Vytisknout

Toto zbabělé  kandiduje na prezidenta? Zaleze do díry a když má vystoupit na veřejnosti, musí znát otázky, aby dokázalo odpovědět? Ani šlapku na E55 za hodinu nepoznáme, natož podělaného budoucího prezidenta!

 

Který hlupák může volit na bianco šek?

Důchodcům doporučujeme, ať si vše pořádně ověří. Lidem říkáme, ať si ověří každou smlouvu. Zde máme sepsat smlouvu s nějakým "inkognito", kterého ani neznáme a který nám předříkává pouze nějaké tupé, akademické floskule? Bude potřebovat na zahraniční jednání roztleskávačky z Evropských hodnot?

Něco tak trapného jsme ještě u nás neměli.

 

Třeba alespoň akademik Drahoš zapiští!

 

Kdyby alespoň názor ze své hlavy to divné Drahošovo vypotilo, ale i do posledních dvou debat si to vyžádalo podklady, prý se zná s Drahoňovským, prý se zná i s dalším z České televize a ty ty ty, bu bu bu, když se zeptá moderátor, či prezident Zeman bude žádat jinou otázku, tohle divné bu bu bu řekne ty ty ty a prý to divákům prozradí, řeklo to divné Drahošovo na ČR Radiožurnále. Prý my, akademici jsme zvyklí plynule mluvit, ale nikdo nám nepředkládá nečekané otázky...

Vážně tohle akademické dílo si dovolilo kandidovat na prezidenta republiky? Divíme se pak, v jaké hrůze se proti východním státům ocitá naše školství, naše akademie, když tam máme takováto individua v čele? Tohle Drahošovo má být to expertní z akademie věd? Pak ale je jasné, že místo aby akademie produkovala miliardy z vědeckých poznání, stále žádá nové a nové dotační granty na hledání úžasného perpetuum mobile.

 

 Vážně vám nepřipomíná Drahoš kaprála z "Dobrého vojáka Švejka"?

"Voni vás jen tak strašejí," ozval se Švejk, "žádnej voják se nemá ničeho bát. I kdyby v boji padl do latríny, tak se jen voblíže a jde dál do gefechtu, a na votravný plyny je každej zvykle] z kasáren, když je čerstvej komisárek a hrách s kroupama. Ale ted prej vynašli Rusové něco proti šaržím..."     "To budou asi zvláštní elektrické proudy," doplnil to jednoroční dobrovolník, "ty se sloučí s hvězdičkami na límci a ty vybuchnou, poněvadž jsou z celuloidu. To zas bude nová pohroma."

 Vrchní polní kurát vtom spadl z lavice a spal na zemi dál. Desátník se na to hloupě díval a pak za všeobecného ticha zvedal ho beze všeho přispění druhých na lavici sám. Bylo vidět, že ztratil všechnu autoritu, a když řekl slabým beznadějným hlasem: "Mohli byste mně také pomoct," tu všichni z eskorty dívali se strnule a nehla se ani živá noha.     "Měl jste ho nechat chrnět, kde byl," pravil Švejk, "já jsem to se svým polním kurátem jinak nedělal. Jednou jsem ho nechal spát na záchodě, jednou se mně vyspal nahoře na almaře, v neckách v cizím domě a bůhví kde se všude vychrněl."     

Na desátníka přišel náhle nával odhodlanosti. Chtěl ukázat, že je zde pánem, a proto řekl hrubě: "Držte hubu a nekecejte! Každej pucflek se toho zbytečně nažvaní. Jste jako štěnice."   

 "Ano, zajisté, a vy jste bůh, pane kaprál," odpověděl Švejk s rovnováhou filosofa, který chce na celém světě uskutečnit zemský mír a pouští se přitom do hrozné polemiky, "vy jste matka sedmibolestná."     "Panebože," zvolal jednoroční dobrovolník, spínaje ruce, "naplň naše srdce láskou ke všem šaržím, abychom se na ně nedívali s odporem. Požehnej našemu sjezdu v této arestantské díře na kolejích."   

 Desátník zrudl a vyskočil: "Já si zakazuji všechny poznámky, voní jednoročáku."   

 "Vy za nic nemůžete," chlácholivým tónem mluvil dál jednoroční dobrovolník, "při mnohých rodech a druzích odepřela příroda živočichům všechnu inteligenci, slyšel jste někdy vypravovat o lidské hlouposti? Nebylo by rozhodné lepší, kdybyste se byl zrodil jako jiný druh savce a nenosil to blbé jméno člověk a kaprál? Je veliká mýlka, že si o sobě myslíte, že jste nejdokonalejším a nejvyvinutějším tvorem. Když vám odpářou hvězdičky, tak jste nula, která se odstřeluje beze všeho zájmu po všech zákopech na všech frontách. Když vám ještě jednu frčku přidají a udělají z vás živočicha, kterému se říká supák, pak ještě to nebude s vámi v pořádku. Váš duševní obzor se vám ještě víc zouží, a když složíte někde na bojišti své kulturně zakrnělé kosti, po vás v celé Evropě nikdo nezapláče."   

 "Já vás dám zavřít," vykřikl zoufale desátník.

Jednoroční dobrovolník se usmál: "Vy patrné byste mé chtěl dát zavřít proto, že jsem vám nadával. To byste lhal, poněvadž váš duševní majetek nemůže vůbec vystihnout nějakých urážek, a kromě toho vsadil bych se s vámi, o co byste chtěl, že si nepamatujete vůbec ničeho z celé naší rozmluvy. Kdybych vám řekl, že jste embryo, tak to zapomenete dřív, ne snad než přijedeme na nejbližší stanici, ale dřív, než se kolem nás mihne nejbližší telegrafní tyč. Jste odumřelý mozkový závin...

 

Ty výkřiky Drahoše v náručí Horáčka a dalších hvězd sluníčkové kavármy pouze doplňují fakta: Televize Prima situaci vyřešila tak, že určité okruhy témat poslala, ale jak Jiřímu Drahošovi, tak Miloši Zemanovi. A během pátečního odpoledne okruhy zároveň zveřejnila a rozeslala všem českým médiím. To lze brát jako další potvrzení našich informací, neboť zveřejňování okruhů či samotná veřejná zmínka o tom, že je kandidáti dostali, není vůbec běžná.

Pokud bude večer a pozítří debata s prezidentem Zemanem a budou nám předkládány jenom akademické floskule, tak to ať si sakra strčí Drahoš a jeho parta... Víte kam? Do akademické... Je to trapné, ubohé a slizké!

 

Předešlé

Koho budete volit vy, Češi? Romové Drahoše, nabádá Horáček, Banga a Romea.cz

Takže aby bylo o panu Drahošovi jasno! Chce euro, migranty a do tvrdého jádra. Důkazy.

Drahoši, řeknete konečně nějaký názor, když vás dle Moravce a Dvořákové volily "elity"?

Topolánek a Drahoš pro cenzuru, Hynek, Hannig a Zeman pro svobodu!