Rád bych upozornil na dvě významné nesrovnalosti, které vyhřezly díky zabitým českým vojákům. Prý je posíláme do dálek, aby ochránili českou zem. A za druhé, naši vojáci tam prý létají jako učitelé a lékaři. Pomáhají dětem. Staví školy. Pod ochranou USA. Skutečně?

 

Něco zde nehraje a někdo občanům České republiky lže

Členové naší speciální jednotky 601. skss zabili v Afghánistánu jednoho z organizátorů srpnového útoku, při němž zahynuli tři čeští vojáci. Dalšího z organizátorů zajaly. O této události informoval deník Lidové noviny, kterým informaci o odvetě potvrdily tři na sobě nezávislé zdroje. Podle jednoho z nich se to stalo před delší dobou při poměrně rozsáhlé operaci.

naši vojáci pomstili smrt kolegů
Foto: Naši vojáci pomstili smrt svých kolegů (ilustrativní foto)

Podle deníku Češi vypátrali teroristy, kteří u přípravy útoku asistovali, na základě zpravodajských informací od aliančních spojenců. Na pachatele poté zaútočila 601. skupina speciálních sil generála Moravce z Prostějova.

 

Kdo ale je jednotka generála Moravce?

Jsou to snad lékaři? Školitelé? Míroví poradci? Humanitární jako v Jugoslávii?

601. skupina speciálních sil je elitní jednotka. Mezi úkoly 601. skss patří přímé akce, strategický průzkum, nekonvenční válčení, boj s terorismem, průzkum a záchrana na bojišti a činnost stanovená vládou.

Příslušníci 601. skupiny speciálních sil působili v mnoha zahraničních misích. První nasazení příslušníků útvaru v zahraničí bylo působení v rámci operace Pouštní bouře v Saudské Arábii v roce 1990. V následujících letech se příslušníci jednotky podíleli na zahraničních operacích na území bývalé Jugoslávie v misích IFOR, SFOR a KFOR. 6. rota speciálních sil byla v roce 1999 první jednotkou AČR na území Kosova.

V roce 2004 byla 601. skupina speciálních sil nasazena do bojové operace Trvalá Svoboda na území Afghánistánu. Tato mise byla první bojovou operací Armády České republiky od konce II. světové války. Na tuto průlomovou bojovou operaci navázalo další nasazení kontingentů speciálních sil v operaci Trvalá Svoboda v letech 2006, 2008, 2009. Působení příslušníků 601. skss v těchto operacích bylo vysoce oceněno nejvyššími představiteli státu, AČR i koaličních partnerů. 601. skss zaujala tímto pevné místo v elitní skupině speciálních sil světa.

V roce 2017 příslušníci 601. skupiny speciálních sil cvičili v Izraeli s elitní jednotkou určenou ke krocení Palestinců!!

 

A najednou vidíme tu naši "mírovou misi" a výpomoc civilnímu obyvatelstvu naprosto jinak, než ná tvrdí poslankyně Černochová, zastánci humanitárního bombardování v Jugoslávii a další oddaní americkému krocení lidí na celém světě a zabírání území bohaté na nerostné bohatství.

A jedna zajímavá skutečnost: Ještě v roce 2013 obývalo podle New York Times základnu 150 000 členů zahraničních jednotek. Loni v červnu už to bylo jen 14 000 členů (z toho 9000 Američanů). Ale my tam zůstáváme. Musíme být viditelní a ukázat, jak naši vojáci umí umírat za myšlenky USA?

Budeme i my, národ český, tančit na hrobech zabitých českých vojáků kdesi v daleké cizině za americkou demokracii?