Vytisknout

Je šílené, že skoro nikdo ve veřejnosti neví: Telička a Jourová, kteří se plazí pod výsostí "pan Brusel" nejsou placeni horentními platy z bruselské práce, protože bruselský cirkus nic nevytváří. Ty šílené platy jim platíme my na úkor důchodců, na úkor léčení rakoviny dětí a dalších těžkých postižení!

 

Základní plat řadového eurokomisaře - české zástupkyně Věry Jourové, činí 20 832 eur (562 tisíc korun). Tyto peníze podléhají takzvané evropské dani, která míří zpátky do rozpočtu EU a činí přibližně 45 procent.

 

Kde se ty peníze berou?

Nejvíce peněz tvoří příspěvky jednotlivých zemí (každá země posílá zhruba 0,7 procenta svého HDP), dále jde o část peněz z harmonizované daně z přidané hodnoty (asi 0,3 procenta vybrané částky) a také většinu vybraného dovozního cla za zboží dovezené do EU. Státy si z cla nechávají jen malou část.

Po skončení působení ve své funkci dostává každý bývalý člen komise 40 až 65 procent svého platu (podle toho, jak dlouho byl ve funkci), a to po dobu tří let.

Po 65 letech věku má nárok na důchod, který činí 4,275 procenta za každý rok ve funkci, tedy při pětiletém působení dostane 4452 euro (120 tisíc korun) měsíčně.

Po skončení své funkce dostávají poslanci „odchodné“ ve výši jednoho platu, za každý odsloužený rok dostanou jeden měsíc. Po pěti letech v EP mají nárok na pětiměsíční odchodné. Vedle toho dostanou europoslanci rozpočet na platy svých asistentů, a to až 21 209 eur (573 tisíc korun). Česko má 21 europoslanců. A to není vše:

 

Příspěvky    
Na všeobecné výdaje (náklady na řízení kanceláře v členském státě) 4.299 118.000¹
Na cestovní výdaje (účast na oficiálních schůzích orgánů EP) dle skutečných nákladů  
Roční příspěvek na cestovní výdaje (mimo účast na oficiálních schůzích orgánů EP) 4.243 116.000¹
Na asistenty (čtvrtinu těchto prostředků lze využít na služby, např. odborné studie, posudky, právní poradenství, správa webu, atp.) 21.209 581.000¹
Denní příspěvek (diety)(schůze v út, st, čt, pá) 304/den na schůzi orgánu EP 8.300¹/den

 

 

Prý nás západ šíleně dotuje

Ale kdeže. I když nám předkládají účet úžasný, naše členství v EU si bohatě přeplácíme. To prý však nemáme započítávat.

 

Česko z finanční bilance vychází pozitivně. Za prvních 10 let členství v EU (do roku 2014) jsme na Unii vydělali. Jak spočítal Nejvyšší kontrolní úřad, za tuto dobu jsme do společného evropského balíku poslali 390 miliard korun a zpátky jsme dostali bezmála 800 miliard. Jsme tedy 410 miliard korun v plusu a ještě několik dalších let, nejméně do roku 2020, bychom měli stále více čerpat než posílat.

Ale že na to spotřebováváme tisíce úředníků, policistů, zaměstnanců bank, právních firem a poradců, poradců smluv o žádosti na dotace a mnoho dalších šílených výdajů zatím všichni odmítají zveřejnit. Tyto náklady jakoby byly gratis. A dokonce víme, že každý rok odchází na západ kolem 300 miliard korun, minulý rok prý už dokonce 420 miliard.

 

Takže pouze za minulý rok od nás na západ odešlo 420 miliard, zatímco nás strašně dotovala Evropská unie za prvních deset let výší 410 miliard. A nikdo nesmí zveřejnit náklady na obsluhu dotací, kde každá žádost představuje neuvěřitelné množství normohodin úředníků a justice!

Stali jsme se otroky povýšené Evropské unie!

 

 

To si nedovolil ani Sovětský svaz v době okupace!

A kdo si bude stěžovat, má být tvrdě potrestán, řve Jourová a nyní Telička naposledy v pořadu Václava Moravce za měsíční miliónovou dotaci. Kdy tato zvrácenost skončí? A ten, kdo to kritizuje, je ruský šváb, dezinformátor a alternativní provokatér, kterého by Lidové milice z neziskových organizací ministra Chovance měly umlčet.