Vytisknout

Víte o tom, že 70% zaměstnanců obchodu odchází ? Víte o tom, že 30% mladých učitelů odchází? Víte, že kolem 50% lidí ze státní správy odchází? Víte o tom, že 30% zdravotníků plánuje v příštích dvanácti měsících odejít ze zaměstnání?

 

Prý tak těžkou práci za málo peněz dělat nebudou a tak pravděpodobně ministr Ťok bude mít obrovský přebytek zaměstnanců na výstavbu dálnic a nebude muset přijímat zahraniční firmy.

Pokud si dusud myslíte, že je to HOAX a fake news, neboli blábol, jste v hlubokém omylu.

 

Přibližně 34 procent zdravotníků loni plánovalo v příštích dvanácti měsících odejít ze zaměstnání. Více než třetina dotazovaných nebyla spokojena s fixní částí své mzdy či platu a přes tři čtvrtiny sester a dalších nelékařských profesí považovalo mzdové podmínky za nejčastější důvod odchodu svých kolegů. Výsledky ve středu zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví. Dotazník zhotovený přímo pro něj vyplnilo jej přes 15 000 lidí, nejčastěji všeobecné zdravotní sestry s praxí přes deset let.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zdravotnictvi-ministerstvo-sestricky-lekari-platy.A190102_120326_domaci_linv#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=domaci&utm_content=main


A Masarykova univerzita, se kterou spolupracuje expert od tyče pro gaye Jakub Janda, zveřejnila také excelentní průzkum. Na to lidi má, stát jim to zaplatí. Tam jsme se dozvěděli, žetřetina začínajících učitelů chce odejít ze školy, kde učí, nebo rovnou ze školství. Nejčastějšími důvody, proč začínající učitelé zvažují odchod ze školství, je nízká prestiž i platy, zavedení inkluze, ale i nedostatečná podpora v začátku kariérní dráhy. Ukázal to výzkum Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity, kterého se zúčastnilo 380 učitelů "nováčků". Zajímavé je navíc, že hvězda inkluze uječená pseudoministryně z ČSSD  Valachová tvrdí, že zázrak zvaný inkluze všichni milují. Koho se však ptala prý neprozradí. „Odměňování učitelů a také podpora těch začínajících byla součástí nedávno diskutovaného kariérního řádu, který ale nakonec poslaneckou sněmovnou neprošel. Znamená to, že v pedagogické profesi chybí perspektiva kariéry a spolu s ní i plán podpory. Stát navíc data o nastupujících učitelích ani nesbírá, ačkoliv v zahraničí je to běžnou praxí,“ podotknul Tomáš Janík, proděkan Pedagogické fakulty MUNI pro výzkum a akademické záležitosti. 

 

O pláči a přidávání do státní správy pod skvělou ČSSD, Marksovou, nyní Maláčovou by bylo nošení dříví do lesa. A v samoobsluhách či obchodních domech plných Slovenek, Ukrajinek a dalších z řad migrantů netřeba psát.

 

Takže ministře Ťoku, pláčete hezky, ale na špatném hrobě. Udělejte nábor všude, kde dřou jak koně a máte zaměstnanců, co hrdlo ráčí a lopata zavolá. Přece ty průzkumy k něčemu musí být, když se dělají.