Vytisknout

Politická tragikomedie, která nemá obdoby. Demokracie postavená na hlavu. Zavraždíme babičku pachatele, abychom dokázali, že on ukradl tabulku čokolády. Volíme ty, které nechceme, abychom nezvolili ty, kteří jsou skutečnými zločinci. Nebyla lepší totalita?

 

Samozřejmě že ne, ale dokud si sami se sebou opět nevydefinujeme skutečné zlo, a nepotrestáme ho, a mezitím budeme pronásledovat pseudozlo, bude demokracie stále v rozvalinách.

Samozřejmě Babiš není lilium. Samozřejmě Čapí hnízdo je na hraně prapodivných dotací, kde se točí 700 miliard všemi divnými směry. Těch dotací, které jedněm ukradnem, abychom je dali druhým. Ne solidaritou k bezmocným invalidům či starodůchodcům a podobným nešťastníkům. Ale dotace, které jdou od chudých směrem k bohatým. V našem státě to dělá cca 700 miliard během sedmiletého období. K čertu s takovou demokracií!

A tak volíme Zemany a Babiše, abychom nezvolili vrahy demokracie jako je Herman, Kalousek, Němcová, Jourová a každý si můžete dosadit dle svého: prostě korytáře a zločince, kteří jsou totéž co Stalin - pouze na opačném břehu.

Přece není normální, aby se Jourová bila v ženská prsa, jak pomoci chudým a ženám údajně genderově oslabeným a sama brala milión měsíčně a doživotní rentu za nulovou práci a v mnohém dokonce proti vůli vlastního lidu, kterým byla zvolena. A za peníze těch nejchudších, co povinně odvádí daně!

Přece není normální, aby si jakási teroristická parta z Ukrajiny osobovala právo na to, kdo smí a nesmí jet na Krym, když Kosovo je zabráno tou "slušnou partou" mírovým bombardováním bez mezinárodního práva a ještě zvráceně vykládat, že je to v zájmu svobody a demokracie, zatímco Krym si zvolil svobodu ústavně!

Přece není normální, aby každý, kdo má jiný názor, byl tou "slušnou demokratickou" extremistickou partou Hermanů, Kalousků generálů Pavlů a dalších nejen urážen, ale byl dán na pranýř jako terorista demokracie, zatímco skutečná totalita se rekrutuje právě z těch totalitních extremistů, kteří tvrdí, ža buď dobrovolně budeme součástí NATO a Evropské unie, nebo nás demokraticky zavřou, či rovnou postřílí.

 

Vážně je to ta demokracie, co jsme si vysnili?

Jakým právem mě někdo zastřelí, pokud budu mít rád Rusko a Krym a pojedu k nim na návštěvu? (Podotýkám, že nemám, ale zuřím natolik, že zvažuji cestu na Krym stejně tak, jako jsem protestoval až do roku 1989 proti vedoucí úloze KSČ, než si to hrdinové z Člověka v tísni a parta z SSM v čele s Monikou Pajerovou a Hermanem přivlastnili. Chátra svazáků, co zahodila pionýrské šátky a dnes nám vyhrožuje z opačné pozice.) 

 

Úžasný příklad dnešní svobody slova v praxi roku 2018 předvádí moderátorka Jílková. Pozor, nikoliv formátem či vystupováním, ale parodií na svobodu, kterou stále opakuje:

"Kritika České televize v pořadu Máte slovo České televize? Občane, toto zde říkat nebudete. Ta svoboda je, že zde jste. A nepřipustím, abyste zde říkal, že je zde nesvoboda slova. To vám zakazuji. Zde budete říkat svobodně, že svoboda slova zde je a budete říkat svobodně pouze co já vám dovolím a kritika České televize se zde nepřipouští. Pochopil jste občane správně tu naší demokratickou svobodu slova?"

 

A takto je to na všech frontách od roku 2000. Smíme svobodně říkat to, co nám oni dovolí. A nebudeme li říkat to, co nám dovolí, stihne nás za to trest a je to to naše svobodné rozhodnutí, zda budeme říkat to, co nesmíme a stihne nás trest. To je ta svoboda a la George Orwell 1984.

 

K čertu s takovou svobodou a demokracií, co se tváří jako svoboda a demokracie, ale svobodou a demokracií není!

 

Nechci volit Zemana a Babiše, ale musím, protože odmítám zavraždit jejich babičku, abych dokázal, že někdo z nich odcizil tabulku čokolády. Jsem na opačném břehu než oni dva, ale tragikomedie je, že oni jsou větší zárukou svobody a demokracie, než ti, co to hlásají a v prsa se bijí!

Právě ti nejvíce řvoucí o svobodě a demokracii jsou skuteční vrazi svobody a demokracie.

 

P.S. A na ten Krym chci skutečně letět. Na protest!  Odmítám nadále poslouchat skutečné vrahy svobody a demokracie stejně tak, jako jsem se odmítal podřídit stalinistům doby minulé. Já chci skutečnou svobodu a demokracii, nikoliv tu jejich!

 Petr Pokorný