Navíc lže tento nedovzdělaný politik ČSSD natolik, že si snad i věří. Krym měl plné právo na samostatnost, na sebeurčení dokonce podle Ústavy a dokumentují to rozbory lidí na daleko vyšší odborné úrovni, než je maturant Hamáček z ČSSD.

 

Co vlastně řekl maturant Hamáček?

 

Remarks by Minister Jan Hamáček to the 73rd Session of  the United Nations General Assembly

September 29, 2018, New York

Evropa má právo si zvolit svou orientaci zahraniční politiky bez jejich (USA a Ruské?) svrchovanosti a územní celistvosti. V této souvislosti bych rád připomněl, že připojení ke Krymu představuje očividné porušení mezinárodní zákona. Za druhé, nemělo by být zapomenuto, že použití síly je povoleno v rámci OSN Charta pouze v sebeobraně a na základě rozhodnutí OSN v kapitole VI!

Po té to šel oznámit zástupcům Amerického židovského výboru.

 

Domnívá se maturant Hamáček, že Izrael srazí podpadky a nebude bombardovat území mimo Izrael v Sýrii?

Vážně věří maturant Hamáček, že se ho lekne Izrael a přestane střílet do lidí na území Palestiny a bombardovat jejich území?

A vážně nikdo maturantovi Hamáčkovi neřekl, že si má nejdříve prostudovat mezinárodní dokumenty o Krymu, aby nedělal své vlasti ostudu?

 

 

Připojení Krymu k Rusku je legální, tvrdí právníci Evropské unie.

 Předseda Asociace akreditovaných právníků pro interakci s orgány veřejné správy při Evropské unii, Christian D. de Fouloy, publikoval analýzu právního postavení Krymu. Z ní zcela jasně vyplývá, že anexe Krymu nebyla anexí, ale rozhodnutí Krymu o svém sebeurčení.

1. V souladu s § 10 Ústavy z roku 1996 mělo území Krymu samostatný právní status, založený na zákonných právech národů.

2. V souladu s ustanovením § 10 odst 138,2 spadá pod jurisdikci Autonomní republiky Krym též „organizování a pořádání místních referend“, a možná témata těchto referend nejsou omezena na „krymské“ části ústavy.

 

Co na to říká náš expert Jaromír Novotný, bývalý diplomat, obor bezpečnostní studia, Diplomatická akademie

 

redaktor Řezníčekk s Jaromírem Novotným

Novotný: Krym se přihlásil k Rusku a to se rozhodlo, že ho přijme.

Řezníček - Česká televize: A ta paralela se Sudety, co se nabízí?

Ne, Sudety nebyly autonomní. Měly Sudety nějaké orgány? Neměly. Navíc Sudety během první republiky neexistovaly! Název Sudety vymyslela až třetí říše. Takže to byly české kraje. Krym měl vlastního prezidenta. Vlastní Parlament. Na Krymu byl dokonce Parlament krymských Tatarů. A to vše bylo v rámci platné Ukrajinské Ústavy.

Zatímco Kosovo bylo jiné.  Evropa se rozpadla. Sovětský svaz se rozpadl, Československo se rozpadlo, Jugoslávie se rozpadla. Zmizely zbytky Jaltských dohod, zmizely zbytky Versailleských dohod, a zbyla jenom Helsinská úmluva. A podle této úmluvy se mohou stát samostatnými pouze autonomní republiky. Na základě toho vznikla Česká republika a Slovensko. Kosovo nebyla republika. Makedonije byla republika, Bosna a Hercegovina, Slovinsko, Srbsko, Chorvatsko byly autonomní oblasti. Sudety a Kosovo nikoliv!

 

 Proč nám dělá Hamáček ostudu lze snadno zjistit z jeho vzdělání:

 

Jan Hamáček

Jan Hamáček

1. místopředseda vlády, ministr vnitra, pověřen řízením ministerstva zahraničních věcí

Osobní údaje z úřadu vlády
Vzdělání

1996–2001: Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, obor překladatelství - tlumočnictví/ekonomie (nedokončeno);

Sutton Valence School, Kent, Velká Británie

Našli jsme si, co je to za školu:
Je to nezávislá škola pro chlapce a dívky ve věku od 11 do 18 let s propojenou přípravnou školou. Kurzy CCF jsou doplněny termínovými polními dny, které nabízejí noční tábory, cvičení a dobrodružství. CCF se schází ve středu odpoledne. Každé odpoledne začíná kontingentní průvod mimo budovu školy Cornwallis. Doučovali se tam významní lidé jako kriketník Fuljjames, kouzelník Ali Bongo, Robbie Joseph kriketista, Sussanah Towsend hokejistka, členka hokejového týmu GB, Charles Groves dirigent a další. (Někteří zase absolvovali rychlokurz v Plzni jako kádrovák Evropských hodnot fotbalový sudí Milan Chovanec, který udělal vysokou školu za jeden rok a proto byl také ministr vnitra za ČSSD...)

A přesně toto vzdělání Hamáčkovi předurčuje skvělé vedení MV a úžasný projev ve Valném shromáždění OSN...