Vytisknout

Nový trestný čin nazvaný porušování svobody projevu by se vztahoval na sociální sítě s více než 100.000 uživateli. Trestné by podle návrhu bylo neoprávněné odstranění nebo jiné znepřístupnění příspěvku týkajícího se otázek veřejného zájmu, který by nebyl v rozporu s trestními předpisy, mezinárodními smlouvami nebo s dobrými mravy. Zásah by zároveň musel být veden úmyslem ztížit nebo zmařit svobodnou veřejnou diskusi.

 

 Jestli někdo věří, že majitel facebooku Mark Elliot Zuckerberg  sedí u počítače a zoufale hledá, co jakási Skrytá Pravda v České republice má v nadpisu, šeredně se mýlí.

Ani algoritmus, který by někde kdesi řešil za oceánem, že příspěvek může porušovat paragraf 198 Tr. z. Hanobení rasy, národa a přesvědčení či paragraf 198a Tr. z. Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, který byl vytvořen na daném území daného státu.

 

Tato pravidla určuje ten který stát a za tímto se ukrývá příslušné mimisterstvo vnitra dané země, v našem případě ČSSD v čele nejdříve s Chovancem, následně s Hamáčkem. A jedině MV může vytvářet algoritmy, cenzory a likvidaci nepohodlných.

A právě v likvidaci nepohodlných se ukrývá to, co demokracii a svobodě vadí. Pokud totiž nějaký cvok nadává autorovi v každém příspěvku, či jeho webu, je logické, že to majitele přestane bavit, protože to odrazuje čtenáře. Sprosté urážky bez významu a kdykoliv prostě do diskuzí nepatří a nikdo se nad smazáním - mimo autora zbytečných nadávek - nepohorší.

 

Skutečným zločinem je systém na odstavení názoru,

či dokonce na dehonestaci a udávání v zájmu jakési korektnosti,

pod jehož význam se vejde vše, co je nepohodlné.

 

Takže v přímém přenosu vidíme nadávky dokonce o střílení z řad členů ODS, ale to se neřeší, to Fiala neřeší, protože stojí politicky na správné straně, zatímco výrok pana Volného v rovině, která je naprosto totožná s výrokem pana Zaorálka a jsou na to důkazy, je dokonce řešena na mandátním výboru, protože je člen SPD a to je ta nesprávná strana. A zde je další důkaz - autentický: zablokování na internetu, protože upozorňovat na jistou menšinu se prostě nesmí. A dávat otázky, proč je jedno trestáno tvrdě a druhé ne s autentickým fotem je prostě korektně zakázáno.

Je korektně zakázáno přílušným ministrem vnitra: u nás Chovancem, a můžeme se podívat třeba do Francie, kde Le Penová za zveřejnění autentického fota byla předána policii a současně měla být umístěna v blázinci na přezkum. A přesně totéž je u nás děláno speciálním komandem, kde i už vyučování dětí je vedeno agresívní skupinou Člověk v tísni a kontrolováno BIS.

Zde je další zákaz - otázka a autentické foto, žádný hoax a manipulace! A za to se dávají "bany". Ale žádný majitel facebooku Mark Elliot Zuckerberg  nesedí u počítače a bany nedává. Nebo tomu ještě někdo věří? Prostě nespokojenost, jak která skupina je trestána, rozzuří cenzory Od Bruselu po naše vnitro. Prostě nepřipustí, aby se nad nesouladem a demokratickým deficitem  přemýšlelo!

Tyto otázky právního nesouladu se prostě nastolit nesmí!

 

Ale je to pak ještě demokracie? Kam po deseti létech (1990 - 2000) opět odešla svoboda, kterou jsme si údajně všichni přáli? Je svoboda Rumlů, Hamáčků, Chovanců stejná, jako svoboda občanů České republiky? Zdá se, že už ne. Že jsme opět tam...