Samozřejmě takto to explicitně neřekl, mluvil ve třetí osobě a pouze přirovnával, ale kolik lidí sledující hvězdnou pěchotu Václava Moravce si ty žvásty a samochválu justiční elity uvědomilo? Je to smutné.

 

Jako v totalitě soudci nerotují, a jsou vyhozeni pouze v případě, že někoho veřejně zavraždí. Nebo několikrát žebrají o vysoké úplatky. Že soudce se stane soudcem na celý život jak bylo vždy za bolševika. Zatímco prodavačka letí za sebemenší chybu, ten, kdo o ní rozhoduje, musí udělat vražedný masakr, aby justice sama sebe soudila.

Pan uplakaný Baxa kličkuje jak zajíc. Prý nic na Zemana nepráskl, protože by prý mohl zveřejněním ovlivnit rozsudek. Neboli natvrdo veřejnosti oznámil, že když bude chtít, ovlivnit může a jelikož je celá justice zkorumpovaná, musí držet ústa a krok. A prý to prezident Zeman zneužívá. A poslanci se prý vůči Baxovi zachovali jako policista, který po nahlášení znásilnění pošle znásilněnou domů, protože se nic nestalo, když k dokonání aktu nedošlo.

 

Vážně na tragikomedii  Baxy nikdo nezareaguje? Po této veřejné dehonestaci justice, práva a soudní stolice by musel letět, že by ani schody nestačil počítat!

Za prvé: soudce musí jednat podle zákona, nikoliv podle panáků, které s dotyčným vypije. A pokud se tak nechová, musí okamžitě skončit. Ale pan Baxa tvrdí, že mlčí o ovlivňování, protože soudci jsou (pravděpodobně) zkorumpovaní a podléhají možná korupci, možná kamaráčoftu. A tak nikdy Zemana neobvinil, až nyní. Na žádost novináře prý poctivě zdělil.

A za druhé: vážně pan Baxa neví, že i u notářů se to dělá tak, že zveřejním obvinění (na něco) a uložím do tresoru, až přejdou "některé kauzy", abych neupřesnil které a pak, po rozsudku se obálka otevře? Pokud tady nemáme soudce, ale hochštaplery, tak proč nejde Baxa dělat třeba na dálnici, kde by možná byl prospěšnější? I když asi fyzicky nikdy nepracoval, ručičky nebojte se...

Vůbec nevylučuji, že Zeman měl na nějakém rozsudku zájem. Ale vždy se tak dělá mezi čtyřma očima. Čím víc svědků, tím více prozrazení hrozí. Ale zde údajně hlupák prezident zneužil Baxu, aby ten Baxa zneužil soudce, státního zástupce a obhájce, umlčel novináře a rozsudek padl tak, jak si prezident Zeman přeje. A díky Baxovi dopadl opačně. Zachránil justici. A tyto zhovadilosti nám u Moravce předkládá.

Největší tragédií je, že tato úzká skupina je příliš zahleděna do sebe, sama sobě dává posudky, sama o sobě rozhoduje a její zaslepenost už dosahuje totalitní moci. A stále více prosakuje, že krade sociální byty, že zneužívá svoji moc a ohýbač pravdy Moravec samozřejmě zarytě mlčí! Ale jak se jedná o jejich platy, jsou první, co tvrdí, že si soudně zvýšení platů vybojují, protože na to mají neomezené právo!

 

 Důkaz na frašku kolem justice? Zde je!

Byl zaslán dotaz na NSZ Pavla Zemana, zda státní zástupci bydlí v bytech pro sociálně slabší a zda toto výhodné bydlení není spojeno s trestními činy. K dnešnímu dni máme pouze zprávu, že příslušné státní zastupitelství se vyloučilo z úkonů trestního řízení. Zdůvodnění je, že nemohou nestranně rozhodovat, protože tyto byty užívají i někteří jejich podřízení. Problematice se budeme i nadále věnovat a o jejím výsledku a postoji NSZ k této věci budeme občany informovat.

A pravděpodobně Praha není jediným místem, kde se takové věci dějí. Již ministr Pelikán se touto otázkou zabýval a nic… Jak říká Alena Vitásková v článku " Ukradené domovy"?

 

A nyní si dejte úvod do kontextu Baxy, Moravce, prezidenta Zemana a vyjádření Aleny Vitáskové: Ukrást střechu nad hlavou, váš domov, toho se dožily miliony našich občanů. Kdo se jich zastal? Kromě „senzace“ v mediích, populistických žvástů, se nestalo vůbec nic…