Vytisknout

Jak se jedná o prachy, Jourová je až v první řadě. Ví jak na to. Zlomí se v pase, ohne páteř. Podojí stát, podojí prosebníka. Radila rádcům dotací. Pak ji zabásli. Nic se nepodařilo prokázat, stát (my) zaplatil ušlý zisk. Tvrdila, že za 33 dní si měla vydělat "poctivě" půl milionu, celkově 3 miliony a 741 tisíc korun. (z 8,6, které požadovala) Stát ji přiznal  pouhých 2 miliony a 741 tisíc korun.

 

Ta ztráta byla obrovská. Přece jako poradce dotací má nárok vydělat si tolik peněz. A víc. Přece radí a to se cení. Sofie Papaleksiu, tehdejší přímá nadřízená Jourové řekla u soudu natvrdo: měla brát minimálně 450 eur denně, což bylo kolem 12 000 Kč denně. Důchodci měli 9 tisíc měsíčně. I dnes tolik mnozí mají.

"Paní ministryni nikdy nešlo o peníze, ale očištění jejího jména," podotkl k nároku Vlk.

 

Chtěla se ve vězení (prý) oběsit. Prý na vlastní podprsence. Pak si čichla opět k penězům jako ke kafru a polila ji znovu živá voda. Stala se ministryní, cesta vedla dál. Opět se penízky sypaly. Nabídli jí funkci v Bruselu a už opět miliony nabíhaly. Prý bude kopat za Českou republiku, za svobodu slova, demokracii. Za muže, ženy a čistou lásku. Stala se komisařkou bruselského komitétu.

Ale peníze nesmrděj. Jak ji zvolili, chytla ji skolióza. Rovná páteř se zhroutila. Vše zapomenuto, přece už je vykonavatelka Bruselu a my její vazalové, její poddaní. Nic neplatí, má jediného Boha: peníze. A ty v Bruselu visí na stromech, stačí je uškubnout. Je prý mocná, lidé třeste se.

 Nyní v Bruselu brala 535 tisíc korun, + 80 000 na bydlení + 15000 na podprsenky, kalhotky a další bruselské doplňky. Přece to nebude kupovat ze svého platu. Ale potřebuje víc, tak vymyslí "Brusel" další místopředsedkyně. Možná to něco dosype. Chudinka Jourová strádá a to by jí bodlo. Pár korunek navíc neškodí. Vazalové to zaplatí. Čeští.

Vzpomínáte, že Jourová se nejen o svobodu, ale i za zdravé potraviny bila? V prsa se bila, plakala, jaký hnůj Češi jedí. A pláče dál. Ale už se v prsa nebije. Úkol si musíme zvládnou sami. Prý bude nyní bojovat za čistotu slova. Všichni musíme pochopit, co si máme myslet. To Jourová ví. Je k Bruselu loajální. Proto tolik bere.

 

Když si někdo vydělá peníze dřinou či pílí jako Jarda Jágr či Karel Gott, má hlubokou úctu. Špína, co nezná morální kredit a obere každého v zájmu své kapsy je sliz, který svojí jedovatostí nakazí i další. A společnost chřadne. Vidíme to všude kolem sebe. Práce smrdí, peníze voní. Jourová jde příkladem.

P.S. A co je největší zločin? Právníci a poradci dotací mohou radit, mají za to obrovské odměny. Pokud je však něco špatně, zavřou... Toho, kdo platí právníka či dotačního poradce. Právník a poradce je osoba nesvéprávná. No nekupte to. Vážně to Babiš nevidí?

 

Hlas lidu

 P a v e l Ř a p e k A ještě něco, snad to konečně všem otevře oči: Je podle vás v pořádku, aby ten, kdo tvoří hodnoty, bral desítky tisíc měsíčně, a ten, kdo tyto hodnoty s pomocí státní moci zkonfiskuje a přerozděluje, bez jakékoli přidané hodnoty, bral měsíčně miliony? ?!!EURv Tohle se liší od zločinu jen tím, že se jim to podařilo zlegalizovat.

Miliony měsíčně za "poradenství" v oblasti dotací na straně jedné a ekonomický kolaps států, které jsou největšími příjemci dotací, na straně druhé. Názorná ukázka toho, že dotace nejsou nic jiného než legalizovaná korupce.