Vytisknout

Mohlo by nám 120 právníků ombudsmanky Anny Šabatové vysvětlit, že za i neúmyslně zničený majetek čeká nás, obyčejné lidi trest, zatímco "jisté" části společnosti za úmyslně zničený jsme povinni dát nový a navíc za naše peníze?

 

 

Proč někdo může demolovat beztrestně domy, a někdo (druhý) to zaplatí?

To je právo?

Most postaví v druhé polovině roku v sídlišti Chanov, obývaném převážně Romy, modulové domky. Ve stejné chvíli nechá zbourat další zdevastovaný panelák. Projekt domků, na které má radnice v letošním rozpočtu 20 milionů korun, představí vedení města zanedlouho obyvatelům nechvalně proslulé lokality.

vybydlená čtvrť Předlice - takto žijí Češi (pohled zvenčí)
A odjinud, kterým se smějeme: Kibera je čtvrť - slum v hlavním městě Keni - Nairobi.
obyvatelka Kibery

Jak váží váhy paní La Justicie?

Sídliště Chanov vzniklo na konci 80. let minulého století. Jeho obyvatelé však postupem času několik domů zcela zdevastovali, město nechalo některé budovy už před lety zbourat, další bourá postupně. V roce 2016 padly k zemi třípatrový a sedmipatrový dům. Ještě letos bagry srovnají se zemí další panelák. „Požádali jsme o státní dotaci na demolici bloku č. 3. Zbouráme ho i v případě, že dotaci nedostaneme,“ poznamenal Paparega pro Novinky.cz.

A místo tvrdých trestů se vyhlašují různé prapodivné výmysly jako bezdoplatkové zóny, obyvatelé těchto lokalit začnou přes ombudsmanku Šabatovou vyhrožovat, případně zahájí demolici krásných bytů jinde? A opět beztrestně s vyhrůžkou, že nezaplatíme li jim, budeme potrestáni za rasismus? Vážně jsme v 21. století?

 Kontejnerové domky pro Romy vznikly před třinácti lety ve Vsetíně, jejich stavbu prosadil tehdejší starosta města a současný hejtman Jiří Čunek (KDUČSL). A za tyto domy vyhrožovalo dokonce "lidskoprávní komando" trestem a v Brně se dělá (či dělal) projekt, že tyto obyvatele si musíme vzít domů a společně s nimi bydlet, nebo jsme xenofobové a rasisti.

Fakt je to normální?

 

Omluva po upozornění: úvodní foto není Chánov, ale Luník, který je podobný, jako Rudoltice (Chánov) . Odkaz byl z původně zde: