Vytisknout
Kolář v souvislostí s lobbingem za odstranění sochy Koněva přečetl takřka kandidátský projev. Bude svým otcem a jeho vlivovými klikami tlačen někam dál a výš? V přímém přenosu průkazně několikrát lhal. Dva důkazy přináším níže.

Ondřej Kolář ve svém čtvrthodinovém (!)projevu zasazeném do rámce nenávisti vůči prezidentu Zemanovi (úvodní i finální sdělení je mířeno - zřejmě i dle rad Petra Koláře právě proti Miloši Zemanovi) předvedl neuvěřitelnou směs patosu, mučednictví, demagogie, nenávisti a především lží... Jedna konkrétní za všechny.

 

Když Kolář cituje, cituje tak, jak se to hodí jemu

Na pomoc si Kolář vzal dopis od bývalé ředitelky Dejvického divadla, který mu měla poslat. Asi se s tátou a jeho svitou shodli, že srdceryvný dopis od školáčka prvního stupně ZŠ, nad nímž by mohl uronit slzy, by už asi bylo příliš.

„Ona vás všechny pozdravuje a píše, že v divadle měli poradu,“ uvedl Kolář a přitom zdůrazní, že CITUJE: „Bavili jsme se o tom na výjezdním zahájení sezóny divadla a padlo tam několik podstatných věcí. Kdyby to s Koněvem byla až taková sláva, tak by neměl pomník až z období normalizace. Stačí, že má ulici, ne? Další debata byla, proč to nevadilo 30 let, a teď ano. Kdyby se celková situace snahy přimknout se opět k Rusku nezhoršovala a komunisté se nechovali jako státotvorná demokratická strana, která tu opět bude rozhodovat, tak by tam maršál možná chvíli ještě vydržel bez většího povšimnutí. Za stávající situace je nejvyšší čas ho PŘEMÍSTIT. Jinak za chvíli povede Dejvické divadlo ruský ministr kultury,“ dočte dopis a souhlasně si přisadí: „Já si myslím, že ta poslední věta hovoří za vše.“

Jedná se o nejprůkaznějších dezinformací a fake news z celého projevu, protože Kolář, ač podle svých slov CITUJE, přečte, že „je nejvyšší čas ho PŘEMÍSTIT“, ač ve stejné dopise zveřejněném na FB Prahy 6 se píše „je nejvyšší čas ho ODSTRANIT“. Mohlo by se jednat o maličkost, ale v souvislosti s následným hlasováním se jednalo o zdatnou improvizaci a obroušení hran, takovou malou ale významnou lež.

Advokátní kancelář vypracovala zdarma nezávislou analýzu? A co spojení s tatínkem?

Podobná lež přišla na začátku projevu, když uvedl, že si zastupitelům dovolil rozdat "analýzu advokátní kanceláře Squire Patton Boggs", která "nebyla objednána radnicí" a "byla vypracována ČISTĚ z vůle advokátní kanceláře a jejího šéfa Radka Janečka, občana Prahy 6."

Nakolik však věřit nezávislé analýze ZDARMA od zmíněné právnické kanceláře, když pro ni pracuje opět otec Ondřeje Petr Kolář, bývalý diplomat, šedá eminence stojící za zrozením Jiřího Drahoše a bývalá tvář Jandových Evropských hodnot?

„Díky našemu spojenectví s Petrem Kolářem bude Squire Sanders schopna rozšířit své služby veřejné advokacie a komerční diplomacie, které již nabízíme především ze svých kanceláří ve Washingtonu a Bruselu,“ řekl Radek Janeček, vedoucí partner pražské pobočky Squire Sanders v roce 2013 pro serveriHned.

Mladému narostl hřebínek, ale plete si SSSR s Ruskem. Asi staré příručky

Kolářovi už během čtvrtka po odhlasování přesunutí sochy narostl hřebínek a odkryl karty, které lživě tajil v rozhovoru na ČRo, v Událostech a komentářích ČT:

"V tomto sporu už nejde o sochu maršála Koněva. V tomto sporu jde o ukotvení České republiky. O to, jakým směrem se nadále vydá. Jestli to bude opět do náruče Sovětského svazu, nebo tam, kam doufám všichni chceme patřit," uvedl Kolář.

Tož prominentní synek už uznává, že nejde o sochu Koněva. Což bylo asi už hodnou chvíli jasné i průměrně inteligentnímu "Milionchvilkaři". Ve svém paranoidním deliriu ale zřejmě nezaznamenal, že už Sovětský svaz není. Asi mu otec Petr podstrčil staré zpravodajské příručky, kde to ještě není opraveno.

"My tady máme reziduum studené války v Bubenči. Budí neustále dokola kontroverze a nahrává ruské straně, aby zde šířila dezinformace. Praha 6 se stala díky tomuto bojištěm hybridní války. Stala se poutním místem extremistů, ať už z levého nebo z pravého spektra. A já jako starosta Prahy 6 říkám, já nechci, aby se nám tu pohybovali takoví lidé, kteří budou ohrožovat bezpečnost obyvatel Prahy 6."

Demagogie Koláře mladšího - je podobně jako u jeho otce - dechberoucí. Myslím, že každému je evidentní, že celou situaci takřka vytvořil, eskaloval a nadále eskaluje právě Ondřej Kolář - nebo je minimálně prostředkem k jejímu vytvoření a rozdmýchání. Tedy on sám de facto "pozval" údajné extrémisty, kterých se nyní bojí... a jako hrdina si pořídil osobního strážce. Zda Kevina Costnera nevím, ale nedivil bych se.

 

Se souhlasem

Zdroj: https://tomasvyoral.blog.idnes.cz