kde dle zkoumání Markuse Papeho působili čeští četníci v roli dozorců a významě se tak podíleli na tragickém osudu internovaných Romů.

Rozhodli jsme se vám zprostředkovat sérii rozhovorů s lidmi, kteří se v sociálně vyloučených oblastech pohybují denně. S lidmi, kteří se nenechali nakazit tou „blbou náladou“, ale snaží se ji zlepšit skrz sebe a své okolí. V prvním dílu jsme si povídali s Lukreciusem Changem, který je známý jako jeden z nejdéle aktivních raperů v Čechách. Málo kdo však ví, že Chang se věnuje také práci Asistenta prevence kriminality v lokalitě Karviná „šestka“. Celý rozhovor si můžete přečíst na blogu našeho příznivce, který se problematice menšin a práci s nimi dlouhodobě věnuje.

Kontakt

Viktor Mahrik, garant programového bodu Rovnoprávnost, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Kdyby toto někdo nabízel jako firma jiné straně, Piráti by šíleli, média by se předháněla o korupčním zločinu. Co vy na to, čestní a otevření Piráti? Nemá korupce mnoho tváří? Co na to Antifa a Klinika?