Vytisknout

Když někdo(např.EU) nabízí dotaci investorům na některé projekty, tak pro zájemce stanoví určité podmínky. Žadatel o dotaci (např. Firma čapí hnízdo) musí:

 

  1. Požádat písemně na co dotaci žádá, a o jakou částku se jedná.
  2. Musí splnit podmínky stanovené pro obdržení dotace.
  3. Dotující (EU)prověří splnění podmínek a dotaci poskytne, nebo neposkytne
  4. Investor ( firmaČapí hnízdo) musí proinvestovat ze svých peněz zbývající částku pro výstavbu projektu, tedy cca 80-90% (dotace cca 10% - 20%) .
  5. Projekt- tedy výstavbu musí dokončit v určitém termínu.

 

Tak a nyní si vyhodnoťme z informací médií , výstavbu Čapího hnízda. Projekt byl úspěšně dokončen a slouží veřejnosti. Dává práci 68 pracovníkům. Zisk z provozu

je odváděn v ČR do státního rozpočtu a za dobu provozu je odvod na daních vyšší než byla dotace 50 mil. Kč. Při tom dotace byla poskytnuta z peněz EU, ne tedy ze státního rozpočtu ČR.

Pak se najde „slepičí prdelka“, která před volbama v ČR, běží do Bruselu, že s tou dotací asi nebude něco v pořádku. Vyvolá dokonce trestní stíhání „někoho“ proti úspěšnému podnikateli. Sám stěžovatel je neschopný cokoliv vyprodukovat, jen závidí jinému úspěch. Ale hodí se to před volbama, zblbnout lidi – voliče.

 

Aby to nebylo málo, ve stejné době kdy před volbama se mluví jen o Čapím hnízdě, jiný „umělec“ (ministr Herman) si nechá v dosluhujícím parlamentu schválit 450 mil. Kč na výkup prasečáku v Letech u Písku, od soukromé firmy a z peněz ze státního rozpočtu.

 

 

Ve stejném dni, kdy se tato informace objevila v televizi, vystoupí ministr financí s tím, že částka, pro výkup prasečáku, je dvojnásobně vyšší než je úřední odhad. To znamená , že ze státního rozpočtu cca 225 mil. Kč půjde soukromé firmě navíc.

O tom , kdo firmu vlastní a kam skutečně peníze navíc poputují se mlčí a nikoho to nezajímá.!!!!! Máme přece kauzu Babiš a s ním ,jako trestně stíhaným, do vlády nepůjdeme.

 

Ten nově vzniklý „demokratický blok“, z ODS, TOP 09, STAN, a dalších by se měl správně nazývat blokem demagogickým, aneb poskoci Kalouska,člověka destruktivního, zatrpklého, za kterého mluví jen řeči a žádné pozitivní výsledky.

 

 

Tento blok vznikl hlavně proto, že se bojí nové vlády s premiérem Babišem, který se nezastaví před rozkrýváním korupce politiků v minulých letech.

Jsem zvědavý,až bublina kolem čapího hnízda splaskne a trestní stíhaní bude zastaveno(což se evidentně stane), jak se budou kroutit politici Bělobrádek, Zaorálek, Fiala a další, jak budou vysvětlovat své postoje k vytvoření schopné vlády ve prospěch občanů ČR.

EU – v kauze dotace pro Čapí hnízdo ani nemůže rozhodnout jinak, než ve prospěch Čapího hnízda. Proč?

  1. Musela by si příslušná komise přiznat, že neprovedla kontrolu žadatele a splnění podmínek.
  2. Ale tu přece provedla a uznala splnění podmínek.
  3. Přiznali by pracovníci komise EU že pochybili???? Těžko.

Tak jaký je vlastně problém...?

Jen v boji o moc a křesla ve sněmovně. Přece za 100 tis. Měsíčně si pokecat ve sněmovně a za nic v opozici nezodpovídat, je mnohem jednodušší, než pracovat.

Mnozí poslanci neví co je to výroba, neví co je to zodpovědnost za výsledky firmy, neví co je to mít zodpovědnost za zaměstnance atd. Ti v tzv. Demokratickém bloku zradili vlastní voliče. Hlas jim přece dali lidé v přesvědčení, že budou pracovat pro blaho naší ČR.

Asi by toho mohlo být víc, ale je to jen osobní názor na situaci u nás v ČR.