Bulvární novinář Pavel Novotný  se musí omluvit rodičům nezletilého chlapce, které kritizoval kvůli videu s písní skupiny Ortel.

„Žalovaný (Pavel Novotný) je povinen zaslat na adresu trvalého bydliště paní Moniky Benešové písemnou omluvu ve znění: Vážená paní Benešová, omlouvám se Vám touto cestou za svá vyjádření, která jsem učinil na svém profilu na sociální síti Facebook o Vaší osobě, podpis Pavel Novotný - do tří dnů od právní moci tohoto rozsudku,“ rozhodla samosoudkyně Šárka Malíková Petříčková. Obdobnou omluvu má Novotný zaslat i partnerovi Benešové Karlu Vyskočilovi. 

 

Pavel Novotný, člen ODS

 

Pro Alláhovo slávu uříznou ti hlavu

Zhruba tříminutové video natočil chlapcův otec Karel Vyskočil v létě 2016 v autě cestou z dovolené. Na internetový server YouTube ho pak umístila jeho partnerka Monika Benešová. Rodina si v „klipu“ pouští ve voze píseň kapely Ortel, v jejímž textu se o muslimech uvádí například to, že „pro Alláhovo slávu uříznou ti hlavu. Mají jen o to snahu, žijou pro vítězství“.

 

To prý děsivě rozčílilo Novotného, protože zpívat např. proti Al Kaidě či Islámskému státu je strašný rasismus a xenofobie, neb tito lidé jsou beránci a pan Vyskočil jim ubližuje.

Debil, blbka, kreténi - výrazy, kterými Pavel Novotný počastoval rodiče devítiletého chlapce za to, že natočili video, na kterém všichni tři zpívají protimuslimskou píseň Mešita od kapely Ortel.

 

„Já už jiný nebudu. Xenofobii a rasismu se neustupuje,“ odpověděl na dotaz, jestli zmírní vyjadřování na sociálních sítích, poloviční žid Novotný, jak o sobě velice rád tvrdí.

 

Možná nejlepší soudní počin by byl, kdyby se Novotný - poloviční žid - musel podrobit léčení tím, že by šel toto vysvětlovat bojovníkům Islámského státu, místo řvát tyto kecy do bulváru za velké peníze. Ona i ta bulvarizace má své hranice a sprostý zpěvák a další provokatér Banga, dnes svědek, by mu mohl jít na pomoc.

 

 

OTÁZKA: Jsi žid? Ivana
 
Pavel Novotný na předávání Pornooskarů v klubu Celnice ODPOVĚĎ: Jsem poloviční Žid a jsem na to velmi hrdý 18.7.2007 13:45
 

 

Stejné právo vyjádřit svůj nesouhlas má podle Bangy i Pavel Novotný. „Možná mohl volit jiná slova, ale to by zase nebyl on. On se takhle vyjadřuje. Pokud někoho kritizuje, tak se z devadesáti procent nemýlí,“ je přesvědčen zpěvák. Debil prý není nadávka, ale diagnóza. (Jaksi zapomíná přidat, že to říct o Bangovi, tak z diagnózy se stává rasismus)

Zdroj: https://revue.idnes.cz/radek-banga-fanousci-ortel-pavel-novotny-soud-for-/lidicky.aspx?c=A180410_153817_lidicky_iri

 

Vzkaz oběma:

Afghánské ženě byla uříznuta hlava za to, že šla nakupovat bez manžela