Vytisknout

Včera to byly tři neděle, kdy se objevili první tři nakažení koronavirem v ČR. Také byla oznámena první oběť, která se infekci přisuzuje.

 

Doktor Prymula zmínil, že pokud ostatní země nedostanou infekci pod kontrolu, mohou se hranice zavřít i na dva roky. A strhl se povyk. Babiš nás konečně dostal tam, kam chtěl, do komunistického lágru. A to mu šlo celou dobu, teď nás obsadí Číňani. Babišovi a Zemanovi to vyšlo. Zavřeli nás za ostnatý drát. Lidé bděte.

Tak nějak to šíří hlavní proud anti Babiš propagandy. Záleží na zavilosti, inteligenci a míře alergie na Babiše. A míře elitářského pohledu na svět. Jsem lepší a vím víc, než ty hloupá zmanipulovaná kobliho. Jména si dosaďte sami.

Přitom to chce používat jen selský rozum. Pokud se Evropa bude zmítat ve smrtícím koktejlu, který se odehrává v Itálii, budu za uzavření hranic vděčný.

Včera jsem poprvé získal dojem, že zpravodajství ČT s námi nehraje fér hru, to jsou samé živé přenosy z každé vesnice, ale co se děje v Itálii, Holandsku, Německu, teď se začne dít v Americe, jsem se dozvěděl pořádně až když jsem si řekl, podívám se, jak pracuje Prima a NOVA.

Jestli nás zase ta ČT nedrží moc v nějakém svém "výchovném modu." Jestli zase neví sama lépe, co je pro nás dobré a nedává nám jen něco. Ne všemu bychom totiž správně porozuměli a třeba by se strhla nějaká ta panika. Škoda, že se CNN Prima News nepodařilo rozjet.

Poučení pro mě je, ČT sice věřit, ale prověřovat ostatními televizemi. Možná, že nás totiž zase trochu vychovává. Takzvaně správně vede. A co se týče komunikování za vládu a krizový štáb. JÁ CHCI, ABY NÁS INFORMOVALI, jak uvažují, klidně o tom, že zavřou hranice, chci vědět i o jejich pochybách i o tom co se daří a nedaří. Nechci, aby mi to servírovali hotové. Nepovažuju se za stádo, kterému je třeba jen věci oznamovat, až se upečou. Jsem rád, že komunikují, říkají o čem přemýšlí PRŮBĚŽNĚ.

Hrozím se, že by vládly elity, které by nám oznamovaly jen to, co si myslí že máme vědět, co je dobré, aby se třeba nešířila panika. Bohužel, včera když jsem viděl záběry amerického reportéra z italských nemocnic, tuším na TV NOVA, poprvé se dostavil pocit z vysílání zpravodajství ČT, že to se mnou nějak koulí. Přeci jen, budu ČT24 více ředit TV Nova a Prima. Co kdyby ta ČT mě chtěla něčeho ušetřit, co kdyby už zase věděla lépe, co je pro mě dobré a co třeba vědět nemusím.

Od 26.1. 2020, kdy se konala první tiskovka ke koronaviru, jsme prošli neuvěřitelným vývojem. Nejen v oblasti všech možných opatření, ale také to zvládáme po psychologické stránce. Prostě jsme se nerozložili. Naopak, lidi si pomáhají. Včera jsem viděl Polreicha jak ve své luxusní restauraci vaří jídlo pro policisty, lidi šijí roušky, pomáhají si s hlídáním a vyučováním dětí, školy převádějí svou výuku na online programy, ....

Nechci, aby míru mojí paniky někdo rozhodoval za mě. Chci o ní rozhodovat sám. A když si budu myslet, že vláda i média se mnou fér a otevřeně komunikují, věřím, že žádné panice ani nepropadnu.

 z facebooku

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání