Vytisknout

Díky zvolení nových členů rady České televize opět vyvstala otázka, jak má informovat Česká televize. Máme poslouchat a vidět to, co si myslí redaktoři, nebo poslouchat a vidět fakta, jak jsou a udělat si vlastní názor?

 

Je úkolem veřejnoprávní televize vnucovat nám co si máme myslet, nebo máme právo na vlastní myšlení a veřejnoprávní sdělovací prostředek nám má pouze sdělovat to, co se ve skutečnosti děje?

A to je to, oč tu běží...

 

Zamysleme se dle tohoto sloganu

Rusko se snaží zastrašit české veřejné představitele, aby mohlo účinně zasahovat do zdejších záležitostí. Plyne to z písemných stanovisek ministra vnitra Jana Hamáčka a ministra zahraničí Tomáše Petříčka (oba ČSSD), jež má prý Aktuálně.cz k dispozici.

Prý je to proto, že oficiálně protestuje a hrozí adekvátními akcemi za urážku zhanobení člověka, který byl v čele osvobození Československa, osvobození koncentračních táborů a dalších zločinů. Takže osvobození koncentračních táborů je dle Hamáčka a Petříčka zločin.  A socha Koněva se vztahovala k Rudé armádě a našemu osvobození jakožto osvobození koncentračních táborů.
Divné: není za zpochybňování holokaustu trest odnětí svobody?

A to je to, oč tu běží...

 

Stíhací letouny Vzdušně-kosmických sil Ruské federace ohrožovaly americké bombardéry B-1B Lancer, patřící Letectvu Spojených států amerických

A prý by se za to měla Ruská federace trestat. A Putin se ani neomluvil. Jenomže opět to postrádá logiku: systémy ruské protivzdušné obrany zaznamenaly americká vojenská letadla nad Černým a Baltským mořem. Ano, čtete dobře: systémy ruské protivzdušné obrany zaznamenaly americká vojenská letadla nad Černým a Baltským mořem. Víte, kde je Černé a Baltské moře? Nad Černým mořem letěly bombardéry B-1B Lancer. Letadla vzlétla z letecké základny v Jižní Dakotě...

Je to ruská, nebo americká provokace?

A to je to, oč tu běží: má nám veřejnoprávní televize vnucovat, že zde provokují ruská letadla americké bombardéry, které startovaly z Jižní Dakoty a sem mimovolně zalétly, (zhovadilost), nebo jenom popsat situaci, abychom si udělali úsudek sami?

A to je to oč tu běží...

P.S. Seriozní novinář mimochodem napíše, že americká vojska testovala ruské stroje a příště to bude opačně nad Aljaškou, dělá se to tak sedmdesát let a nic se neděje, mnozí už i vědí, kdo sedí naproti a občas si i v době nebojové, ale cvičné zamávají. Ale musí to být neprodejný, seriozní novinář...

Související

Procházková & spol: Rusáci operují prakticky bez vody a wc! Trump je zděšený, Putin září. Jsou machři...