Věc: Ostrý protest proti extremistickým provokacím v České televizi a manipulování veřejností

 

Důvodová zpráva:  ve večerním vysílání host Petr Kolář tvrdil, že Rusko je náš nepřítel. Následný den po skutečném masakru ve škole na Krymu proti dětem zesměšňoval tento strašný masakr Libor Dvořák z Čro s  ironií, co asi řekne Putin a Krym místo aby věcně informoval diváky, co se tam děje.

 

Bývalý velvyslanec a člen Evropských hodnot  Petr Kolář 16.10.2018   Čt 24    čas 20:58

Ustupováním a dialogem, který může být převrácen v kolaboraci nedosáhneme svých cílů a naopak si zakládáme na problémy v budoucnu. Rusko je agresor. Rusko se chová agresivně. Nejenom na Ukrajině, ale i v Sýrii a nás označuje za hlavního nepřítele. (A pak raději rychle dodá že Atlantickou alianci) Rusko je naším nepřítelem a my mu nemůžeme ustupovat.

 

17.10. 2018  Čt 24 čas 14:05 – 14:06

Libor Dvořák po zmasakrovaných 18 dětech na Krymu: Dorazím má asi pravdu… Pokud půjde o tu ruskou reakci, tak bude nejpravděpodobnější, že bude tyto teroristy hledat na ukrajinské straně přímo a řekne , že to bylo zvláštní komando SBU, že to byla provokace a tak dále a tak podobně…

 

Fakta: pomineme-li jak provokativní řeč pana Koláře, tak neuvěřitelné zesměšňování a ironizaci, co udělá Kreml a Putin, lze snadno a jednoznačně dokázat, že:

 

  • Prezident Putin byl požádán legálním prezidentem Sýrie a svobodně zvoleným o pomoc ruské armády syrskému lidu, zatímco USA tam jsou bez schválení OSN a tudíž jako vetřelec.
  • Prokazatelně raketové základny vně Ruska jsou zlikvidovány, ze států Varšavské smlouvy, z bývalých států SSSR jsou základny NATO, přesto redaktor dovolí Kolářovi tvrdit, že Rusko se roztahuje a chudák NATO se brání. HOAX bez trestu? A redaktor mlčí?
  • Při strašné tragédii na Krymu ironizovat a zesměšňovat, (Libor Dvořák Čro) co řekne prezident sousední země je zločin, nehledě k tomu, že veřejnoprávní televize při tragédiích nemá nikoho zesměšňovat a dělat z diváků nesvéprávné hlupáky. Toto si redaktor Českého rozhlasu může dovolit v restauraci IV cenové skupiny, ale na obrazovky za koncesionářské poplatky povinně placené ne!

 

Jak je možné, že redaktorka okamžitě spekulace a dedukce s ironií nezarazí s jasným sdělením, že terorismus na dětech je ta nejstrašnější věc? Kde je kodex veřejnoprávní televize, který se naprosto nedodržuje, zatímco na Facebooku a dalších sociálních sítích se trestá? Jak je možné v přímém přenosu ústy extremistického Koláře lhát, že Rusko se roztahuje směrem na západ, když prokazatelně je to opak a americké rakety a základny jsou tam, kde byly sovětské? Jak to, že se zamlčuje fakt, že Rusové byli do Sýrie pozváni, aby bránili syrský lid a že naopak USA jsou tam bez OSN a bez svolení legitimní vlády Sýrie? Vážně RRTV tyto excesy a extremistické provokace, či spíše hoaxy Čt24 nesleduje?

Nemá už  veřejnoprávní Česká televize žijící z koncesionářských poplatků příliš mnoho manipulací, aby konečně RRTV zasáhla? Není Česká televize bez plurality zbytečné médium?

A to, že policie z počátku masakru na Krymu pracuje s několika verzemi od ukrajinské stopy, přes islámský stát po šílenství jednotlivce je základem každého vyšetřování, než se najdou první stopy. A zneužívat to k politické propagandě ve veřejnoprávní televizi je skutečně zločin!

My, občané České republiky neplatíme povinné platby na zpravodajství, aby tam defilovaly partičky nenávistných politologů, komentátorů a politiků, ale aby nás veřejnoprávní televize jasně a věcně informovala o skutečných a nezpochybnitelných událostech a Fake News ze zpravodajství zmizel! Extremistická manipulace s občany České republiky do veřejnoprávní televize nepatří. Mají tam být fakta a nic než fakta! Dokazatelná a prokazatelná!

 

V Praze  18.10.2018

Petr Pokorný

 

 Důkaz, který není součástí stížnosti - protestu