Úžasné, jak si ruský národ váží svých hrdinů, kteří bojovali za svoji vlast, za svůj národ a za svobodu i u nás, v Evropě. Rudá armáda se topila v krvi, abychom my mohli žít.

 

Ztráty Rudé armády při osvobozování území Československa jsou následující:

     
Nevratné ztráty - padlí 
139 918   
Zranění 411 514   
Celkem 551 432  

 

Ztráty US ARMY při osvobozování území Československa jsou následující:

  • 116 mrtvých, z nich 107 padlo v boji, 7 zemřelo na zranění a 2 zemřeli v zajetí
  • 360 zraněných, z nich 7 zemřelo, 199 se vrátilo do služby

 

A opakujeme svou vážně míněnou výzvu

Kdo  osvobodil podle České utajovací televize Československo?

Nikoliv západní Evropu, ale nás?

 

Ve druhé světové válce celkově padlo 23 200 000 občanů SSSR, 418 500 občanů USA

 Písně z válečných let

Pro ty, kteří nechtějí poslouchat celý program pro válečné veterány jedinečných skladeb Eleny Vaengy, zaposlouchejte se do první a poslední skladby (1:06:47). Ten přerod hrdého národa, poděkování hrdinům, kteří si nenechají vzít svou zem až ve výzvy, kdy mír se musí ubránit a poslední skladbou, kdy válka už se nesmí vrátit.

 

 

Je něco jiného být hrdinou ve Vietnamu, upalovat ženy a děti jako to v roce 1968 dělala hrdinná americká armáda v My Lai a něco jiného je bránit svoji vlast, svoje ženy, svoje děti.

 

 Po boku  Rudé armády bojoval i generál Ludvík Svoboda

Armádní generál Ludvík Svoboda

Při bojích na Dukle se Ludvík Svoboda dozvěděl, že jeho syn Miroslav byl ve svých necelých 18 letech zavražděn v koncentračním táboře Mauthausen. Tam byli popraveni i oba bratři Ireny Svobodové Jaroslav a Eduard a synovec Jan Doležal. V koncentračním táboře Ravensbrück byla zavražděna Anežka Stratilová, maminka Ireny Svobodové.

Irena Svobodová s dcerou Zoe unikly zatčení a od listopadu 1941 do května 1945 se skrývaly u statečných a obětavých lidí na Moravě (mimo jiné s jejich ukrýváním pomáhal katolický kněz Jan Dokulil, působící v Uhřínově – švagr katolického básníka a spisovatele Jana Zahradníčka), z toho v letech 1943–1945 v obci Džbánice (blízko Moravského Krumlova). Dalších 15 členů z obou rodin manželů Svobodových bylo tři roky vězněno v internačním táboře.

Pokud národ dovolí, aby se toto zapomnělo, dokonce aby ve školách učili lidé, co přímo naše hrdiny uráží, národ si nezaslouží nic jiného, než aby byl rozpuštěn v jakési nicotě evropské.

 

 P.S.

A skutečné svinstvo České utajovací televize - ústřední zpráva v předvečer dne osvobození Československa

Už za necelý měsíc se ve Francii uskuteční oslavy 75. výročí vylodění spojeneckých sil v Normandii, které přispělo ke konečné porážce nacistického Německa.  A v České republice se už měsíc adoruje americká armáda v Plzni, aniž národ, který nejvíce trpěl, byl zmiňován. 

Zaměňovat politiků vůdců a jejich dohod s utrpením lidu zbroceného krví v boji za svobodu a mír je svinsvo, neuvěřitelné svinstvo. Nás západní spojenci zradili, naše rodiče předhodili koncentrákům a my jim lezeme kam?