Vytisknout

Od rána do večera slyšíme o zneužití dotací a Čapím hnízdě. Těžko uvěřit, že by byl Babiš a jeho právníci tak hloupí, že by si to tenkrát nepohlídali. To, co je však skutečným zločinem je údajná nulová nezaměstnanost, když na trhu práce je kolem 500 000 slovy pěti set tisíc uměle zaměstnaných lidí. Neuvěřitelné.

 

Nabízím miliardu, když za jeden den postavíte třípatrový dům i s podsklepením. Nesmysl? Samozřejmě. Tak proč totéž udělala prapodivná vláda pod vedením Sobotky (ČSSD), Babiše (ANO) a Bělobrádka (KDU-ČSL)?  A dodejme, že navíc vytvořila umělá zaměstnání, kde nikdo nic nedělá, ale ti co pracují, na ně platí. Samozřejmě tak divné obvinění nutně musí následovat vysvětlení.

 

Nápad, jak vyplácet sociální dávky poukázkami vypadal úžasně. Bohužel do doby, než se to spustilo. Napadlo někoho, jaká je s tím práce, že je to cenina a neuvěřitelné množství normohodin celou republikou? Asi ne, protože opět fyzicky je to komunistická agenda, kde všichni dělají úžasnou věc, ale náklady jsou tak obrovské, že se to nedá zvládnout. Komedie? Samozřejmě, a tito lidé by mohli dělat nějakou práci, kterou je více třeba. Po celém státě! Nápad možná dobrý, ale za provedení nikdo trest nedostal. Jak je to možné?

Dále: v neziskovém sektoru dnes na plný úvazek pracuje kolem 150 000 lidí. Na plný úvazek! Děsivé číslo. I kdybychom vzali v úvahu, že 50 000 se třeba může starat o nemocné či přestárlé, většina dělá, jakoby něco dělala, ale nedělá nic. Zářný příklad je nezisková organizace Evropské hodnoty, která je přínosem pro stát nula, ale odčerpává zaměstnance, kteří v pracovním procesu schází. A Masarykova univerzita chrlí tisíce nemakačenků, které stát zaměstná - nezaměstná, ale kdybychom se shodli, že jim nedáme nic, ve Škodě auto či na dálkové dopravě včetně řidičů autobusů by bylo tolik pracovníků, že by mohli pracovat na šest hodin denně.

A nyní: všimli jste si, kolik lidí zaúkoluje jedna kauza Čapí hnízdo? Kolik lidí na ní pracuje? Od policistů, přes advokáty, politiky, politické komentátory, státní zástupce, vyšetřovatele, zaměstnance ROPu, zaměstnance Bruselu, zaměstnanců bank až po státní úředníky a politiky v čele s Jourovou za milión měsíčně? Těch 200 000 až 300 000 by z hodiny na hodinu mohlo nastoupit do zaměstnání, které by mělo pro Českou republiku smysl. Třeba jako řidiči autobusů v Praze, nebo by mohli nahradit Ukrajince od Plzně po Babišovy mlékárny a pekárny s masnými výrobky současně.

 

A pak to nejhorší!

Může stroj pracovat 24hodin denně pracovat na 200%? Samozřejmě je to nesmysl. 100% je maximum. Tak proč vláda dala do rozpočtu tolik peněz, jakoby se měla splnit pětiletka za dva roky? Prostě třípatrový dům se sklepem nikdo za den nepostaví, i kdyby za to dostal miliardu. Pouze to někdo slíbí, miliardu prošustruje a pak, když dojdou peníze, na nový dům nebude. A přesně toto udělala minulá vláda. Měla stáhnout kolem 100 miliard, (například zastavit dotace na neziskovky ve výši 15 miliard, snížit počet vysokých škol o třetinu a ubrat peníze cca 35 miliard, protože není nutné živit politology z Masarykovy univerzity v řádu tisíců, dále propustit politology zaměstnané a ušetřit další miliardy a další a další zbytečné výdaje včetně třeba na inkluzi)

Prostě když centrální banky zešílely a pustily do oběhu (ČNB bilion korun a ECB 2 biliony eur) a všechny státy najednou v Evropě hlásí, že nemají lidi na práci, co se stane, až se začnou ty peníze splácet (oficiálně stahovat) jen Bůh ví. A na toto období měli Sobotka a Babiš ušetřit peníze, když stejně to nejde proinvestovat. Pouze se jimi mohou chvástat. A i kdyby Čapí hnízdo bylo něco proti zákonu v hodnotě proinvestovaných 50 miliónů, proti zdevastování státu a neušetření minimálně sto miliard je to jenom plácnutí do vody.

To, že si žijeme nyní úžasně na dluh, je zločin zločinů. (U Sobotky už druhý zločin) I mnozí bezdomovci začali půjčkami a žili si jak lordi. Pak přišla doba zlá a skončili pod mostem. Ale zatímco ti bezdomovci si za to mohou sami, nám, občanům České republiky tuto situaci připravila zločinná vláda Sobotky a Babiše a pod mostem by za to měli být oni a nikoliv rukojmí - občané České republiky, až se lehkovážné uvolňování centrálních bank začne splácet stahováním měn!

 

P.S Např. oněch 100 miliard přísně svázat na období cyklického poklesu, kdy nebudou peníze na silnice apod., a pak se budou hodit. Prostě zastavit politické čachry a myslet na lidi, že i v krizi musí lidé pracovat a živit rodiny. A ta krize příjde, i když třeba až za rok. Prostě až skončí intervence Evropské centrální banky. A to už se blíží.