Vytisknout

Neprodělal jsem 100 milionů Kč, jak někteří tvrdí, ale pouze asi 80,  říkal před rokem Dominik Hašek. Prostě pakatel říká hokejista, který chce dělat prezidenta. Nebo přesněji řečeno nepopírá, že by chtěl a proto se prý  věnuje politice denně.

 

Ale rozhodně popírá, že by tuto funkci bral jako satisfakci za ušlých 80 milionů Kč. Prostě se rozhodl porazit komunisty a vyhrát minulý boj. V čele s Babišem. Prý...

 

Bývalý hokejový brankář Nashvillu či Detroitu na svou politickou angažovanost poukázal v posledních měsících už několikrát, vystoupil například na květnové demonstraci spolku Milion chvilek pro demokracii na Václavském náměstí. A tak zakomplexovaný Hašek, který prodělal obrovské peníze, začal bojovat proti komunistům.

 

Možná, až porazí komunisty, začne bojovat proti Křižákům a možná je také porazí. Tomu odrostlému hochovi nikdo neprozradil, že není rok 1419, 1948 či 1989, ale 2019.

 

 

Samozřejmě že dobrý sportovec či herec nemusí být velký myslitel, ale aby se veřejně vžil do pana Broučka?

Pro ty, co nevědí, oč běží:

Nový epochální výlet pana Broučka, tentokrát do XV. století se odehrává v hospůdce pana Würfla "Na vikárce" na Hradčanech, kde zmožen pan Brouček má představu, že se dostal do patnáctého století a prožívá stejně jako Hašek minulé boje husitské. Pan Brouček má bojovat, ale podaří se mu uniknout do Prahy, kde se vydává za Žižkova posla. Je zajat, předveden husity znovu před Žižku a má být jako zběh upálen. Brouček je strčen do sudu a sud je zapálen. V úzkosti volá Domšíkovu Kunhutu. Vtom otevře oči a vidí před sebou dobráckou tvář pana Würfla, který se dívá do sudu, co to tam kuňká. Vidí pana Broučka, pomůže mu ze sudu, do kterého večer pan Brouček, když opouštěl krčmu, spadl.

 

Dominik Hašek jako by z oka pana Broučka vypadl. Hrdině se prý postaví v čelo národa a ubrání nás před strašným nepřítelem: Stalinem, Gottwaldem a Brežněvem. Bohužel chudáčkovi Haškovi nikdo neprozradil, že ti pánové už dávno nežijí, takže je asi ani šípem, ani hokejkou neporazí.

 

Hlavně že ví, jak hospodařit. Jako Maláčová. To by byl tandem.

Prostě budoucí lídr za Milion chvilek na prezidenta...