Naši studenti prožívají to, o čem se Vladimíru Iljičovi Leninovi ani nesnilo: díky Evropské unii žijí v komunismu, vše je zadarmo, pečení holubi přímo do huby, ráj na zemi a světlé zítřky před nimi. A Anna Proletářka píšící pro E15 si ten komunistický ráj užívá plnými doušky a žasne nad tupoctí Britů, že z toho ráje odcházejí pryč.

 

A naše budoucí inteligence je vskutku inteligentní

Nebo už vážně vymysleli perpetuum mobile? Ale že nám to neprozradili...

 

Komentář Anny Proletářky (Rouskové): EU mě rozmazlila. A jsem za to ráda (No bodejď aby ještě nadávala)

Anna Rousková

E15   
 Většina mých článků týká současných společenských fenoménů, což je i oborem mého studia na University of Glasgow, kde přebíhám mezi předměty sociologie a psychologie. 
 
 

"Studuji ve Velké Británii, respektive ve Skotsku. Stačila občanka a trocha trpělivosti pro vyplnění detailů dotazníku a v závěru doslova symbolický administrační poplatek. Studenti z Evropské unie mají školné hrazené skotskou organizací SAAS.

Ale fakt, že většině přísedících přijde úplně přirozené bydlet v jedné zemi a s téměř stejným standardem jako doma studovat v cizině, navíc během volných dnů cestovat dle libosti (což ještě v posledních dnech podpořily jízdenky pro osmnáctileté po EU zdarma), by se měl častěji připomínat jako něco, za co bychom mohli a měli být vděčni.

U stejného stolu totiž seděl i Brit (respektive Skot) a stejně jako všichni jiní Britové, které jsem potkala, nechápal, proč chce jeho země z EU vystoupit. Nepodceňovala bych v tomto případě vliv sociální bubliny, ale na druhou stranu, jestli je moje sociální bublina plná nepřeberného množství příležitostí, pak v ní zůstanu hrdě zakuklená.

Ze své sluníčkové eurohujerské bubliny budu všem hlásat, jak se mám skvěle a budu doufat, že se moje bublina bude jenom zvětšovat," napsala ona nadšená studentka pro E15.

 

(Slečna studentka se však neptá, kdy se do komunismu dostaneme všichni a vše budeme mít i všichni zadarmo.)

 

Nic proti tomu, studentka abstraktních věd typu odnože Jakuba Jandy od tyče si může myslet cokoliv. Pokud to však bude za její peníze. Bohužel tato slečna si užívá komunistických výdobytků, o kterých je předvědčena, že jsou zadarmo, nikdo to neplatí a jenom ti "blbí" Britové nic nechápou a proto opouští ten ráj na zemi. Jedinou tragédií je, že tato budoucí "elita" (nechť mi promine silný výraz) je tak blbá, že nechápe, že nic není zadarmo a že když jednomu se něco dá, jinému vezme. A ti jiní jsou Britové, kteří daleko nejvíc přispívali na tyto zbytečné projekty dotované z dotačního fondu OP Erasmus, že vlaky nejsou zadarmo, ale skládají se na ně jiní, třeba u nás důchodci, kteří občas nemají ani na vysoký nájem, byť celý život poctivě pracovali a nebo...

 

Školné se od roku 2011 zvýšilo na astronomické hodnoty (Anglie), které jsou často nad možnosti i britských rodin. Každý člen EU má (zatím) nárok na bezúročnou státní půjčku, ale vzhledem k tomu, že i méně prestižní školy teď chtějí ročně 9000 liber, člověk musí zvážit, co od studia v Británii plánuje získat. Při současných pravidlech SAAS (www.saas.gov.uk) proplácí celé undergraduate studium a až 90% Masters školného studentům z členských zemí EU na všech programech na Skotských univerzitách.

A jsme doma. Tato Anna Proletářka Rousková nevymyslela žádné perpetuum mobile. Prostě si zaplatí symbolický poplatek a ostatní hradili především Britové převodem přes dotace z Bruselu. Prosti ti, o kterých se tak pohrdlivě vyjadřuje, že systém nechápou. Ale oni chápou: prostě těmto vyžírkům nechtějí nadále nic platit. Ať si každý cestuje, popíjí a utrácí, ale za své! A slečna Anna Proletářka Rousková by měla vše do koruny zaplatit zpětně, (rázem by přestala hlásat, jak se má sluníčkovsky skvěle)  protože utáhnout různé sociální dávky menšin (na západě migranty) a ještě tyto vyžírky je cesta do pekel.

Přes šílenou zadluženost většiny států na "úžasném, prý bohatém" západě...