Všude se šetří. Na každém se šetří. Jenom se nešetří tam, kde zneužívání je katastrofální. Přitom každý, kdo si dovolil protestovat, byl nepřítel státu, lidsky rasově zvrácený až náckovsky nacistický. Ale to přece o rasismu není.

 

Je to o tom, že neziskové organizace sociálního začleňování nic nedělají, ale nezbankrotují a nikdo je na ulici nevyrazí. Platy jim však stále jdou!

 

Že Šabatová kydá hnůj na každého, ale je beztrestná a nikdo ji nevyrazí.

Že partička dotačních násosků  v sociálním začleňování neodvedla žádnou práci, ale nikdo od nich soudně peníze nevymáhá zpět.

 

Prostě to není o Romech a celých klanech práce se štítících lidí včetně neromů, ale a práci, která se nedělá. Že místo trestu to vláda zaretušuje a tuto skupinu podplácí.   Že neziskové organizace bobtnají, ale za výsledek nezodpovídají.  Že bývalá ministryně feministka Michaela Marksová a ombudsmanka Šabatová chodí po svobodě a nikdo je trestně právně nestíhá. Že každá žena v pokladně marketů si zaplatí ztrátu, pokud se přepočítá v desítkách korun, ale tyto dvě dámy prošustrovaly desítky miliard a je ticho po pěšině. Že prostě mají zodpovědnost jenom obyčejní lidé, ale přísavky na dotace nikoliv.

 

Že to převážně Romové totálně zneužívají? No a co, když jim to Marksová a Šabatová v zády s Kocábem a Dienstbierem nabízely! A přes neziskové organizace dokonce cpou!

 

Nejvyšší kontrolní úřad konečně odhalil, co všichni víme, ale nesmělo se o tom oficiálně psát a kdo to veřejně říkal, byl nácek, či rasista. 

Na podporu bydlení bylo v letech 2012–2016 vyplaceno 61 miliard, přitom se během této doby zvýšily roční náklady státu ze sedmi na dvanáct miliard. A přes úžasné nasazení sociálního začleňování, jak všichni ve veřejnoprávní televizi deklarovali, je to katastrofa. Zároveň se zvýšil počet osob pobírajících příspěvek na bydlení ze 165 na 215 tisíc. Počet lidí žijících v tzv. vyloučených lokalitách, kde jsou k bydlení vůbec nejhorší podmínky neklesl, ale vzrostl z 80 na 115 tisíc. Když si člověk uvědomí, že se tohle všechno odehrálo v období, kdy ekonomika utěšeně rostla, pak těžko hledat lepší důkaz pro tvrzení, že sociální dávky samy vytvářejí své příjemce.

 

 

 

Přitom řešení tak těžké není: mohli by si vybrat sami. Vytvořit betonové holobyty z betonu, kde se nedá zničit nic se studenou vodou, nebo opravit vybydlené byty a řádně platit za užívání. Holobyty bychom hradili my, energii a vodu oni. Takže by jim vůbec peníze nikdo na ruku nedával. Nepotřebovali by je. Drzost státu a neziskových organizací, že jim budeme hradit další a další byty a platit za ně dluhy je otřesná. A Brno jde v čele. Tak ať to negarantují spolunájemníci, ale přímo politici, kteří tato děsivá společenství vytvářejí: Šabatová a jejich prodloužené ruce jako neziskové organizace. Tak jako když řidič platí ztrátu z nabourání, tak má platit zaměstnanec neziskové organizace ztrátu z nekvalitní práce. Dokud nebudou mít vytvořen trest za špatnou práci v sociálním začleňování, budou se nám smát pořád. Ne Romové (či další ve vyloučených lokalitách), ale přísavky z neziskových organizací. Mladí, nic nedělající a bez zodpovědnosti. V čele se Šabatovou. Marksovou. A dalšími.

 

Práce není rasistické vydírání: pracovat musí každý, kdo chce žít. A není to o tom, že není práce. Pokud tato vyloučená lokalita má kolem sebe neuvěřitelný bordel, natahuje ruce na dávky, ale ani úklid kolem domů a opravy bytů si neudělá, nemá právo ani na korunu z našich daní. Stačilo by jediné. Svolat jeden blok po druhém a oznámit: dokud si neuklidíte a domy nevyčistíte, rozmlácené neopravíte, nedostanete nic. Zde máte vápno, kýble a odpadkový vůz. My dodáme navíc policii, aby se to nerozkradlo. A dokud vše nevrátíte do původního stavu, nedostane nic. Ani korunu.

Je to vážně rasismus? Ne, je to základ života homo sapiens sapines, neboli člověka kulturního. A možná už z dob neandrtálců...