Vytisknout

Parta v Knihovně Václava Havla asi musela být zase v nějaké extázi. Jak jinak si vysvětlit, že pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová vyplodí výroky, ze kterých je stydno? 

 

A pak si představte, že se máte na ni s důvěrou obrátit v právní stát, který vás obhájí...

I alternativní média by měla uvádět, kdo za nimi stojí, říká tato záhadná dáma.

Na konferenci v Pražské křižovatce pořádané Knihovnou Václava Havla to řekla pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Podle ní je nutné, aby bylo jasné, kdo nese zodpovědnost za zveřejňované informace. „Rozhodně to není žádný zásah do svobody projevu a svobody slova,“ dodala.

 

Hm, je zajímavé, že každý, kdo se pohybuje po internetu, snadno zjistí, komu patří ona "pejorativně" nazvaná alternativní média, jejíž název je pro Bradáčovou ve skutečnosti "média, co nedrží linii sjezdu Evropské unie" a dovolí si mít vlastní názor.

A nyní si představte, že zákon hájí státní zástupkyně, co nedokáže ani zjistit, kdo je kdo a komu patří ony weby, jaký má webhosting, doménu nebo server. A pak věříte ve spravedlnost, když tam jsou tito lidé?

Vážně ta "bystrá" dáma neví, komu například patří  "Protiproud, Rukojmí.cz" a další? Tak to je velice smutné.

Ono to má samozřejmě jiné konotace: je třeba najít karabáč na jiný názor. Jakýsi bolševický "pendrekový zákon", protože není problém skoro u všech dohledat, co kde komu patří, kdo stojí za weby, kdo píše blogy, protože všichni, kdo jsou na území České republiky, musí mít vše právně a internetově ošetřené včetně adresy a Google Analitics to pečlivě hlídá. A pokud tyto základní informace pani Bradáčová nezvládne, je záhadou, co na tak vysoké funkci pohledává. A samozřejmě se odvolá na Aeronet, který není hlášen na území České republiky a ta dáma na něj právně nedosáhne.

 A komedie z Marsu či Knihovny Václava Havla jede dál: nemělo by se spíše regulovat záhadné finanční propojení ze zahraničí prapodivných médií přes různé neziskovky, dělající zde propagandu ze západu, jejichž finanční toky nelze dohledat? Kdo a jak tahá za nitky DeníkuN, na který se stále odvolává Česká televize, z čeho je sponzorováno FORUM 24, kdy Šafr měl vždy dluhy, kudy chodil a přesto vydržuje redaktory platící bůhví z čeho, Manipulátoři, jak zasahuje do médií a dokonce úkoluje vládu prapodivný Janeček a Babiš se jim zodpovídá, zatímco útoky na relativně nezávislou Mafru se prapodivnými obviněními Babiše odvádí pozornost? Jak může jakýsi Janeček kontrolovat vládu? To bije do očí, a mělo by být trestné. Ale to státním zástupcům nevadí? To je právní stát? Janeček zastupuje stát? Ne, Janeček kope za Brusel a to stačí.

 

 V právním státě za právo zodpovídá státní soustava k tomu určená. U nás hlídají právo jakési partičky za peníze protékající nekontrolovatelně systémem neziskových organizací a to (zatím) nikomu nevadí. Vážně se zodpovídáme jakýmsi Randákům, Janečkům, Škáchům, Závodským a především vláda skládá účty jakési Rekonstrukci státu, což je skupina neziskových organizací a stačí se podívat, kdo za nimi stojí a kdo Babiše úkoluje?

To je vážně právní stát, paní Bradáčová?

Někteří donátoři 20 neziskovek Rekonstrukce státu: těm je vláda podřízená?

 

A Havlistán jede na plné pecky

Konference v Pražské křižovatce se koná k poctě laureátů Ceny Václava Havla za lidská práva. Cenu letos získali čínský obhájce menšinových Ujgurů Ilham Tohti a Mládežnická iniciativa za lidská práva, která působí na Balkáně. Bradáčová vystoupila v panelu věnovaném informacím a dezinformacím.

Neměla by náhodou být státní zástupkyně Bradáčová nezávislá a rozhodovat padni, komu padni, i kdyby ten "slovní zločinec" pocházel z Knihovny Václava Havla?