Vytisknout

Další prapodivná neziskovka, kterou sponzoruje dokonce americká ambasáda a která pronásleduje Pražská hrad. A jejich zaměstnance. (Od doby, kdy byl vyražen americký velvyslanec Schapiro p. Zemanem) A zatímco platy zaměstnanců starající se o protokol České republiky a vše kolem české svátosti jsou plus mínus v lepším normálu, ta samá neziskovka už má strach zabrousit do kanálů a žumpy našich médií.

 

 Neziskovka Rekonstrukce státu se rozšířila před více jak rokem o dva nové členy. Součástí "odborné platformy" se stal projekt Hlídač státu, který vede Michal Bláha a také iniciativa Platy top úředníků Kristýny Bašné. A za pomoci peněz a vměšování USA prý dokázaly porazit Pražský hrad a Miloše Zemana - prezidenta. A zveřejnit platy zaměstnanců Hradu. 

 

A parodie na svobodu slova

V téže době totiž senátor Smoljak: všechny útoky na Českou televizi veřejnoprávní (rozuměj mzdy zaměstnanců veřejnoprávního média a Václava Moravce) je boj o svobodu a nezávislost veřejnoprávních médií.

Václav Moravec má prý plat jako lepší pokladní v supermarketu,  (povídali že mu hráli) rozhořčeně plácal jednou rozezlen na otázky, kolik peněz rozkrádá z koncesionářských poplatků.

 

A parodie na svobodu běží dál: zatímco Václav Moravec a parta veřejnoprávní televize řve, že znát platy Moravců je zločin a útok na svobodu veřejnoprávní televize, tak:

Středočeský kraj musí odtajnit nejlépe placené ‚VIP úředníky‘. Úřad oznámil, že bude konat podle zákona

Ze dřívějšího zjištění Seznam Zpráv vyplývá, že někteří zaměstnanci krajského úřadu brali v letech 2018 a 2019 k běžnému platu měsíční odměny 60 000 až 85 000 korun. Díky tomu si měsíčně přišli na 120 000 až 150 000 korun. Jeden z nich bral přes 190 000 korun, tedy víc než ministr.

Informace o platech úředníků kraj zveřejnil v anonymizované podobě. Konkrétní jména úředníků s nadstandardními platy nechtěl Holub na nedávném jednání zastupitelstva sdělit s odvoláním na ochranu soukromí.

Podle něj mu to tak nařizují právní předpisy – je totiž potřeba přihlížet nejen k veřejnému zájmu, ale i k ochraně soukromých práv.

Veřejnoprávní britská televizní a rozhlasová společnost BBC zveřejnila letošní platy svých zaměstnanců, což vyvolalo na Ostrovech pozdvižení. Nejlépe placenou hvězdou BBC bude rozhlasová moderátorka Zoe Ballová, která vystřídá v čele žebříčku moderátora Garyho Linekera. Ročně si přijde v přepočtu na 40 milionů korun.

Ale naševaše veřejnoprávní médium, které je natolik svobodné, takže o něm nevíme vůbec nic, je prý třeba chránit včetně tajemství, kdo kolik rozebere peněz z našeho výpalného. (Koncesionářských poplatků)

 

A perlička na závěr:

V komentáři k platové tabulce Mynář napsal, že projekt Platy Úředníků, jehož je Bašná autorem, neposkytuje informace o svém financování a jako jediného sponzora přiznává velvyslanectví USA v Praze. "Představa, že na území svrchovaného státu financuje cizí stát aktivity směřující k zahlcování zdejších úřadů a soudů, je pro mě zcela nepřijatelná a v rámci transparentnosti vyzývám pro změnu já paní Bašnou, aby předložila kompletní financování svého projektu, včetně svého honoráře," doplnil.