Vytisknout

Vedoucí úloha Bruselu se otřásá v základech jak bolševici v roce 1988 a Brusel začal dělat s hrůzou rázná protiopatření. Soudruzi  nám zabírali psací stroje a kopírky, dnešní komando ústy Zaorálka hlásí Mogheriniové, že to dotáhnou příští rok ještě dál!

STB byla chudší, takže musela navazovat spolupráci s herci, sportovci a vše si vyšlapat. My chodili do sklepních prostorů knihoven, kde cyklostilové knížky typu Černí baroni byli pro známé na objednávku, dnes lidé hledají zoufale fakta na malých webech. Změnila se technika, princip zůstal.

 

Boj o svobodu!

A jsme opět tam, kde jsme tenkrát byli, pouze o třicet, čtyřicet let starší!

Více než sto politiků a bezpečnostních expertů z 22 zemí z Evropy a Ameriky nedávno vyzvalo evropské lídry jako je šéfka unijní diplomacie Federica Mogheriniová, aby počty expertů v týmu nejméně ztrojnásobili.

 

 Zástupci EU by podle této "Pražské výzvy" také měli začít Rusko jasně označovat jako hlavního původce těchto nepřátelských dezinformací.

 

Vážně si myslí Zaorálek a Chovanec, že lid český (ale i maďarský, polský, dokonce i rakouský a další) nerozezná, zda si z nás dělá Putin, nebo Clintonová, CIA či FBI  mopslíky na kývacím pérovém krku jako hračky?

 

Vážně si současná následovnice STB myslí, že se informace mezi lidmi nepředají ústně, když i v době, přestože ještě lid neznal lis Jana Gutenberga  - vynálezce knihtisku - věděl, co se děje v Itálii, či na dálném východě?

Pravda, trvalo to trochu déle, protože "krajánci" nebyli tak rychlí, ale přesto se zboží přepravovalo a myšlenky šířily!

 

O co dál pokročilo myšlení dnešních spalovačů knih a zapalovačů hranic s myšlenkou? Vážně si nějaká potrhlá parta z Bruselu myslí, že zakáže lidem myslet? Vážně to hejno potrhlých manipulátorů nečetlo v dějinách, že vždy ti, co zakazovali myšlenky a pokrok, dopadli nakonec hůře, než ti, co ten pokrok a myšlení přinášeli?

 

 Mogheriniová nechtěla prý specifické případy dezinformací - ať už v Katalánsku či třeba na Balkáně - komentovat. Připomněla ale, že zvýšení počtu členů i rozpočtu příslušného týmu navrhovala opakovaně a byly to členské země, které podobnou možnost dosud odmítaly. "Potřebovali bychom rozšíření a dodatečné zdroje jsem navrhovala. Doufám, že tentokrát podporu získám," poznamenala a připomněla, že europarlament s větším rozpočtem problém nemá.

Ta nemocná dáma v Bruselu si myslí, že když dá na slovo Katalánsko "error" a HOAX, že lidé budou říkat: ti Katalánci jsou rozvraceči režimu a vzpurní, nebezpeční kacíři? Přece i za ostnatými dráty se vědělo, co na západě je. A my jezdíme do Katalánska a známe tyto hodné a milé lidi. A cvok, který nám bude podsouvat, že jsou to vrazi, protože je údajně podporuje Putin, pro většinu myslících bude pouze postavička Milouše Jakeše: tupá a primitivní. Kůl v plotě mezi nohsledy a práskači.

 

Hrůza jímá vedoucí státostranu v Bruselu

Evropská komise oznámila vznik expertní skupiny a začátek veřejné konzultace týkající se problematiky falešných zpráv. Příští rok na jaře chce na základě diskusí s veřejností a práce skupiny přijít se strategií proti jejich šíření.

 

Je rok 2017 a pokud by někdo spal déle, myslel by si, že je rok 1938, 1948 nebo dokonce 1968, kdy nás přijela osvobodit Sovětská armáda.

  Ne, blíží se rok 2018 a vedoucí úloha paty v Bruselu se třese o svá koryta a obviňuje lid z rozvracení republiky polokomunistickié, evropské. A to jsme už zde měli. Dokonce několikrát. Nic nového pod sluncem.

Pouze to Hitler zdokonalil gestapem a koncentráky s plynem.

Co na lid vymyslí Brusel? Zatím jsou v Katalánsku vystřílené oči gumovými projektily teroristy a diktátora z Madridu. Proti praporům samopaly. I my to známe: Opletal zaplatil za svobodu životem a Kubata dal hlavu za Blata. Přesto se Zaorálek a Chovanec propůjčili k pokračování.

 

 

Česká republika se zasazuje o zvýšení prostředků i počtů lidí, kteří se na evropské úrovni zabývají strategickou komunikací, především směrem k východu. Novinářům to v Bruselu řekl český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek. Praha není podle něj v této své snaze osamocená a hledá další spojence. Také jiné, především východní země EU poukazují na potřebu čelit falešným a zavádějícím informacím z tohoto směru, jejichž cílem je zkreslovat či dokonce ovlivňovat politickou situaci.

 

V září 2015 v reakci na dezinformace, které často měly původ v Rusku a souvisely především s děním kolem Ukrajiny, summit EU rozhodl o vzniku specializovaného týmu v rámci evropské diplomatické služby. Pracuje v něm 14 lidí, včetně českého zástupce. Tým analyzuje a odhaluje nejrůznější dezinformace, na svém seznamu má nejméně 3500 takových zjištění, naposledy v souvislosti s děním v Katalánsku. (To je oficiální zpráva. Vážně jim nepřeskočilo?) Tým se kromě toho snaží přispívat k pozitivnímu obrazu EU v zemích Východního partnerství.

 

Bylo nám oznámeno, že už před 300 lety, kdy Katalánci chtěli svobodu, Putin přes internet provokoval katalánský lid. A i před sto lety Putin provokoval katalánský lid. Tak to alespoň naznačuje expertní skupna antihybridních specialistů. Protože tak dlouho Katálánci chtějí svobodu. Někdo opět v Evropě zešílel. První světová, druhá světová a co bude dál? 

 

Soudruzi v Bruselu, protesty v Katalánsku skutečně Putin nemohl zavinit. Vážně ještě Putin nežil, což si antidezinformační centrum neuvědomuje a přesto nás o tom přesvědčuje: 11. září si Katalánci každoročně připomínají jako den, kdy přišli ve válce o španělské dědictví v roce 1714 o nezávislost. Oslavy Dne Katalánska lokálně nazývaného La Diada jsou v posledních letech stále častěji spojovány se snahou o odtržení od Španělska.  Centrální vláda v Madridu o osamostatnění jednoho z nejvýznamnějších regionů ale nechce slyšet. Nebo snad Putin dokázal reinkarnaci?

Vážně tomu máme věřit a Brusel s Chovancem a Zaorálkem nám to mají vtlouci do hlav?