Vytisknout

Jak je možné, že šéfredaktor Lidových novin  István Léko nechá pustit zprávu z ČTK, která má všechny atributy dezinformace a v záhlaví toto nenapíše? Je ČTK dezinformační služba, nebo to mainstream dostává příkazem a nesmí odporovat? (Lidové noviny jsou součástí mainstreamu, byť nepochopitelně majitelem je premiér Babiš). Chcete důkazy? Zde je máte!

 

Nejdříve výpis jasných dezinformačních znaků z ČTK a pak celý text (učí to rozeznat i Člověk v tísni?)

Takto vypadá úvodník

Britská víza útočníkům na Skripala zařídila ruská tajná služba FSB, zjistil Bellingcat

 

A nyní tu zaručenou zprávu rozeberme - autentické výňatky z textu ČTK

Rusové Anatolij Čepiga a Alexandr Miškin, podezřelí

si zřejmě opatřili

Čepiga a Miškin údajně do Británie

jméno Bellingcat údajně zná

byl donucen, zřejmě vydíráním

Měli údajně i schéma

 Vízum jim prý chtěli

Muž prý pomoc odmítl

 

Takže sice nevědí nic, ale je to možná, prý, zřejmě pravděpodobné, že by to tak mohlo být a to jim dává jistotu.

Putin je zločinec...

 

Do očí bijící zhovadilosti předčí i bývalé rádio Jerevan nebo Svobodnou Free Evropu. A to už je co říct, protože se zdálo, že na Svobodnou Free Evropu už nikdo nemá. Jak je vidět, má...

Kdyby toto někdo vložil do textu třeba o Romech či ženách, současná cenzura by zešílela a hnala by dotyčného na pranýř. A Newsroom 24 by pozvracel všechny televizní obrazovky. Ale když je to proti Rusku a Putinovi, ČTK může zveřejnit cokoliv. Ale co čtenář a pravda? Ta nevítězí?

 

Zde je důkaz v originále, i když je to zbytečné...

Britská víza útočníkům na Skripala zařídila ruská tajná služba FSB, zjistil Bellingcat

 

AutorIstván Léko

István Léko

 

Technická: Bellingcat Eliot Higgins se jako nezaměstnaný otec v domácnosti roku 2012 začal zabývat syrskou občanskou válkou a údaje shromážděné z videí veřejně dostupných na YouTube publikoval na svém blogu pod přezdívkou Brown Moses. A protože byl na správné straně a od počítače doma zjistil rozbory chemických zbraní a kdo je používal, stal se nepostradatelným investigativním novinářem, který sice nikam nechodí, ale podívá se na obrazovku počítače a vidí. Má nadpřirozenou moc a nepotřebuje ke svému nadpřirozenému výkonu prakticky nic. Sedět a dívat se a agentury ho pak citují. Samozřejmě západní, ty správné, demokratické...

 

A takto se dnes dělá údajná "seriozní investigativní novinařina" v zájmu vždy někoho! A Slonková s Kubíkem jsou onen prototyp!