Prazvláštní údaje, jak zapojit do statistiky kriminálních činů majoritu a ještě kouzelnější trest: Podle rozsudku má synovi uhradit 200.000 korun za nemajetkovou újmu, dalších 70.000 má zaplatit zdravotní pojišťovně jako náhradu škody. Nikdy nepracovala do 38 let a nebude.

 

Neidentifikovatelná osmatřicetiletá žena z Havířova zabíjela své dítě

 

Důvod? Chtěla okrást systém, kam si ukládají pracovití lidé koruny na zdravotnictví a důchody o značné částky peněz. Jak? Píchala zdravému šestiletému synovi inzulin, aby dosáhla na sociální dávky. Státní zástupkyně Margita Kralická upozornila na to, že neidentifikovatelná žena, která má přiznaný částečný invalidní důchod, pracovala všehovšudy jen pár měsíců. Jinak žila z dávek, které se blížily k částce 20.000 měsíčně. Zvyšovala je tím, že s dětmi od jejich narození chodila po doktorech a stěžovala si na jejich údajné zdravotní potíže. „U prostředního syna se jí takto podařilo vytvořit pět různých diagnóz...

„Kvůli dávkám jsem to nedělala,“ odmítala neidentifikovatelná pseudomatka

 

 „Jednání obžalované považujeme za zcela zvrácené a zrůdné,“ konstatoval předseda senátu pražského městského soudu Tomáš Kubovec. Žena podobně postupovala už u svého staršího syna.

 

 Neidentifikovatelná pseudomatka z Havířova, která aplikovala zdravému synovi inzulin, aby dosáhla na sociální dávky, si za těžké ublížení na zdraví odpyká 6,5 roku vězení. Původní trest jí v úterý o 18 měsíců snížil pražský vrchní soud, jenž tak částečně vyhověl jejímu odvolání.

Verdikt, podle kterého musí matka synovi uhradit 200 000 korun za způsobenou újmu a dalších 70 000 korun má zaplatit zdravotní pojišťovně, je pravomocný. 

Odvolací senát se shodl na tom, že osmiletý trest by byl pro obžalovanou nepřiměřeně přísný. Soudci přihlédli k tomu, že žena projevila částečnou lítost...

 

Statisticky je tato pseudomatka zařazena mezi identifikovatelnou, pracovitou část. Úhradu pojišťovně zaplatí ze sociálních dávek? Není, co dodat.