Vytisknout

Partička u Václava Moravce s manipulátorem či lhářem, neboli bývalým komunistou Rychetským: ...a zamířil i ke slovům místopředsedy komunistů Stanislava Grospiče o tom, že lidé, kteří přišli během invaze o život, „byli vesměs obětmi dopravních nehod“. „Já myslím, že takový člověk je buď totální hlupák nebo totální gauner,“ vypěnil Rychetský.

 

Bohužel komunista Grospič nelže, zatímco adorovaný nejvyšší ústavní soudce Rychetský je z lidského hlediska lotr! Vlastně také komunista, co zahodil Rudou knížku!

 

A jsem velice rád, že se na internetu objevilo zapomenuté foto, které potvrzuje slova těch, kteří tam tenkrát protestovali: Rusové (Sověti) po lidech nestříleli, protože by to byl masakr jako dělaly USA ve Vietnamu. A je zločinem Rychetského a především zvláštní skupiny z Ústavu pro studium totalitních režimů, že lidem neříkají pravdu - což jsou fakta!

 

Jak to skutečně bylo u Národního muzea v Praze?

Podívejte se nejdříve na foto od muzea v klidu a věcně. Občané, či dokonce "chytří" studenti, umíte si představit ten masakr, když by někdo z kulometu střílel do davu? Vážně máme tak nemyslící děti a vnoučata, co naskočí na každou hovadinu a dezinformaci "Člověka v tísni" a Evropských hodnot? Nebo snad bolševika Petra Pavla, který se díky sovětské armádě stal generálem? A pak mu zavoněly dolary?

Zvětšenina: vidíte, jak lidé stojí na tancích a s vojáky hovoří? (Velký dík autorce z Německa, že to zveřejnila nyní)

 

Bráchu mi málem zastřelili v průchodu u Rozhlasu. Ale vše bylo jinak! A odmítám se podílet na lžích!

 Další dny jsme jako puberťáci žasli nad hrdinstvím, kdy mladíci skákali po tancích, kradli sudy a někteří polité tanky zapálili. Jenomže my to tenkrát viděli z pohledu našeho a sovětských okupantů. Z pozice kluků v tancích to byla zoufalá bezradnost. Strach. Přijeli nám z rozkazu Brežněva na pomoc a místo děkování jsme jim nadávali a zapalovali tanky. Oni nesměli zabíjet, nesměli se bránit, ale šlo jim o životy, že se upečou. Tank v okamžiku zapálení se z ochrany stává hořícím peklem. Chápe to ten idiot Rychetský? Byl vůbec na vojně nebo někde, kde šlo o život, nebo jenom pindal jako poloviční žena Václav Moravec? Ti kluci - vojáci otevřeli poklopy a chtěli vědět, co se tady děje. Jenomže naši místo diskuze se předháněli, kdo ukradne sudy s naftou, někteří to nalévali do tanků a chtěli tanky zapálit. A tak ti kluci v tancích ze zoufaltsví začali střílet kulometem do vzduchu. Kolem sebe. Na Národní muzeum. U Rozhlasu. Bohužel kdo zná Vinohradskou, je zde malý prostor a kulky s velkou ráží se odrážely. Jedna málem zabila i mého bráchu v průjezdu u Rozhlasu. Přesto žasnu, že ti kluci, co sem byli nahnaní, nezačali pálit do davů a tisíce Pražáků nezmasakrovali. Ze strachu, aby v hořícím pekle neztrouchnivěli žárem. Přece jako vojáci nemohli říct: končíme, jdeme domů. To by byl trest smrti! Ani dnešní čeští vojáci v Afghanistánu nemohou říct: není to naše vlast, proč zbytečně umírat, jdeme domů.

Když hoří tank, je to strašná, ocelová rakev

 Ne, to není obhajoba vojsk Varšavské smlouvy, která nás okupovala. Pouze popisuji fakta, pouze popisuji okupaci pohledem obyčejných kluků z SSSR, kteří byli nahnáni do Československa na obranu socialismu, jako my v Afghanistánu bráníme NATO. Nemohli odmítnout, dokonce ani nevěděli, kam jedou a až tady zjistili, že jsou v Československu. Proto nám dodnes vyčítají, že nás skutečně jeli osvobodit a jak to bylo mezi Brežněvem a Dubčekem vůbec netušili. Prostě nám jeli na pomoc jako v roce 1945!

A paradoxně ti, co sem přijeli první a pochopili po diskuzích s lidmi o co zde jde, byli odveleni a místo nich přijeli nerusky mluvící z Tatarstánu a podobných republik SSSR. Přesto ti naši šmejdi veřejnoprávní útočí na celé Rusko, místo aby byl jasný viník. Prostě opět stojíme v haptáku před Velkým bratrem: tentokrát ze západu.

Samozřejmě to byla okupace: lidé zde chtěli neutralitu, svobodu a socialismus s lidskou tváří. Nechtěli, abychom přebírali každé nařízení z Moskvy (dnes jako z kopíráku, kdy nás Brusel soudí za neposlouchání s migranty, tenkrát nám Moskva vyhrožovala stejně, pokud se demokracie nastolí), a k Německu a západu se snažili přilepit pouze Havlové, Schwarzenbergové a jim podobní, co chtěli majetky a ukrývali to za bohulibou službu lidu. Mimochodem Havel pořád řval, že se mu jedná o demokracii a pak se sápal po Lucerně, Barrandovských terasách, omilostnil Chadimovou, která chtěla nakrást majetky za miliardy a Schwarzenberg si nahrabal vše nazpět. To byli ti demokraté! Dnes to někteří, kteří nikdy s námi za bolševika neprotestovali (dokonce nežili ani v roce 1989), nám dnes vykládají, jací by byli hrdinové. A vědí to lépe než my.

Fakta jsou jasná: většina Čechoslováků zemřela nešťastně, nikoliv, že by je chtěli vojáci zastřelit. A Stanislav Grospič má jednoznačně pravdu!

Bohužel nás dnes vedou lidé jako Rychetský, opět se ozývá Kalvoda a už jenom málo schází, aby čistotu práva hajil Kájínek. Zkušeností má také dost.