Vytisknout

Vážně Lejno z vyloučené lokality Brusel (německy Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen) přiznává, že se komisařka Jourová místo ochrany životu a zdraví občanů Evropy věnovala útokům na občany Evropy? Hnus!

 

Prezident České republiky Miloš Zeman ve svém rozhovoru pro deník Blesk obvinil ze selhání v řešení pandemie přímo von der Leyenovou, která se vyslovila proti uzavírání hranic.

 „Navzdory pomalému startu Evropa nyní stojí pevně pospolu" Tím je myšlena vyloučená lokalita v Bruselu, které už opět útočí na svobodně zvolené vlády evropských zemí, vyhrožuje a vydírá. Itálie se připravuje na ukončení členství v EU po vzoru Velké Británie, protože extremisty z EU už nechtějí nadále poslouchat. Právě za „pomalý start“ v řešení pandemie bývá Evropská unie často kritizována. Na Itálii se komisařky vykašlaly, zalezly strachy pod stůl nebo někam do kanálů a nyní zase vyhrožují!

Lídr „Ligy“ Matteo Salvini nazval Evropskou unii „doupětem zmijí a hyen“, neboť není možné čekat 15 dní, jestliže lidé již umírají v důsledku nemoci „a zítra mohou začít umírat chudobou“. Dodal, že Itálie, až porazí koronavirus, začne přemýšlet o odchodu z EU a po něm rozhodně „žádná slova díků nevysloví“. Předsedkyně strany „Bratři Itálie“ Giorgia Meloniová nazvala EU „bezohlednou“ a vyjádřila přesvědčení, že „jediným smyslem takovéto Unie je hned zítra přestat existovat“.

 

Už zase vylézají z kanálů...

A co dělá nikým nezvolená, samozvaná komisařka Jourová za půl milionu měsíčně?

Evropská komise nyní přezkoumává nouzová opatření ve všech členských zemích, kterých se to týká, aby zjistila, jestli některá nejdou proti demokratickým hodnotám a základním právům. Kritizované zatím v tomto ohledu bylo především Maďarsko, jehož premiér Viktor Orbán může díky novému zákonu zemi v době nouzového stavu řídit pomocí dekretů. Maďarský zákon počítá s až pětiletým trestem odnětí svobody v případě šíření dezinformací. Právě toto neurčitě formulované ustanovení podle kritiků může představovat nebezpečí pro nezávislé novináře. Což znamená, že lži v z Bruselu v Maďarsku nepřipustí a to má být zločin.

Takže když vyhrožuje Jourová s Vrábelem občanům naší země, že bránit Českou republiku a kritizovat Evropskou unii je jako jít proti bolševikům za totality, tak to je demokratické. Když Orbán udělá totéž, ale je to na obranu Maďarska jako svrchované země Evropy, tak vyloučená lokalita Brusel Maďarům tvrdí, že je to antidemokratické?

To přece musí celá Evropa slušných lidí, co není závislá na dotacích a neokrádá pracující, vidět!