Vytisknout

Na místo přijela Policie ČR, která však nic o události nesepsala a ani ji dál neřeší. "Přizvali nás k tomu, ale pak bylo policistům řečeno, že věc bude vyřešena dohodou po občanskoprávní linii a škoda se uhradí," říká krajský policejní mluvčí Jiří Matzner.

 

Piráti měli v sobotu 19. ledna v sále hotelu celostátní fórum, jehož hostem bylo vedení strany včetně předsedy Ivana Bartoše, v neděli pokračoval program odbornými workshopy. K noční události došlo mezi tím. 

Přestože údajně vandal přišel hrdě předvést vystříkaný hasičák do recepce a tvrdil, že všechno bez problémů zaplatí, na stole je otázka, jak to nakonec s úhradou škody dopadne. Pěna zničila mimo jiné koberce a klimatizaci. 

Generální ředitel Hotelu Palcát Jiří Jeníček odmítal uvést k případu podrobnosti s tím, že je vázán mlčenlivostí, vyplývající z pronájemní smlouvy s klientem. Jestliže se ale Piráti cítí smluvně vázáni pouze k sálu, nakonec upřesnil, že odhad škody je kolem 250 tisíc korun. "Je pravda, že si strana pronajala sál, ale rezervovat chtěli celý hotel. Ano, pak si skutečně pokoje platili jednotlivci," dodal. 

 

 Jižní Čechy Teď