Jiří Drahoš a jeho tým do toho šlape na plné pecky! Z hrdého jablunkovského rodáka přesedlal na kovaného Pražáka a jede dál. Kde by tak mohl kápnout nějaký hlas? Aaaa, skauti! Co dál? Jehovisti, filatelisté, šachisté, antifa...?

Jiří Drahoš dokáže vždycky něčím novým překvapit! A to jsem myslel, že už jeho "nevím" náturu docela znám. Ale vida, jeho tým se v rámci kampaně činí. Ostatně v těchto dvou slovech - vyjma samozřejmě pro něj nesporného "nevím" - "tým" a "kampaň" si je již opravdu pevný v kramflecích a ani nepotřebuje, aby mu našeptával jeho loutkář ex-diplomat Petr Kolář, který ho vyfutroval argumenty a naučil ho říkat nejen, že patříme na Západ (což už Drahoš údajně věděl), ale taky proč tam máme patřit (Mýtus Drahoš. Stvořil ho loutkář Kolář, který ho naučil říkat, proč máme patřit na západ)

Zajímavé že si pan Drahoš na skauty vzpomněl zrovna nyní. Nebo vlastně ani ne. Jde přeci o kampaň, že ano.

Skautů si velice vážím, nicméně část současného vedení, které skauty učí rozpoznávat „fake news“; vedení, které pojmy vlastenectví a národní hodnoty chápe podle své mluvčí globálně – bez hranic a pro téma migrace vydává metodickou příručku "Lidé v pohybu" ve mně vzbuzuje podezření, že se objevují tendence indoktrinovat ideologii poplatnou době i do hlav "vlčáků", "svišťů" a "světlušek"... (psal jsem ve svém komentáři pro web Primy: Skaut v drápech ideologie? Bude přetaven v Socialistický svaz EU mládeže?)

V tomto kontextu se nedivím, že se hrdý "pozdní" bojovník Jiří Drahoš rád přidá. Může ostatně ze svého webu vytisknout skautům rovněž seznam nepohodlných webů EUhodnot, o němž tvrdí, že jedním ze zdrojů je Ministerstvo vnitra, což je vyvrácená "fake news" (zde: Drahoš sdílí seznam nepohodlných webů EUropských hodnot - za zdroj se stydí?)

Otázkou je, ke komu se ještě dál slušný profesor v rámci kampaně přidá? K Jehovistům? Antifě? Filatelistům? Motorkářům? Punkerům? LGBT? Vojákům v záloze?

Nechám se překvapit. Co vám budu povídat, nemůžu se dočkat!

 

 tomasvyoral.blog.idnes.cz