Vytisknout

Běsnění, které se rozpoutalo kolem údajných rasistických komentářů a do kterého se ihned zapojí ROMEA.cz, HateFreeCulture a samozřejmě Centrum Chovance.

 

To, že se mnozí rozběsnili, když nám ministestvo vnitra tvrdí ústy Chovance, že je zde skoro nula cizinců z dalekých zemí a najednou se zde objeví toto foto, je věc jedna. Nechejme ji však stranou. Pro dnešek.

Ve vzduchu visí otázka: kdo si objednal toto foto k veřejnému vidění i na sociálních sítích, když tytéž antihybridní síly žádají a lomí rukama, že děti by veřejně vystavovány být neměly? Každému muselo být jasné, jaká reakce bude a že mnoho lidí v návalu vzteku udělá přesně to, kam tato provokace mířila a že si neuvědomí, jak neziskové organizace pracují a jak každého tyto Lidové milice šikanují a udávají?

 

 

Prosím, nenechávejte se vytočit, oni na to čekají záměrně!

 

Takto vypadá klasická česká třída - je to rasismus?

 

Komu vadí takovéto složení třídy?

 

Byla to reklama na DENÍK.CZ, nebo záměrná provokace neziskových organizací, aby dostaly další dotace, když se mění vláda?

Bude policie konat a hybridní centrum hledat, proč jsou děti vystavovány na veřejnosti? To se najednou pedofilů nebojí?

 

Tati, co je rasismus:  česky vyšla v roce 2004 a její šíření podporuje nejen Evropská unie, ale i vláda ČR, která knihu zařadila do vládní kampaně boje proti rasismu. Nejspíš proto se úryvek z knihy dostal i do školních čítanek. Kniha je označena jako „nadmíru lidská“ a „je určena jak dětem, kterým nenásilnou formou vysvětluje, co je to rasismus, tak dospělým“.

Úryvek se v učebnici objevil s titulkem „Co je rasismus“, jenže s nějakým popisem a vysvětlováním terminologie se text nezdržuje. Hned v první větě jsou děti uvedeny do problematiky slovy: „Jestliže necháme rasisty, aby si dělali a říkali, co chtějí, umožníme rasismu, aby vzkvétal a vyvíjel se i u lidí, kteří by se jinak mohli této katastrofě vyhnout.“

Když je takto nepřímo vysvětleno, že rasismus se dá vhodným působením léčit, dozví se děti, že když nebudou na tuto „katastrofu“ reagovat, „stane se rasismus kvůli nám banálním a arogantním“.

Když jsou děti dostatečně vystrašeny, přejde se k instruktáži, jak katastrofě zamezit: „Věz, že zákony existují. Trestají rasovou nenávist. Věz také, že existují společnosti a hnutí, které bojují proti všem podobám rasismu, a že odvádějí skvělou práci.“

Když je dětem vysvětleno, že základem boje za lepší svět jsou neziskové organizace, přejde se k tomu, co mají proti rasismu dělat ony samy.

 

Je jasné, že při takovéto akci se vždy někdo vytočí. A o to tady asi šlo. Pokud policie vyšetří, kdo žádal o "veřejné zveřejnění", bude hned jasno. Jistě, je mezi námi pár vrahů, skutečných rasistů pro "zábavu a nenávist", ale ti jednou mlátí Sparťany, příště Ostraváky a nebo slušné Romy. Jim je jedno, zda je slušný, ale potřebují zabíjet, nebo mlátit.

 

Ale aby někdo vytvořil provokaci, kde i slušní lidé ujedou, není zločin těch, co ujedou, ale co tuto provokaci vytváří. Rozhlédněte se, kdo to dělá! Dokáže to policie vyšetřit, nebo nesmí?

 

 Nehledejme následky, ale příčiny!