A proč se tak lidé mohou domnívat? Protože se ta sedmiletá holčička nenašla. A která holčička se nenašla? No, přece ta, o které nikdo neví. A protože ji police nenašla, padlo podezření na Kalouska a Farského...

 

Tak takovouto logiku předváděl Kalousek a Farský s pokusem vraždy jakýmsi novičokem. Nikdo neví, zda to vůbec byl novičok, ale už máme zatčeného a odsouzeného.

Samozřejmě úvodní zprávu musíme okamžitě dementovat. Obvinit někoho ze znásilnění, či dokonce pokusu o vraždu si nikdo v demokratickým státě nesmí bez důkazů dovolit. I když Babiš...

 

Co napsal (dle veřejného zdroje České televize)  na Twitteru Jan Farský a podpořil ho Kalousek? Prezident Zeman se dopustil vlastizrady tím, že chtěl znát důkazy a požádal BIS, aby ověřila, zda novičok se v Československu nevyráběl a zde nějaké zásoby nejsou. Cvoci? Šílenci?

 

Doslovný přepis

„Zeman pověřil BIS pátráním po novičoku. Aktivně se tak zapojil do šíření ruských dezinformací. Ohrožuje tak bezpečnost České republiky,“ uvedl na Twitteru šéf poslanců STAN Jan Farský. Později dodal, že se Senátem projedná žalobu na velezradu.

„Míra zrádcovské servility prezidenta ČR vůči cizí mocnosti překročila všechny meze. Vláda ČR by měla uložit BIS zpracovat analýzu, jak velkým bezpečnostním rizikem je ruská rezidentura na Pražském hradě. A na základě té zprávy konat,“ reagoval šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek!

 

Takže prezident země, který žádá ministra zahraničí a rozvědku BIS o ověření důkazů je velezrádce? Ale čí, když brání svoji vlast? Velezrádce Evropské unie, že brání Českou republiku? Vážně se smí v demokratickém státě obvinit kohokoliv z čehokoliv včetně Farského a Kalouska, aniž by byl ten, co si nařčení vymyslel, potrestán? Vždyť v Británii je podezření z vraždy dvou, respektive tří lidí a to se nemá vyšetřovat? Nebo dokonce občané dotčených zemí nesmí znát pravdu, jak to skutečně bylo a je vinen ten, na koho vůdce ukáže?

Vážně je stav, ve kterém se nalézáme, statutem demokratický? Zrušíme soudy?

 

Ještě jednou: to obvinění Farského a Kalouska  je pouze ilustrační, zrcadlově nastavené na skutečné obvinění ve veřejném prostoru našeho prezidenta Miloše Zemana, který projevil tu údajnou drzost a chce, aby mu byly předloženy důkazy z pokusu vraždy  a obvinění, že i zde mohl být novičok!

 

Včera večer asi britské premiérce přeskočilo úplně: prý se Putin a Rusko ptalo, jak přepravit novičok do Británie a otrávit Skripala.

Prý to slavná Thereza pravděpodobně ví.

 

Autentická zpráva - úsudek si udělejte prosím sami

Britská premiérka Theresa Mayová v pondělí upozornila, že Británie disponuje informacemi, že Rusko v posledních deseti letech zkoumalo způsoby, jak přepravovat nervové látky. „Pravděpodobně za účelem vraždění,” uvedla v souvislosti s otravou dvojího agenta Sergeje Skripala a jeho dcery.

 

Úžasné - Rusové vytvořili novičok, ale nedokázali ho přepravovat, tak se všude tázali, jak ho dopravit do Británie? A my, ovce, tu stupiditu máme přijmout a odkývat?

 

 

Hlas lidu, hlas Boží, by se dalo říct k výroku britské dámy

Pavel Matula, Jindřichův Hradec

Po, 26. března 2018, 20:27:24  | 
Souhlasím  |
Nesouhlasím  |
+127 / -3

„Pravděpodobně za účelem vraždění,”

Soudruzko, vas manzel ma ptaka pravdepodobne za ucelem znasilneni.

"pravdepodobne" je super. A nejakej dukazek by nebyl? Aha, od te doby, co na Husajna jen stacilo, ze 'pravdepodobne ma chemicke zbrane', tak to zkousite na Putina.

Jenze na nej nemate koule, soudruzko.

 

Miloš Kolář, Brno

Po, 26. března 2018, 20:32:16  | 
Souhlasím  |
Nesouhlasím  |
+94 / -1

Jejich premiéři jsou zvláštní. Před 80 lety jistý Chamberlain přivezl z Mnichova papír s nímž mával na letišti a říkal, že je to smlouva, která zajistí mír v Evropě.-DDDDD