Vytisknout

Zdánlivě nesmyslná výzva. Ale pouze zdánlivě. Zatímco lékaři a zdravotní sestry neumírají, pouze mají psychickou převahu nad naším zdravím, u dělníků v první linii jde skutečně o život. A skutečně umírají!

 

Pouze za dnešek

Kamionista zabil tři údržbáře na silnici a jednoho těžce zranil

TEPLICE - Podle hasičů zřejmě jeden z kamionů při srážce tří aut smetl lidi, kteří pracovali na silnici. Dnešní nehoda, při které na Teplicku zemřeli tři silničáři, je nejtragičtější svého druhu v posledních letech. Naposledy zemřel pracovník údržby letos v březnu, kdy u obce Bačálky na Jičínsku srazilo osobní auto dva silničáře, jeden u nich nepřežil.

ÚSTÍ NAD LABEM – V ústecké chemičce se smrtelně zranil dělník poté, co spadl  do cisterny s louhem. Další člověk utrpěl zranění a byl vrtulníkem libereckých záchranářů transportován ve velmi vážném stavu do pražské nemocnice. Zásah potvrdil mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

 

 Mnozí lidé by měli pochopit, že práce lékařů a zdravotních sester je důležitá, ale nebezpečnější zaměstnání jsou jiná, i když mnozí nemají ani třetinový plat. Takže úcta by měla být ke všem a nikoliv jenom k těm v bílých pláštích.

Bez dělníků by mnozí lékaři ani nic neodoperovali: výroba od skalpelů po diagnostické přístroje či dokonce roušky a respirátory je stejně důležitá a nikdo by se vyvyšovat jako v USA neměl.