Vytisknout

NÁZOR: Takže důchodce, který se málem stal vrahem, je osočován a dehonestován jako "Okamurův zmagořený člověk", zatímco skuteční vrazi Mašínové jsou vynášeni do nebes?

 

Jaký je v tom rozdíl? Mašínové jsou skuteční vrazi a proto jejich sestra dostala nazpět majetek. Stáli na správné, americké straně.

Důchodce je potencionální vrah, nikomu se nic nestalo, ale je fakt, že pokácet stormy na trať je stejně zvrácené, jako zabíjení Mašínů pro peníze a útěk. Mohlo se přihodit vážné neštěstí.

 

Vrazi Mašínové zabíjeli společnost, která chtěla socialismus, takže to vrazi nejsou, protože zabíjeli ty správné.

Důchodce stál na nesprávné straně, proto je třeba ho tvrdě potrestat. A s ním Okamuru!

I když Mašínové byli skuteční vrazi a důchodce pouze potencionální.

 

Něco tady nehraje: onen důchodce ohrožením, nebo dokonce zabitím Čechů chtěl vystrašit Čechy před migranty? Pozabíjím  rodinu souseda, aby se další v domě báli někoho z Afriky či Asie?

Nevím, ta logika mi připadá natolik přitažená za vlasy, že mám podezření z nabídky, že přiznání v zájmu Okamury bude bráno jako polehčující okolnost. (Mimochodem naučené odpovědi chrlené důchodcem u soudu také vzbuzují podezření)

 

Prostě tento názor mám osobně a nevěřím, co nám média předkládají. Nebo spíše výklad u soudu médiím.  U výslechu, jak z něho tu zhovadilost dostali jsem nebyl, ale pokud má tak zvrácené myšlení, je spíše adept na blázinec, než do kriminálu. Ale já věrohodnosti výpovědi tentokrát nevěřím.

Porazit strom na trať a lidé měli věřit, že sem přitáhl migrant z Afriky či Asie, ukradl pilu a řezal a řezal a tím dělal atentát? Může mi někdo říct, kde by vzal od Okamury logiku souvislosti stromů na trati a Islámského státu? To se dělalo v USA před dvěstě léty na vykolejení Ohnivých ořů, ale terorista s pilou...?

Opakuji, nevěřím, že tuto zhovadilost vymyslel on a nebyla mu "navržena". Ale důkazy nemám. Pouze srovnávám s vrahy Mašíny. Je to můj názor.

Petr Pokorný

 

Měl trauma z německé okupace, o níž mu vyprávěli rodiče, a také ze sovětské okupace v roce 1968. Tu prožil osobně, když sloužil na vojně.

Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/soud-jaromir-balda-kacel-stromy-na-trat-strach-z-migrantu-terorismus.A190107_095036_praha-zpravy_klu

 

Jenom pro úplnost:

V roce 1952 přepadli Josef Mašín s Václavem Švédou v přestrojení za milicionáře na Chrudimsku vůz, který převážel mzdy pro zaměstnance společnosti Kovolis ve výši téměř 900 000 korun. Během akce zastřelil Mašín účetního Josefa Rošického, který peníze převážel a pokusil se postavit na odpor. 

V září 1953 zapalovali Ctirad Mašín a Václav Švéda stohy slámy, čímž podle svých slov bojovali proti kolektivizaci. Při potyčce s místními hasiči pak Ctirad vážně postřelil velitele hasičů Jána Leciána.

V říjnu 1953 se skupina pokusila přejít do západního Německa. Na území NDR ale byla odhalena a pronásledována. Skupina se však opakovaně dokázala z obklíčení prostřílet. Bratřím Mašínům a Milanu Paumerovi se ale podařilo dosáhnout západního Berlína.

 Po odchodu do USA se oba bratři přihlásili k americké armádě. Po pěti letech, kdy jim vznikl nárok na americké občanství, ale z armády odešli a věnovali se podnikání. 

Prostě hrdinové, kterých si americká vláda a armáda vážila. Zatímco tento důchodce...