Vytisknout

Pořezali ho, protože se v minulosti zastal napadené dívky.  V centru Plzně došlo k dalšímu napadení. Tři Ukrajinci po sedmé ráno potkali ve Smetanových sadech devatenáctiletého Radka, studenta Bezpečnostně právní akademie Plzeň a chtěli si s ním vyřídit účty. Mezi jedním z cizinců a Radkem totiž došlo v minulosti v klubu v Divadelní ulici ke konfliktu, kdy se Radek zastal napadené dívky a Ukrajinec střet prohrál na plné čáře.


     Včera tedy tento muž Radka v centru Plzně náhodně potkal a poslal na něj dva své kamarády, aby účty srovnali. "Byli tři, dva na mě vytáhli nože na koberce a sekali proti mě, ten co je vedl jen koukal. Ustupoval jsem, kryl jsem se a doufal, že přestanou," popsal nám začátek konfliktu Radek s tím, že útočníky mohl kdykoli poslat k zemi, ale bál se, že by jim mohl ublížit.

https://static2.krimi-plzen.cz/media/cache/b5/84/b584f80eeca5fa912665a110ed6363f8.jpg
     U někoho jiného by to mohl znít jako vytahování, ale Radek dobře ví, co tím míní. Radek totiž začal s bojovými sporty již ve čtyřech letech, protože jeho otec je trenérem bojových sportů. Radek jde ve stopách svého otce a je bezesporu v bojových sportech velmi dobrý, což dokazují jeho dva tituly Mistr světa v kick-boxu. Radek je také držitel asi pěti titulů mistr republiky v kickboxu, šestinásobný mistr v full contact karate, trojnásobný mistr republiky v allkamf jitsu a vítěz evropského poháru v klasickém boxu.


     "Chránil jsem si ruce kvůli žílám a tepnám, vyhýbal se sekům nožů, už jsem promýšlel, jak je zlikvidovat, když se mě zastal nějaký muž a začal na ně křičet. Toho se lekli a utekli, tomu pánovi bych také tímto chtěl poděkovat," dokončil vyprávění Radek.

   V tom samém klubu, kde incident začal, došlo v minulosti k obdobnému napadení, útočníkem byl také cizinec a použitá zbraň byl také nůž na koberce.