Vytisknout

Kontaktní sport je o emocích a majitelé klubů by se měli zamyslet, zda nekupují hráče, kteří hledají záminky pro rasismus a následné potíže českých občanů.

 

I středně staré dítě pozná, kdy se jedná o rasismus, ústící v možné násilí a emotivní vyhecování kontaktního (ale nejen kontaktního) sportu. Pokud to tak bude pokračovat, fotbal se může přestěhovat do Národního divadla a nejlépe by bylo, kdyby se fotbal hrál jako za "koronaviru". To by se pak Beauguel nemusel bát, že na něj někdo zakřičí.

Když někdo nadává Pražákům, žádný problém. Když někdo nadává Ostravákům, normálka, žádný problém. Stejně tak Slávistům, a po desítky let nejvíce: černá svině, mající upustit emoce na rozhodčí.

A pak příjde jakýsi černoch a když totéž (cíleně na původ) udělají diváci, nejsou to emoce a hecování, ale rasismus. Dělate si legraci?

Tak sakra, jestli i do naší ligy kupujeme fotbalisty ufňukánky, kteří pláčí (nebo vydírají?) při každém výkřiku, tak je lepší na fotbal nechodit vůbec a ať si to hrají amatérsky pro svoji zábavu.

Předpokládám totiž, že onen prapodivný "blonďatý černoch" hrající si na bělocha, se odbarvuje asi proto, aby neměl černé vlasy a jeho nenávist se pak projevuje do ataků diváků, kteří používají vše možné i nemožné, jak ho rozhodit.

 

Důkazy

Vítej v pekle, Lžimberský! Z fotbalové lásky se zrodila nenávist

 
30. března 2013  12:13
Až v sobotu večer poprvé vyběhne na trávník, pískot vám bude trhat uši. David Limberský je sparťanským nepřítelem číslo 1. Za vše, co provedl. Za vše, co prohlásil. Za vše, co ještě určitě udělá. A nemyslete si, že nenávist není vzájemná.

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/fotbalista-limbersky-pred-zapasem-sparta-plzen.A130329_210455_fotbal_par

 A to přece k fotbalu patří.

Na Beauguela příznivci domácí Sigmy bučeli při nedělním ligovém utkání, v němž Plzeň zvítězila 1:0. Když francouzský fotbalista tmavé pleti procházel pod kotlem, ozývaly se z tribun zvuky imitující opici. Disciplinárka proto dnes po obdržení zprávy od technického delegáta zahájila se Sigmou řízení.

Zdroj: https://www.lidovky.cz/sport/fotbal/rasismus-na-fotbal-nepatri-disciplinarni-komise-bude-setrit-olomoucke-divaky-za-nadavky-na-beauguela.A200615_140322_ln-sport-fotbal_janl#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_sport&utm_content=main

 

Žádám majitele klubů: dejte si prosím pozor, aby provokace těchto fotbalistů nepřerostly v zabíjení, jaké známe na západě. Přece policie dokáže rozlišit skutečné zrůdy rasistické od provokací na rozhození hráčů soupeře, které ke sportu patří. A u tohoto hráče hlava obarvená na blondýnu svědčí o tom, že k provokcím také nemá daleko a bude hledat cokoliv, bude hledat záminku, aby rozpoutal cokoliv jako u nich.

Mimochodem, nenávist mezi Limberským a Sparťany byla excelentní, ale obě strany si to užívaly. Nikoho by nenapadlo dávat k soudu tyto emoce.

Je mi z toho smutno, že i na naše stadiony se vkrádá. A co si vzpomenout?

sparťanský fans - chorál

David Limberský je levý back, který načal svou kariéru v Plzni, poté odešel do Sparty a znovu do Plzně. To je důvod, proč ho pražští fanoušci tolik nenávidí.

Hrávat za Plzeň, říct, že nesnášíš Spartu,

dobré důvody, proč být na blacklistu.

Text

Limberský,

Ty jsi hovado!

Limberský,

Ty jsi hovado! (opakuje se)

 

Co by udělal chudáček Jean-David Beauguela z Plzně?

 Otázka na závěr: všimli jste si, že by černoši u nás protestovali proti bourání soch, rabování a ničení majetku v USA? Protože pokud má asociace trestat (i policie), tak musí vědět, že fotbalisté černé pleti jsou za dodržování práva a protestují proti násilí. Nevím, že by někdo z nich proti rabování, drogám a násilí vystoupil. Jinak je to pouhá póza na zviditelnění.

Takže ještě jednou a důrazně: skutečný rasismus, opakuji SKUTEČNÝ rasismus, kdy základním leitmotivem není hec, ale ublížení, ponížení směrující k násilí se trestat musí stejně jako šikana. (Ona to také v podstatě šikana je, končící mnohokráte smrtí). Ale jak sportovní asociace tak policie a státní zástupci by měli být kvalitně vyškoleni a toto musí umět rozlišit. Mimochodem "blondýna černoch" je také jistá forma provokace proti bělochům a trápí to snad někoho? A proč by mělo? My rasisté nejsme a ať má na hlavě třeba koblížek nebo nočníček. A lidé, hledající v každém hecu rasismus patří spíše na psychiatrii, než na fotbalový trávník. Jsou nebezpeční.

 P.S. A co Jan Dočkal? Ten, který to v iDNES odsuzuje, klidně napíše:

Navíc v době, kdy svět provází protesty za vraždu Afroameričana George Floyda policistou.

 

Jenomže smrt černocha nebyla vraždou, ale policejním zákrokem, možná nepřiměřeným. Ten chlap byl zfetovaný, mnohokrát soudně trestaný a zákroku se vzpíral. A policie mu má nabídnout "pouťové mejdlíčko", aby se uklidnil? A proto černoši rabují, ničí a zapalují domy? Kolik dostali u nás za zapálení domu s malou Natálkou bílí. A v USA je to beztrestné? V opačném gardu...

 Prostě s tímto rozlišným posuzováním nesouhlasím. Ať neprovokuje ani "černá blondýna" a jde příkladem. Děkuji.