Vytisknout

Prezident Miloš Zeman v reakci na verdikt Nejvyššího soudu (NS) v kauze H-System vyslovil pochybnosti o kvalitě tuzemského soudního systému. Chce o věci mluvit s předsedou NS Pavlem Šámalem. Informoval o tom v úterý večer na Twitteru mluvčí hradu.

 

Klienti H-Systemu definitivně prohráli soud s insolvenčním správcem. Podle Nejvyššího soudu (NS) by měli do jednoho měsíce vyklidit domy, ve kterých žijí. Zástupce bytového družstva Svatopluk označil rozhodnutí za šokující a připomněl, že obyvatelé domů nemají kam jít. Konkurzní správce zkrachovalé společnosti H-System Josef Monsport vedl spor se Stavebním bytovým družstvem Svatopluk, jež tvoří někteří bývalí klienti H-Systemu, kteří si svépomocí dostavěli rozestavěné bytové domy v Horoměřicích u Prahy, které po krachu firmy zůstaly nedokončené. Do dostavby investovali dalších 220 miliónů korun.

Správce hodlá domy prodat a peníze rozdělit mezi všechny poškozené klienty H-Systemu, tedy i ty, kteří svépomocí nic nedostavovali.

 

Tragédií je, že stát má na restituce těm, co o nic nepřišli, ale jejich pra, či praprapředkové, ale nemá na to, aby minimálně zmírnil zločin na lidech, kteří v současnosti budou dvakrát poškození.

A vyplácíme li sociální dávky těm, co v životě na práci nesáhli, kam až se dostaly Evropské hodnoty v roce 2018, do kterých jsme vstoupili v roce 2004?

 

 

Asi není co dodat:

„Vůbec tomu soudci Krčmáři (soudce NS Zdeněk Krčmář) nemohu věřit. Jestli se člověk, který má před sebou většinou staré lidi, důchodce, kteří nemají kam jít a kteří vyhrají všechny soudy a jsou přesvědčeni, že je všechno v pořádku, a pak na základě dovolání rozhodne, že se musí vystěhovat a řekne, že měsíc je ještě hodně, tak soudce je buď blázen, nebo vůbec neví, jak jde život,” uvedl Čunek.

 

P.S. Možná by stálo za to lidem připomenout, že za tyto nedokončené zvrácennosti nemůže amnestií prezident Václav Klaus. Rozsudek padl dnes a prezident Zeman už vládne druhé období. Tudíž to tenkrát byla lež, že dostali amnestie. Ale kdo to dnes bude obhajovat, když Klaus je proti EU? A zastáncům Evropských hodnot z ostudy kabát nevadí.