Vytisknout

Rychetskému schází ještě pár měsíců, aby dohnal svého vůdce z SSSR slavného Leonida Iljiče Brežněva, či dokonce předehnal. Továrišč Leonid Brežněv jel na nembutal a také se držel nejvyššího Sovětu jako klíště.

 

  Soudruh Leonid Iljič Brežněv, po osmnáct let generální tajemník ÚV KSSS.

Bývalý komunista Pavel Rychetský, po sedmnáct let předseda Ústavního soudu České republiky.

Leonid Iljič Brežněv, trpěl aterosklerózou, od roku 1976, kdy prodělal infarkt a byl ve stavu klinické smrti, byl závislý na nembutalu. Jeho pohřeb byl mimořádně pompézní, za rakví neslo 44 důstojníků polštáře s vyznamenáními. Čestná salva byla tak mohutná, až vzbudila domněnku, že státníkova rakev při spouštění do hrobu spadla. A v Československu byl jásot a nadšení, jako kdyby dávali čtrnáctý plat a k tomu promítali Charlese Chaplina.

 

Bývalý komunista Pavel Rychetský ještě žije. V nejvyšší funkci. Zda též jede na nembutal nevíme. Rudou knížku už nemá, dnes je nekomunista a prý antikomunista. Každá doba si žádá své hrdiny.

6. srpna 2003 byl jmenován soudcem a předsedou Ústavního soudu. Funkce ústavního soudce trvá deset let. Rychetský dopředu prohlásil, že podruhé chce funkci soudce Ústavního soudu zastávat jen do roku 2017. Tento názor změnil. V Hospodářských novinách dne 2. ledna 2020 prohlásil, že mandát dokončí.

 

A další podobnost čistě náhodná:

A my, my jsme stranou československého proletariátu a naším nejvyšším revolučním štábem je skutečně Moskva. A my se chodíme do Moskvy učit, víte co? My se od ruských bolševiků do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutit krk," hlásal Klement Gottwald.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ucime-se-jak-vam-zakroutit-krkem-hrimal-pred-80-lety-klement-gottwald.A091220_172744_domaci_iky

 

„Jistěže si dovedu představit příslušníky jistých bezpečnostních složek, kteří budou postupně požadovat větší míru kontroly komunikace veřejnosti, elektronické komunikace, různých těch facebooků a jiných jevů. Přitom takovou kontrolu nelze realizovat bez velmi zásadních a hlubokých zásahů do lidských práv a svobod. Ta kontrola prostě neumí být selektivní, ta musí být paušální,“ říká Pavel Rychetský.

 

A nejúžasnější symbol totalitního myšlení? To jsou paradoxy pane Vaněk, zaznělo v Havlově Audienci...

V roce 1948 komunistické zrůdy pronásledovaly obyčejné komunisty a komunisti obviňovali komunisty, kdo je větší komunista. Nyní bývalí komunisté jako generál Petr Pavel, Svěrák, Štětina a jim podobní obviňují Válkovou a Babiše, kdo byl tenkrát větší komunista a opět se mydlí mezi sebou. A opět ti "kvalitní bývalí bolševici" tvrdí, že mají jedinou pravdu oni  a nikoliv ti druzí "nekvalitní bývalí bolševici". Rozdíl je pouze v tom, že už nikdo z nich nemá Rudé knížky a všichni myslí proevropsky.

 

A jaksi nikdo z nich nechápe, že nikoliv Rudá knížka, ale okřikování a osekávání svobody slova, či dokonce zavírání za slovní i třeba nehezké výroky jsou znakem totality a že je to v nich, i kdyby sami sebe tisíckrát nazývali demokratickou hlavní silou demokratického státu!

 

A to je slavný rok 2020! V demokratickém státě se funkce obměňují a vůdci střídají. Rychetský nás vrací zpět do totality. Možná ho z funkce vynesou nohama napřed. Už jednou komunistou byl...