Vytisknout

5. prosince 2018  Poslední bitva vzplála, dejme se na pochod!  Bývalá ukrajinská pilotka a poslankyně Nadija Savčenková zahájila hladovku. Informovala o tom ukrajinská média. Ale proti Porošenkovi!

 

„Rozhodnutí zadržet mě je politické. Zůstanu-li ve vězení, znovu ukážu, co znamená ukrajinský lid, co znamená hrdina,“zvolala Savčenková.

Láska až za hrob, Štětino a Pekarová?

Podle čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga je příběh Nadiji Savčenkové důležitý pro mladou generaci. „Ukázala, jak důležitý je boj za vlastní svobodu v době, kdy nám hrozí, že o ni vlastní apatií přijdeme. Nesmíme nikdy zapomínat, že svobodu si musí umět vydobýt každá generace,“ řekl šéf zahraničního výboru sněmovny Karel Schwarzenberg a v diskusi zmínil i aktuální problém. „Máme u nás velmi silnou ruskou propagandu. Musím přiznat, že je velice úspěšná a musíme si to uvědomit.“

 

Šojdrová (KDU-ČSL): Savčenková symbolizuje Ukrajinu, kterou je třeba dle pohledu Kremlu zlomit

Savčenková symbolizuje Ukrajinu, kterou je třeba dle pohledu Kremlu zlomit. Právě Vladimír Putin má život či smrt Nadiji Savčenkové v rukou a my musíme udělat vše pro záchranu jejího života, neboť jde skutečně o hodiny,“ uvádí česká europoslankyně Michaela Šojdrová (KDU-ČSL). Šojdrová byla u zrodu řetězové protestní hladovky na podporu vězněné pilotky.

 

Nějak se nám vytrácíš má lásko

 

Europoslanci požadují okamžité propuštění Savčenkové

„Evropský parlament, stejně jako řada západních vlád, opakovaně žádá o propuštění Nadiji Savčenkové. Ve hře je život statečné ženy. A taky to, co by jeho zmaření mohlo vyvolat. Proto všichni doufáme, že to nakonec dobře dopadne,“ říká Luděk Niedermayer. Spolu s Jaromírem Štětinou (oba TOP 09/STAN) požádali  předsedu lidovců Manfreda Webera, aby se obrátil na Radu a žádal o její rychlý, vážnosti situace odpovídající diplomatický tlak na Moskvu (Nyní Kyjev). Manfred Weber takto bez váhání učinil.

 

Zase vsadili na špatného koně...
 
 

 

A stále někteří nevěří, že lež má krátké nohy

Propaganda i na školách - my studenti milujeme unii

 

 

 Psali jsme

Hladová epidemie v Rusku: Savčenová po první hladovce byla ještě tlustší, Sencovova hladovka pokračuje