Dnes už nemůže být sporu, že to brněnští divadelníci – Na provázku, si tu bezmeznou svobodou slova hrubě přeťápli, ruce od nich dávají už i mnozí, kdysi naprosto spolehliví „kavárníci“...
 

Někteří z nich mě mile překvapili, že v sobě našli sílu upřednostnit rozum před aktivismem, ideologií, propagandou. Je to smutné, ale už jsem to od nich ani nečekal.

Ještěže nezklamal Tomáš Halík, který si tu brněnskou divadelní provokaci velice pochvaluje a navíc ty, kteří nesdílejí vstřícnost tohoto božího chlápka, označiuje za primitivy.

Po všech dlouhých diskuzích je více než zřejmý fakt, že tentokrát byla evidentně překročena mez tolerance, jinak velice tolerantní české společnosti. Krom takových Halíků, drtivá většina české společnosti ten skandální divadelní kousek nevnímá jako uměleckou provokaci, ale jako urážející sprostotu, ubohost s cílem, za každou cenu vyvolat pozornost.

V konečném důsledku ale díky za tenhle skandál, který některé z doposud oslavovaných, neprůstřelných osobností, takřka ze dne na den připravil o kredit.

 

Jasně se prokázalo , kdo v České republice fakticky patří mezi nebezpečné extrémisty!

 

Zveřejněno se souhlasem autora

josefhavranek.blog.idnes.cz