Vytisknout

Jak to vidím já: jaké kvalifikační zkoušky má osoba, která si uzurpuje právo odsuzovat tvrdě náznaky, ale přímé útoky, dokonce vyhrožování vraždou prezidentovi je odváděno do pryč? Neměl by někdo nejvyšší z justice lidem vysvětlit hrůzostrašné rozpory soudních znalců?

 

(I když poctivě se musí přiznat, že někteří už jsou potrestáni - drahé kameny, soudní znalec v kauze "Janoušek" dostal podmínku, za další zkreslený posudek dostal pražský psychiatr Karel H. pokutu 30 tisíc, od roku 2021 bude sankce až půl milionu, protože znalecký posudek vypracovaný "na zakázku" může zničit životy slušným, nemajetným lidem, zatímco gauneři či političtí šíbři si soudního znalce penězi otočí správným směrem.)

 

Toto nevyslovil nikdo menší, než vysoce uznávaný Otakar Motejl

14. února 2007

 Otakar Motejl vyzval ministerstvo spravedlnosti, aby konečně začalo řešit jeden z největších problémů české justice – nekvalitní práci soudních znalců. „Případy, kdy soudní znalci pochybili, mívají často za následek zpackaný lidský život, jejich odpovědnost je ale téměř nulová,“ tvrdě vyslovil Otakar Motejl. „Nekonečné průtahy při vypracovávání posudků, jejich velmi sporná kvalita, ale také jejich nadužívání, téměř žádné postihy za nepravdivé, špatné nebo pozdě dodané posudky, to všechno je třeba akutně řešit.“

 

 

Je rok 2019 a z některých expertiz soudních expertů vstávají vlasy hrůzou na hlavě

Stál jsem vedle a pořizoval dokumentaci

Vidíte tu cigaretu? Ale dle soudkyně Evy Švíglerové a experta není pochyb...

Jakýsi mladší muž zvedl ruku s cigaretou, nic nekřičel, nehajloval, pouze odmítal nacistické pokřikování, které musela policie dokonce v zárodcích likvidovat. Všiml si toho vedle muž a poklepal mu na rameno, ať si dá pozor, že to vypadá divně a mohlo by se to zneužít. Ten muž dal ruku dolu a dál se nijak neprojevoval. Vše je dokonce veřejně zdokumentováno, dokonce i to, že klidně dal ruku dolů, neagresivně, prostě pohoda. Řvoucí banda, chovající se jak náckové či Hitlerjugend - prý antifašisté, kde zasahovala policie a musela je zpacifikovat, přece nemohla demonstraci rozhodit a pokojně zpívali s Ortelem. (A pozor, policie pracovala perfektně)

A najednou expert Josef Zouhar - soudní znalec oznámí, že to je nacistické hajlování a mladá, svěží státní zástupkyně to aktivně hodnotí stejně jako soudní expert - znalec a onen jednodušší muž z pohledu dostává tvrdý, odstrašující trest. Podmínku a peněžitý trest. (Samozřejmě se odvolal, protože to je fraška, ale expert si je prý jist. Teda expert, i pan Motejl tenkrát žasl a připravuje se tvrdý postih za případné zneužití na zakázku až půl milionu)

 

 Nevěřím, že není věrohodnější policejní záznam celého chování tohoto člověka z akce na Václavském náměstí. Kamery byly všude, tak proč si je soudkyně nevyžádala a bylo by jasno. Pokud by se tak choval i nadále, není co řešit. Pokud ne, co s expertem na extremismus Zouharem?

 

 A pak tento expertní posudek Josefa Zouhara (jak se dostal k expertizám na extremismus, jak a kde studoval?) porovnejte s přímým vyhrožováním (dle neexpertního lidského svědomí a poctivosti) Novotného z ODS, proukrajinského aktivisty Tomasze Peczynského, či dokonce přímým vyhrožováním smrtí prezidentu Zemanovi.

Vážně stačí nosit tričko s Havlem a stanu se expertně beztrestným, nebo dokonce  nesvéprávným za své výroky?

proukrajinský aktivista Tomasz Peczynski

A koruna všemu expertnímu - někdy to vypadá, že dle experta je i lejno od Okamury extremistické, zatímco...

 

Předseda jesenické ODS Lang  vyhrožoval Zemanovi smrtí. Napsal, že Zeman je druhý Hitler a je potřeba ho „podřezat jako svini“.

Zde jsou důkazy:

 

             martin-lang.png (576×607)

Jsem pro obžalobu Zdenka Ondráčka z vlastizrady a po odsouzení na doživotí jeho usmrcení tajnou službou. A držte hubu, že někomu přeji smrt. Přeji, ale za tohle býval polní soud a rovnou kulka. Zm*d

Uživatel Pavel Novotný ODS

 

A na justičním, expertním poli ticho po pěšině. Kam se ztratil expert na extremismus, kde je politická policie, kde je politická justice, kdy vyhrožování smrtí prezidentovi bere jako banalitu, ale zvednutá ruka jakéhosi chudáka je expertně potrestaná pro výstrahu? (Ale třeba se mýlím a výhrůžka vraždou a smrtí prezidentu Zemanovi bude potrestána tak, jak má: odnětím svobody dle výroku padni, komu padni. A co Novotný?)

Ne, nejsem právní expert, ale z lidského pohledu mi to připadá jako stejný zločin, když Hitlerjugend osočovaly české občany v pohraničí za to, že s nimi nevyly dle Adolfa Hitlera a experti jim dávali za pravdu. Nacističtí...

 Přece v právu pani Justice má justice vážit všem stejně, nebo se v roce 2019 opět mýlím? Může být hodný a zlý terorista? Není to expertní protimluv?

 

P.S. Musím však čestně přiznat, že cca 99% soudních výroků je dle rozumu a logiky. A zdá se mi, že pouze váhy několika jedinců justice neváží poctivě a měly by se převážit státním ústavem mír a vah. Nebo jsou účelově podávány a co pak státní zástupci. Hodnotí jak, než to jde k sopudu? Obyčejní lidé jsou trestáni tvrději, než například Novotný? Vlastně ten vůbec.

A vražda prezidenta smetena se stolu? Každý někdy udělá chybu a je dobře, když si ji uvědomí a omluví se,“ uvedla Udženija v SMS pro server iRozhlas.cz. Něco zde stále "nevoní"...

 Porovnání si udělejte prosím každý sám...