Vytisknout

Teda, že by byl perzekvován Hrušínský tvrdí on, vlastně pláče i nad osudem jeho tatíčka, jak chudinka nikde nehrál. Asi je to stejně věrohodné jako výlevy Deníku N s Petrou Procházkovou, či Deníku N a fraškou o Čapím hnízdě. Nakonec o věrohodnosti lepšočlověka kavárenského Hrušínského hovoří i to,  že se před třemi lety chlubil, že jeho divadlo funguje téměř bez dotací. Upřesnil však, že ono „téměř bez dotací“ znamená tři sta tisíc ročně od městské části Praha 4, a že ve dvou posledních obdobích obdrželo divadlo na uměleckou činnost vždy 1,5 milionu od Magistrátu hlavního města Prahy.

 

Od hlavního města Prahy, tehdy ještě pod vedením primátorky Adriany Krnáčové, přijal dotace k 6. červnu 2018. Poskytnutí účelové dotace ve výši 1 500 000 korun bylo podle smlouvy na realizaci projektu činnosti Divadla Na Jezerce v roce 2018. Poskytovatel (Krnáčová) se navíc zavázal převést grant příjemci na jeho účet dle této smlouvy do patnácti dnů po nabytí účinnosti této smlouvy.

Takže i s tím, jak nenávidí bolševiky, čímž je to prý myšleno stejně jako s bolševikem generálem Petrem Pavlem: od té doby, co generál prozřel, osvítil ho duch svatý a pochopil, že služba bolševikům už nic nenese, je prý skvělý jak dotace, kterou jsou špatné mimo těch, které se vyplatí antibolševikovi a antidotačnímu bojovníkovi žijícímu z dotací komediantovi Hrušínskému.

A než nastoupil Zaorálek, zase Hrušínský vyronil úžasný výron:

 

No řekněte, nejsou ti lepší lidé kavárenští pravdomluvní "echt charakterní a rovnopáteřní" k pomilování?