Při neznalosti jakéhokoliv oslovení uvnitř vaší komunity, používám "české":

 

Dobrý den.
Předpokládám, že pozornosti vaší instituce neušly aktivity posledních týdnů, kterými na sebe upozornil pan Pavel Novotný, současný starosta Řeporyj. Kupříkladu jeho záměr postavit pomník Vlasovcům a další. Díky jim jsem byl svými kolegy upozorněn na obsáhlý rozhovor tohoto politika ODS, který poskytl internetovému deníku Parlamentní Listy již 5. 2. 2017, zveřejněného na webu ZDE.

Pan Novotný se v něm prohlašuje za Žida.

Ovšem způsobem, který je nejen urážlivý vůči obyvatelům ČR, ale dokonce snad celého světa. Zásadně ale, podle mého způsobu myšlení, dehonestujícím veškeré židovství v očích jiných.

Je docela možné, že jste tento, skoro tři roky starý rozhovor vůbec nezaznamenali, stejně jako já. Je dokonce možné, že jste na něj veřejně reagovali, ovšem ne natolik silně, abych to zaznamenal, i když sleduji dění v naší zemi dost systematicky. V takovém případě jen žádám o váš názor na tvrzení zmíněného pána o tom, že je Žid.

Jsem v hloubi svého vědomí přesvědčen, že v uvedeném rozhovoru jsou nejméně dva důvody pro trestní oznámení. Ze strany vaši instituce pak nejméně jeden.

Že zmíněné vystoupení starosty z Řeporyj nebylo dosud odmítnuto žádným vrcholným orgánem ODS a nebyl z této strany vyloučen, je pro ni signifikantní. Že ve věci již dávno nejedná Státní zastupitelství, je pak pro mne nevysvětlitelné.

Píši vám tento dopis proto, a jen proto, aby došlo k nápravě.

S úctou a přáním spravedlivých dnů

Stanislav A. Hošek
Slezská 30
Český TĚŠÍN

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
 
PŘEVZATO